A szülés megindítása túlhordás esetén hogyan történik?
Mára vagyok kiírva, ha csütörtökig nem történik semmi, akkor be kell feküdnöm, addig minden nap mennem kell NST-re.
Lehet, hogy buta kérdés, de még nem vagyok jártas ebben a témában, és sajnos a dokimmal ma nem tudtam beszélni, mert pont a műtőben volt. Szóval ilyenkor mit csinálnak, hogy meginduljon a szülés? Esetleg én itthon mit tudnék tenni, hogy magától induljon meg, és ne a kórházban kelljen? Valaki a sétát, valaki a lépcsőzést ajánlja, de nekem egyik sem vált be! Azért a mai teliholdban még reménykedem kicsit, hátha... :-)
Nekem akkor indították a szülést végül, amikor már zavaros volt a magzatvíz (40 hét 3 naposan). Előtte az nst/ctg már mutatott fájásokat, de rendszertelen volt, és nem is igazán éreztem.
Az indítás nálam így zajlott:
Burokrepesztés, ekkor elfolyt a magzatvizem, majd bekötötték az oxitocint, amitől egyből 2 perces fájásaim lettek. Nem akartam tágulni sajnos, ezért valamiféle izomlazító szurit kaptam, illetve a doki kézzel is próbált tágítani, de hiába. Végül egy ujjnyit sem tágultam, így megcsászároztak.
Én is szerettem volna elkerülni az indítást, de nekem sem vált be semmi. Próbáltam tonicot, kólát inni, sokat sétáltam, vettem forrófürdőt, volt szex is...de semmi...
Úgyhogy nem tudok mit ajánlani, de kívánom, hogy természetes, gyors szülésed legyen!
Nekem elég volt a calcium és nos-pa injekció. Igaz, csak másnapra indult meg a szülés...
Burokrepesztést nem csináltak, csak már szülés közben. Remélem megúszod ennyivel, mert ez még nem annyira rémes.
Oxitocint már csak a szülés közben adtak. Az valóban rémes. De hamarabb túl vagy rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!