Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha veszélyes a túlhordás,...

Ha veszélyes a túlhordás, akkor miért kockáztatnak az orvosok? Vagy csak el van számolva a terminus?

Figyelt kérdés
[link]
2012. okt. 19. 16:53
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
A legtöbb esetben nem lehet meghatározni az ovuláció idejét. Hiába határozzák meg a menstruációhoz képest, ha valakinek nem pont 4 hét a ciklusa, vagy nem középidőben volt a peteérés. Szóval a legtöbb esetben a 41.hét valójában csak a 40., mert el van számolva. HA minden rendben a babával, ilyenkor nem kell megindítani a szülést.
2012. okt. 19. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Normális terhesség is tolódhat 2 héttel ide vagy oda. Ha a betöltött 40.hét után naponta- 2 naponta figyelik a kismamát: ctg, flowmetria, akkor az nem számít kockáztatásnak.

Az a kockáztatás, ha nem foglalkoznak a kismamával, de ez vonatkozhat akár a 34.hétre is, nem kell ehhez 41 hetesnek lenni.

2012. okt. 19. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Az orvosi oldal szerint kockázatos, és legkésőbb a 41. héten ha máshogy nem császár kell. Ezt írja, ha elolvastátok.
2012. okt. 19. 18:54
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Sokan azt gondolják, hogy a 40.hét túlhordásnak számít, tehát ha 40 hetes 1 napos, 2 napos vagy, az még nem túlhordás. Ha már betöltöd a 41.hetet, tehát 40 hét és 7 nap. Ezután viszont már a legtöbb orvos be szokta indítani a szülést, legalább is az én ismerőseim körében.
2012. okt. 19. 18:58
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
A terhesség 40 hét. Én Pécsett szültem, az ottani klinika oldaláról lett letöltve a fenti protokoll. A dokim osztvez főorvos és nem engedi a kismamáinak a fentiek miatt elkezdeni a 41. hetet, engem is 40+6 napon indított, mert sokkal nagyobb a kockázat. Én örülök neki, minden rendben volt velünk, császár lett, de nem a méhszájat nyomta a buksijával, hanem a méh passzív szakaszát. Bocs, hogy párhuzamot vonok, de agrármérnökként, szarvasmarhával foglalkozom, tudom és nagyon szigorúan 5 nap túlhordásnál vizsgáljuk az állatot és naponta figyeljük, mert túlhordásnál náluk sokkal nagyobb a halva ellések száma. Ez humán vonalon a fejlett diagnosztikának köszönhetően alacsony, de a komplikációk túlhordásnál gyakoribbak, ez tény.
2012. okt. 19. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Túlhordásról 42. héttől beszélünk, 40. héttől terminustúllépés van. Sajnos sokan nincsenek tisztában a kettő különbségével.
2012. okt. 19. 19:54
 7/7 anonim ***** válasza:
terminus tul lépés,de 41. betöltöt hetet is azt si túlhordásnak nevezik. Tulhordásos babák is lehetnek olyan fejlettek érettek,mint ki irtra születtek.magátol si indulhat a szülés
2022. febr. 15. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!