Szülés után ki milyen jellegű segítséget kapott a családtól? Babáztak vagy besegítettek a házimunkába?
az első héten apa velünk volt non-stop. kaját hozott, ringatta a kicsit, inni hozott nekem,mivel ki sem tudtam kelni szinte az ágyból, szerencsétlen minden szóra ugrott.
aztán hetente 1x jött a család segíteni , takarítani , ilyesmi.
az 4 héttől jól voltam már, a gátseb egész jól begyógyult addigra, úgyhogy el tudtam látni a dolgokat.
az volt a legnehezebb, hogy a nap nagyrészét egyedül töltöttem, a gyerek vagy aludt vagy sírdogált. nem nagyon tudtam kihez szólni, tök egyedül éreztem magam. már nagyobb a babó, nagyokat sétálunk, és szuperjól elvagyunk.
bár a napi teendők néha nem jönnek össze, de nem számít
Nálam anyukámék heti egyszer jönnek és mindenben segitenek (értsd kisurolják a wc-t is ha kell) apósomék is szeretnének hetente jönni de nem mindig jön össze Ők 2 órára jönnek és csak babáznak.
Anyukám nem dolgozik ugyhogy bármikor át tud jönni ha kell, de feleslegesen nem szoktam rángatni ha jönnek akkor reggeltől estig itt vannak Ő fürdet és etet mindent megcsinál.
Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy másoknál hogy működik ez a dolog.
Nálunk sajnos, ha látogatóba jön a család, csak babáznak. Ráadásul olyan idegesítő módon - ahogy belépnek a lakásba, rögtön "rávetik" magukat a babára.
Azt gondoltam, hogy természetes dolog az ha a házimunkában segítenek a szülés utáni hetekben, de úgy néz ki ez nem mindig van így.
A férjem persze sokat segít ha hazaér a munkából, de a családtagok semmit.
Szia.Nekem anyukám jött fürdetni,az első 2hétben,de közben még főzött és vasalt is nekem,anyós is hozott kaját,de babázni,csak egy héten egyszer jöttek fel.Amúgy napközben egyedül voltam a babával,a második héten a párom is itthon volt velünk,ő bevásárolt,levitte a szemetet és hordta nekem az innivalót:D,hogy sok legyen a tejem(hát nem jött be sajna).Figyelj csak a babára,a házimunka megvár:)
Üdv:11hós manó anyuja
Nekem eszembe se jutott, hogy segítségre szorulok. A szülés utáni napon, már simán ültem a gátseben, pedig a doki azt mondta, hogy sokat kellett varnia. De nem fájt.
Azért anyukám az első hétre eljött hozzánk, de utána minden munka simán ment, sokat aludt a picikém - volt időm mindenre.Úgy a 6. héten a szülés utáni depressziót azért megéreztem, de magától el is múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!