Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy történik pontosan a...

Hogy történik pontosan a beöntés folyamata?

Figyelt kérdés
Bemegyek,ha érzem,hogy jön a baba és valahova fel kell feküdnöm,hogy meg tudják csinálni,vagy hogy?És hogy ér ki az ember a wc-re? Bocsi,hogy ennyire részletesen kérdezem,de rettegek tőle,bár tudom,hogy nem az lesz akkor a legnagyobb gondom,de nekem kicsit olyan megalázónak tűnik.
2012. okt. 4. 23:41
 1/9 anonim ***** válasza:

én is rettegtem tőle :D

és így utólag azért nem a legjobb módszer szerintem, utána mondta a szülésznőm, hogy otthon, vajúdás közben is megoldhattam volna egy kúppal... de akkor már ugye mindegy volt :D természetesen megkérdezik, hogy kérsz-e, tehát nem egy kötelező dolog, de neked kell mérlegelned melyik a kellemetlenebb :/

szóval megvizsgált az orvos, majd megnézték a baba szívhangját. azután a szülésznővel bementünk az egyik vizsgálóba, felültem a vizsgáló székbe, lábakat fel és hát a többit azért te is el tudod képzelni :)

egyébként a borotválás is ekkor van ha nem oldod meg otthon.

bőven van időd kiérni a wc-re, sőt nekem azt mondta a szülésznőm, hogy 2 fájás erejéig várjak is vele.

nekem az volt a kellemetlen, hogy miután végeztem, lemosakodtam, stb. és bemehettünk a férjemmel a szülőszobába, megint rám jött és vissza kellett mennem a vajúdóba, újra lezuhanyozni...

azért túl lehet élni, tényleg 2 fájás között már annyira minden mindegy csak legyen a kezedben a baba :)

gyors és könnyű szülést!

2012. okt. 5. 00:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi,ez elég részletes volt! Hát de tényleg inkább egy beöntés,mint nagy baleset a szülőágyon,bár kicsi még így is lehet.Akkor ez is túlélhető,csak én parázok mindent túl :).Köszi!
2012. okt. 5. 00:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is aggódtam, mert még nem volt részem ilyen tortúrában, de kibírható volt abszolút. És nekem is azt mondták, hogy ha tudom tartogassam, mert ez is segítheti a tágulást, gyorsíthatja a folyamatokat, szóval én szót fogadtam. De én is úgy jártam, mint a z első válaszoló, hogy a beöntés zuhany egy külön helyen volt. Utána elfoglaltuk a mi kis szülőszobánkat, és akkor megint rám jött, az volt a szerencse, hogy volt ott is mosdó... Kérdeztem is a szülésznőt, hogy ez ilyen, hogy több hullámban tör rá az emberre, mert épp akkor készülődött a doki a burokrepesztéshez. Szóval érdekelt, hogy utána mozoghatok-e majd esetleg ha úgy adódik. De utána szerencsére már nem volt ilyen gond...
2012. okt. 5. 00:48
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Szintén 2. vagyok.

Egyébként szerintem nem ez az igazán megalázó, hanem ha nem kapsz beöntést és "baleset" történik! :)

Na az megalázó lenne...

2012. okt. 5. 00:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen,igazad van,csakhát én eléggé gátlásos vagyok és mivel ilyenben még nem volt részem,félek is,de ezt is túlélem majd :).
2012. okt. 5. 01:45
 6/9 anonim ***** válasza:
én mikor megkaptam a beöntést alig birtam eljutni a WCre, azt utána meg nem birtam leszálni sokszor rámnyitottak hogy tusoltam már-e ,mert várnak mások is a tusulásra. Vége császár lett Hálaégnek
2012. okt. 5. 03:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem azt írom amit kérdeztél, de én nem kaptam-meg se kérdezték és nem is kértem volna.

Így amikor voltak a tolófájások én nem éreztem semmit a "balesetből", de a szülésznő néha törölgetett és még előtte beszéltük, hogy tök természetes, ha kitoláskor más is jön, mint a gyerek. Nem volt tőle szégyenérzetem, mert normálisak voltak, fel se tűnt a dokinak se.

Amúgy sem egybe jön ki egy nagy darab :) Apróbb meg beöntés után kevésbé valószínű, de nem lehetetlen!

Szóval ha előtte nap voltál nagy wc-n én a helyedben nem kérném (persze ha már jópárnapja nem, akkor lehet tanácsosabb).

Szép szülést neked!

2012. okt. 5. 14:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát azért biztos ami biztos! Nyilván a dokik láttak már cifra dolgokat,de ez inkább nekem azért kell,hogy saját magamnak megfeleljek,vagy hogyismondjam :)!
2012. okt. 5. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Én kaptam beöntést, mégis volt baleset a szülésnél, nem is kicsi. A barátnőm nem kért beöntést és nem volt baleset. Én úgy éreztem, hogy pont a beöntés miatt lett hasmenésem (nekem is több hullámban jött ugye, csak a sokadik hullám már a szülés közben).

Legközelebb tuti nem hagyom, hogy megcsinálják.

2012. okt. 6. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!