Hogy történik pontosan a beöntés folyamata?
én is rettegtem tőle :D
és így utólag azért nem a legjobb módszer szerintem, utána mondta a szülésznőm, hogy otthon, vajúdás közben is megoldhattam volna egy kúppal... de akkor már ugye mindegy volt :D természetesen megkérdezik, hogy kérsz-e, tehát nem egy kötelező dolog, de neked kell mérlegelned melyik a kellemetlenebb :/
szóval megvizsgált az orvos, majd megnézték a baba szívhangját. azután a szülésznővel bementünk az egyik vizsgálóba, felültem a vizsgáló székbe, lábakat fel és hát a többit azért te is el tudod képzelni :)
egyébként a borotválás is ekkor van ha nem oldod meg otthon.
bőven van időd kiérni a wc-re, sőt nekem azt mondta a szülésznőm, hogy 2 fájás erejéig várjak is vele.
nekem az volt a kellemetlen, hogy miután végeztem, lemosakodtam, stb. és bemehettünk a férjemmel a szülőszobába, megint rám jött és vissza kellett mennem a vajúdóba, újra lezuhanyozni...
azért túl lehet élni, tényleg 2 fájás között már annyira minden mindegy csak legyen a kezedben a baba :)
gyors és könnyű szülést!
Szintén 2. vagyok.
Egyébként szerintem nem ez az igazán megalázó, hanem ha nem kapsz beöntést és "baleset" történik! :)
Na az megalázó lenne...
Bocs, hogy nem azt írom amit kérdeztél, de én nem kaptam-meg se kérdezték és nem is kértem volna.
Így amikor voltak a tolófájások én nem éreztem semmit a "balesetből", de a szülésznő néha törölgetett és még előtte beszéltük, hogy tök természetes, ha kitoláskor más is jön, mint a gyerek. Nem volt tőle szégyenérzetem, mert normálisak voltak, fel se tűnt a dokinak se.
Amúgy sem egybe jön ki egy nagy darab :) Apróbb meg beöntés után kevésbé valószínű, de nem lehetetlen!
Szóval ha előtte nap voltál nagy wc-n én a helyedben nem kérném (persze ha már jópárnapja nem, akkor lehet tanácsosabb).
Szép szülést neked!
Én kaptam beöntést, mégis volt baleset a szülésnél, nem is kicsi. A barátnőm nem kért beöntést és nem volt baleset. Én úgy éreztem, hogy pont a beöntés miatt lett hasmenésem (nekem is több hullámban jött ugye, csak a sokadik hullám már a szülés közben).
Legközelebb tuti nem hagyom, hogy megcsinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!