Jogos vagy irreális elvárás?
3.császárom lesz 2 hét mulva. mindent megcsinálok,bár már nagyon nehéz,főleg a hajolgatás. de igyekszem.viszont úgy érzem már irreális elvárásokat támaszt a férjem: mindent ugyanúgy csináljak meg. reggel kísérjem őket oviba,délután menjek vele,mert h épp elég lesz neki akkor egyedül ezt csinálni ha megszültem. és minden legyen rendben amig kórházban vagyok,mert ő egyedül lesz a 2 ovissal 5 napig. és reméli h jó gyorsan felépülök és leveszek minden terhet a válláról. én meg folyamatosan stresszele a helyett h pihennék, h megfeleljek,pedig-szép vagy nem szép dolog-legszívesebben olvasgatnék,pihengetnék naphosszat,nem pedig kádat súrolnék,szekrényt súrolnék,ablakot pucolnék stb. mosógépbe alig bírok behajolni,mosogatógép dettó,de muszáj ugye.
anyósomtól se hallok más h jaj szegény fiacskája,milyen nehéz lesz NEKI,és ő majd mindenben segít NEKI amig kórházban leszek.
anyámon kívül senki sem gondol arra h nekem milyen nehéz lesz h 3.x-ra is felvágnak,és nekem nem lesz választásom,felkeltenek,hozzák a picit és ha bírom ha nem el kell látnom. persze én vállaltam,de akkor is.
és még ez a plusz is h hamar szedjem ám össze magam!!
lehet h már túl durci vagyok így a végén,de valahogy most nagyon elegem van..:(
Szia!
Megértelek néha az én párom is ilyen nálunk első baba,csütörtökre vagyok kiirva,már nekem is minden mozdulat nagyon nehéz.
a párom néha elnézi de legtöbbször nem. hogy csináljqak ezt meg azt ő hazajön a melobol,és menjek le boltba miközbe már nem merek egyedül menni elég sok a jósló fájásaim is!akkor szoktam neki szólni hogy elég legyen nem neki van baba a hasába.
Hát hogy a p.csába ne lenne eleged!!! Megértelek!!!
A vége fele jó hogy "durci" vagy,főleg,ha már nehezebben csinálod meg azt,amit el sem kéne hogy várjanak Tőled!
Én anno azért csináltam meg, dolgokat,mert saját magamtól vártam el!
Meg hát azért császár után épülj fel gyorsan?? Na, nem császároztak még,de józan paraszti ész,hogy egy műtét után oda kell figyelni a sebre... Mélyen felháborodtam ám!!
Oké,hogy Te vállaltad,de a gyerek akkor is közös,kis családtag!! Vagy én vagyok ilyen naiv??
Mellesleg 2 ovissal mi a gond,főleg,ha hétköznapra esik mind az 5 nap? Fél napot az oviban vannak,5 délutánt meg ne fájjon már kibírnia az apukának 2 gyerekkel!!
Minden jót kívánok Neked!!! Mielőbbi felépülést!! Egészséges kisbabát!!! :-)
Üdv: 3 lányos,19hkm
Egyem a szíved... szerintem mindenki durcás lenne a helyedben! A férjed nem akart 3. babát? Nem mondtad el neki, hogy te hogyan látod a dolgokat? Az én férjem már félidő óta úgy van, hogy pihenjek, ő megy az oviba a 4 éves fiunkért, hogy én itthon pihenjek. Mióta szabin vagyunk ketten megyünk érte, mert nem akarja, hogy egyedül szambázzak a gyerekkel az utcán, mondja is, hogy jobban érezné magát, ha nem erőltetném magam. Szó nélkül elmosogat, feltakarít, pakol, ha úgy látja szükséges. Persze én is csinálom, csak már nekem is alig van szabadnapom, szinte mindennap van valami orvosi vizsgálat ahova mennem kell, plusz ami még közbejön. Gondolom anyósod hatására várja el ezeket, vagy úgy nevelkedett, hogy a nő csináljon mindent, háztartás, gyerek, maradjon nő, mert a férfinak csak az a dolga, hogy elmegy dolgozni és ettől essen hanyatt mindenki. :S Én biztos nem hagynám szó nélkül... megmondanám a férjemnek, hogy kicsit szálljon már magába. Az én férjemnek ha mondom este, hogy el vagyok fáradva, pedig alig csináltam valamit, még ő mondja, hogy mit vagyok meglepve, már a puszta létem a nagy pocakkal is fárasztó lehet. :)
39 hetes kismama
a gyerekekkel jól elvan,ő hozza-viszi őket,azzal nincs gond, csak a házimunka részével... elvan ő velük órákig,de teát adni,vacsit,fürdővizet készíteni,öltöztetni egyebek az már stresszes és akkor a mosogatás???
azt is mondta már h úgy beszéljem meg a dokival a műtétet h ne hétvégén legyek bent mert az hát nagyon nehéz lenne NEKI a 2 gyerekkel. akik maximálisan önállóak. amúgy meg egész nap oviban vannak,szóval a munkából sem kell kiesnie,7re viszi őket és 5re megy értük
komolyan mondom már e miatt is várom azt az 5 napot,mert a kórházban ki leszek szolgálva,nem kell mosogatnom,főznöm,és fekhetek egész nap :)
Nekem anyósom azt mondta, h addig pihenjek míg a kórházban vagyok....ÁÁÁ, azt hittem az összes hajam kiszedem. Az oktondi azt hitte, h még mindig 2 hét a kórház, és ki-be hozzák a babákat 3-4 óránként............!!!
De amúgy ismerős a helyzet, én még nagy hassal is takarítottam, főztem, de már csak azért is tisztán hagytam a lakást, csili-vilire, h nehogy megkapjam, h "delustaegyasszony". Viszont nem raktam 8 adag kaját a mélyhűtőbe, hála az égnek a férjem nem az anyósom, megtalálja az edényeket és a gáztűzhelyet is......Ne hagyd magad!! Ne hagyd h a férjed meg az anyósod így viselkedjenek!! Főzz 2 naponta és ülj le egy jó könyvel, ha időd van!!!!! Ha meg nem tetszik nekik, ....na, azt nem írom le inkább:))))
Alapvetően jogos, hiszen ketten együtt vállaltátok a gyerekeket.
De a férjed reakcióit, gondolkodását olvasva elég irreális. Nem értem, miből gondoltad hogy egyik napról a másikra megváltozik..
Kitartás, más nő is nevelt már fel egyedül 3 gyereket, neked is menni fog :-)
Ne haragudj, de úgy pics*n rúgnám mind a kettőt, hogy csak na! KETTEN vállaltátok a babát, és mivel ez tény, kötelessége a férjednek segíteni. Mi költözés után voltunk, nem bírtam mindent elpakolni 39 hetes terhesként, a férjem azt m ondta, hogy sz@rjam le, majd ő elintéz mindent, mire mi hazaérünk. Így is volt. Ágynemű a kiságyban, baldachin szépen felrakva, rend és tisztaság a szobában. Egyedül a mosogatást nem vállalta, de mentségére legyen, hogy 5 nap alatt 2 tányért koszolt össze.
Állj a sarkadra, és mondd meg, hogy NEM csinálod meg, mert NEM bírod! Csinálja meg ő és a kedves anyja, ha annyira tudnak ugráltatni. Abba meg nem fog megrokkanni, ha esetleg ő lesz egész hétvégén a két naggyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!