Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ki milyen jellegű...

Szülés után ki milyen jellegű segítséget kapott a családtól? Babáztak vagy besegítettek a házimunkába?

Figyelt kérdés
2009. aug. 5. 07:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

az első héten apa velünk volt non-stop. kaját hozott, ringatta a kicsit, inni hozott nekem,mivel ki sem tudtam kelni szinte az ágyból, szerencsétlen minden szóra ugrott.

aztán hetente 1x jött a család segíteni , takarítani , ilyesmi.

az 4 héttől jól voltam már, a gátseb egész jól begyógyult addigra, úgyhogy el tudtam látni a dolgokat.

az volt a legnehezebb, hogy a nap nagyrészét egyedül töltöttem, a gyerek vagy aludt vagy sírdogált. nem nagyon tudtam kihez szólni, tök egyedül éreztem magam. már nagyobb a babó, nagyokat sétálunk, és szuperjól elvagyunk.

bár a napi teendők néha nem jönnek össze, de nem számít

2009. aug. 5. 07:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam anyukámék heti egyszer jönnek és mindenben segitenek (értsd kisurolják a wc-t is ha kell) apósomék is szeretnének hetente jönni de nem mindig jön össze Ők 2 órára jönnek és csak babáznak.

Anyukám nem dolgozik ugyhogy bármikor át tud jönni ha kell, de feleslegesen nem szoktam rángatni ha jönnek akkor reggeltől estig itt vannak Ő fürdet és etet mindent megcsinál.

2009. aug. 5. 07:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy másoknál hogy működik ez a dolog.

Nálunk sajnos, ha látogatóba jön a család, csak babáznak. Ráadásul olyan idegesítő módon - ahogy belépnek a lakásba, rögtön "rávetik" magukat a babára.

Azt gondoltam, hogy természetes dolog az ha a házimunkában segítenek a szülés utáni hetekben, de úgy néz ki ez nem mindig van így.

A férjem persze sokat segít ha hazaér a munkából, de a családtagok semmit.

2009. aug. 5. 08:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az első itthon töltött 3 nap kértem,hogy hozzanak a nagyik ebédet.Utána már minden ment magától:)Most a 3. babánál sem lesz másképpen.Férjem egy hetet lesz itthon velünk a szokásos módon.Nekem ennyi segítségre van/volt szükségem.A házimunka két etetés közt lett elvégezve,sammivel nem siettem mégis rendben lett minden.Persze függ a baba vérmérsékletétől is a dolgok menete...
2009. aug. 5. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az anyosom jott hozzank elso perctol ahogy kijottunk a korhazbol,o etette nappal meg a babam eleg gyakan, o ringatta es altatta el minden este es volt hogy ejszaka i felkelt hozza sott en megetettem es mar ugrott is hogy en tudjak pihenni.na de nappal elvarta hogy en takaritsak ossze mosogassak es ha nem mosogattam mert nem volt erom ramszolt hogy ki tudja ki fog jonni es milyen nagy a rumli o azert volt hogy elmosogatott ,o ment a ferjemmel vasarolni mindent o fizetett akar mit ja es minden nap fozott fincsi kajakat. Mar 10 hos a kislanyunk es nincs senki aki segitene a hatkoznapi dolgokban mar 2 hos kora ota ketten csinalunk mindent a ferjemmel ha itthol van. (dolgozik) Minden jot mindenkinek. !!!
2009. aug. 5. 08:13
 6/9 fotucsok ***** válasza:
100%
Nekem anyukám majd két hétig jött minden nap. vasalt, mosogatott meg amit kellett. persze babázott is, de inkább a házimunkában segített. Mondjuk császáros voltam, de a férjem sem hagyta, hogy ne pihenjek. Próbálj sokat pihenni, mert különben kimerülhetsz. A házimunka ráér. nem kell, hogy az első időkben csilli villi legyen a lakás. És ha teheted heti 2-3 alkalommal hozassátok az ebédet. így több időd marad a babára és magadra. Minden jót.
2009. aug. 5. 08:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nekem anyukám jött fürdetni,az első 2hétben,de közben még főzött és vasalt is nekem,anyós is hozott kaját,de babázni,csak egy héten egyszer jöttek fel.Amúgy napközben egyedül voltam a babával,a második héten a párom is itthon volt velünk,ő bevásárolt,levitte a szemetet és hordta nekem az innivalót:D,hogy sok legyen a tejem(hát nem jött be sajna).Figyelj csak a babára,a házimunka megvár:)

Üdv:11hós manó anyuja

2009. aug. 5. 10:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Mi a Párommal a szülés közeledtével visszaköltöztünk Anyuékhoz és itt is berendeztünk egy bébisarkot bölcsővel. Mivel Anyukám nyáron nem dolgozik(tanár), nekünk nagyon jókor jött a nyári baba. Szerencsés vagyok a családommal, és tudom addig maradhatunk, amég teljesen vissza nem tér az erőm. Nem győzök hálásnak lenni miatta:)
2009. aug. 5. 19:22
 9/9 anonim válasza:
100%

Nekem eszembe se jutott, hogy segítségre szorulok. A szülés utáni napon, már simán ültem a gátseben, pedig a doki azt mondta, hogy sokat kellett varnia. De nem fájt.

Azért anyukám az első hétre eljött hozzánk, de utána minden munka simán ment, sokat aludt a picikém - volt időm mindenre.Úgy a 6. héten a szülés utáni depressziót azért megéreztem, de magától el is múlt.

2009. aug. 12. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!