Császármetszést lehet csak úgy kérni?
Mármint hogy semmi nem indokolja, csak éppen az anya nem szeretne természetes úton szülni.
Mindig is irtóztam attól hogy én valaha is szüljek, viszont gondolom valamikor csak szeretnék saját babát.
Van olyan orvos, akinél lehet, van, akinél nem.
Bár nem volt még cs-metszésem, de nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne.
Pénzért lehet, de a magyar törvények szerint NEM.
Mellesleg nem ősanya az aki leírja a véleményét, ami mellesleg igaz. Kedves válaszoló te sem önként választottad a császárt, hanem mert szükség volt rá. Nyilván az előttem szólók sem azt mondják-gondolják hogy veszélyeztetni kell a baba vagy az anyuka életét.
Kérdező, téged meg még fognak csalódások érni az életben.:(
Egyet nem értek.
Miért hiszi azt valaki hogy császármetszéssel szülni olyan b@romi kellemes és fájdalommentes????
Oké, hogy akkor per pillanat nem szenved az ember lánya.
De ami utána jön az kegyetlen!
A felkelés maga a pokol annyira fájdalmas, olyan mintha szét akarna szakadni a has. De ugye muszáj felkelni, nincs mese. Ha nem indul meg a széklet, kap a kismama "finom" ricinusolajat, ami had hajtsa csak meg. Akkor aztán lehet "futni" a wc-re.
Én konkrétan majdnem besz@rtam, de nem a ricinustól hanem a fájdalomtól. Irigykedve néztem a simán szült anyukákat, akiknek szinte semmi baja nem volt az égvilágon, nekem pedig még az is óriási haladásnak számított hogy legalább az ágy szélére ki tudjak csúszni, hogy valahogy lelógjon a lábam és óriási nehézségek árán álló helyzetbe nyomjam fel magam.
A simán szültek meg ott rohangáltak körülöttem mintha nem épp előtte nap szültek volna.
Még 2-3 hét után is úgy csoszogtam mint egy öregember, meggörnyedve a hasamat fogva.
Attól pedig hogy nem kíméltem magam, egy szép kis hegsérvem lett, ami borzasztóan fáj, éget. Műtét lesz miatta.
Szóval nem egy sétagalopp a császáros szülés.
Sziasztok!
Az első babámat természetesen szültem, pedig én is nagyon féltem tőle!De:
-nehezen tágultam, a 3-4 kitolás helyett legalább 20 volt, mire kibújt (aggódtam, nehogy oxigénhiányos legyen a kicsi)
-a gátmetszés ellenére kívül -belül repedtem, varrni kellett
- a farcsontom megrepedt, nem tudtam rendesen ülni hónapokig
- végbélrepedéssel proctológiára jártam hetekig
- szülés közben fertőzést kapott, ami miatt szegénykém 2 hetes antibiotikum-kúrával kezdte az életét
Tervezzük a tesót, de én is kérni fogom a császármetszést!
Szültem így is és úgy is. SOHA nem szülnék megint hüvelyi úton.
Valóban nem volt kellemes a császár utáni időszak, de közel sem volt annyira kellemtlen és elhúzódó mnt a hüvelyi után a nyűgjeim. 1 évig bepisiltem, nem volt nemi életem...és még sorolhatnám.
Én a császár mellett teszem le a voksomat.
Utolsó vagyok: Igen...nem beszélve a gátrepedésről ami a combomig tart!
Igen, lehet kérni a császárt, csak pénzkérdés. Egyébként úgy tudom, hogy ha pszihológus alátámasztja, hogy képtelen vagy szülni pszichésen akkor orvosi papírt írhat arról, hogy császározzanak. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Megmondtam már hogy nem kioktatásra, meg nem császár ellenes sztorikra vagyok kíváncsi. Valamint, nem gondoltam azt hogy:
"császármetszéssel szülni olyan b@romi kellemes és fájdalommentes". Hisz nem a fájdalom miatt döntöttem erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!