Mért van az, hogy csak a baba feje jön ki nehezen, de ha
az már kinnt van akkor csak úgy "kicsusszanik" a baba?
11/21 A kérdező kommentje:
gondoltam,hogy nem egy kellemes érzés.Felkészültem már a legrosszabbra ,szóval remélem kellemes meglepetés fog érni...álmodozok :)
nem akarlak elkeseríteni de mensi görcsnél sokkal erősebb, meg nekem a jellege sem hasonlított arra.. de mégis szültem kettőt:) az az igazság, hogy amint a hasadra teszik a meleg kis testét és ahogy ott abbahagyja sírást, az minden fájdalmat azonnal feledtet. Nem láttátok amúgy tegnap fókuszban vagy aktívban volt egy asszem ausztrál nőgyógyász aki ki akarta próbálni milyen érzés lehet a szülés, és valami elektromos tapaszokat tettek a hasára azzal imitálták a fájásokat egyre sűrűbben és egyre erősebben. 3 és fél órát bírta a pasi, majd közölte, hogy feladja győztek a nők!
2012. okt. 2. 20:49
13/21 A kérdező kommentje:
ezt neten láttam.ezzel is az bizonyosodott be,hogyha a pasikon múlna már kihalt volna az emberiség :)!
Én múlt hét pénteken szültem a 3. babámat,és jól vagyok,minden rendben.Nem repedtem,nem volt gátmetszés sem.Hogy mennyire fáj?Háááát,nagyon.Akkor ott úgy éreztem,ezt már nem lehet kibírni,vagy fokozni.Aztán már ott is voltak a tolófájások.Az a nehéz,amikor a szülésznő utasítását követve pl. el kell sóhajtani a fájást(mert te még nyomnád).Én nagyon szerencsés vagyok,2 óra alatt szültem.Hasonló jókat kívánok!
2012. okt. 2. 22:27
15/21 A kérdező kommentje:
akkor tényleg szerencsés vagy:),amúgymeg gratulálok a picihez.én akkor nem fogom túlélni ezek szerint kis túlzással legalábbis,ismerve magamat,de majd édesanyám fogja a kezem,ez talán erőt ad majd.
Ne aggódj!
Én menzikor korában totál rosszul voltam. Tanár vagyok. Többször volt, hogy olyankor a tanári szoba padlójáról kellett engem "felmosni". Féltem is, hogy ne már, a szülésnél még ennél is jobban fáj???
De az teljesen más volt. A vajúdás tényleg nem semmi, de nem érsz rá azon gondolkodni, hogy akkor ezt most te bírod-e vagy sem, és egyébként is az jár olyankor az eszedben, hogy mindjárt a kezedben lesz a Pici.
A kitolás? Nekem az volt a legjobb. De tényleg. Nem fájt. És nagyon rövid ideig tartott. És utána már csak csodáltam a kislányomat.
2012. okt. 3. 08:37
Szija Drága Kérdező! Én 5napja szültem,így elég friss az élmény. Maga a kitolás nekem már nem fájt. Biztos,hogy fájdalmas,mert a gátmetszést nem is éreztem,de előtte a vajúdás fáj annyira,hogy a kitolást már nem fájdalomként érzed. Én csak azt éreztem,hogy nyomnom kell :-) ne félj,végig tudod majd csinálni,az ember lánya ilyenkor kap valami hatalmas erőt. Én érzéstelenítés nélkül 11órát vajúdtam,de esküszöm Neked,hogy amint rámrakták a picit,elfelejtettem a fájdalmat. Nem hittem el,hogy így van,pedig igaz :-) képes leszel rá,ott és akkor tudni fogod! :-) nagyon könnyű és szép szülést kívánok!
2012. okt. 3. 08:47
MayC,a 14. válaszoló vagyok:ezek szerint Te is pénteken szültél?!Le a kalappal előtted,a 11 óra nagyon durva.Nekem a 3 gyerek összesen nem volt annyi(4-3-2 óra).
2012. okt. 3. 09:50
19/21 A kérdező kommentje:
Olyan kedvesek vagytok:)! És szerencsések,hogy már van babátok.Anyukám nálunk másfél napokat vajúdott nővéremmel és velem.Remélem én ennél szerencsésebb leszek:).
Én valahol azt hallottam,hogy azért élik meg máshogy a szülési fájdalmakat a nők,mert ilyenkor az egyik hormon hatására fájdalomcsillapítót termel a szervezetük.De csak szülés esetében van így,menstruációs görcsöknél nem.
Én még ugyan nem szültem,mostanában tervezzük az első babát,de már most parázom az egésztől. XD
2012. okt. 3. 12:05
Kapcsolódó kérdések: