A nőnek természetes joga az otthonszülés avagy a szülés szentségét megerőszakolhatjuk a mai magyar elmaradott kórházak intézményével? (videó lent)
A nőnek, a természetnek joga van otthon szülni a kisbabát ugye? Nem bízunk a szülés természetes filozófiájában. Lenézzük a természetes szülést, lenézzük a természetet.
Szerintem a szülést vissza kell követelniük a nőknek,
A gyerek érdekében persze mindent, meg kell tenni, de ki tudja, a kórház nem-e csak a szülés feletti hatalmat akarja, vagy csak egy újabb kereskedelmi fogás? Például, rengeteg pénzbe kerül, hogy egy kismamának, külön szobája legyen a kórházban a szülés után. A kórházaknak ez hatalmas bevétel. Miért jó tönkretenni a szülést az élet legfontosabb dolgát, egy kórháznak nevezett rideg csempe rengetegben?
Magyar kórházzal ezerszer annyi gond van, az orvosok hozzáállásától a vécépapír hiányáig. És igen, a magyar egészségügy labirintusában rendszeresen halnak meg és nyomorodnak meg testileg-lelkileg olyan emberek, akiknek egyáltalán nem kéne. Hogy csak a szülészeknél maradjunk, itt van például ennek az orvosnak a híres esete, akinél egy nő meghalt, egy másiknak pedig a méhét kellett eltávolítani, mégis vígan praktizálhat a mai napig.
Én nem értem miért izgatod magad más nők nemiszerve miatt. Ha te nő vagy, aki szülni fog, mondd meg az orvosnak és a szülésznőnek (ha kórházban szülsz), hogy téged ne vagdossanak. Én speciel semmi kifogásolnivalót nem találtam abban, hogy gátmetszést csináltak mindkét szülésnél, mert 1. nem értek hozzá annyira, hogy elkezdjek okoskodni a szülés alatt, hogy mit hogyan csináljanak, ergo megbízom az orvosban és a szülésznőben, hogy tudják mit csinálnak, 2. fenének sem hiányzik, hogy összevissza repedjek, s sokkal nehezebben jöjjek helyre szülés után. Felszívódó varratokat kaptam, 2 héttel a szülés után pont úgy érzem magam, mint annak előtte, a szexuális életünk az első gátmetszés után sem romlott, ugyanolyan, mint előtte, és bízom benne, hogy ez most sem lesz másképp.
Teljesen egyetértek azzal, aki szerint túl van lihegve a szüléstéma. Igaza van annak is, aki azt mondja, hogy nem wellness-ezni megy az ember. A szülés csak egy pár órás dolog, a lényeges része utána következik, és az évekig(!) tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!