Mi az, ami neked nagyon negatív dolog egy szülésznő kapcsán?
Én személy szerint nem bántam, h a szülésznőm nem ült végig a nyakunkon, kb fél óránként/óránként benézett, mondott 1-2 bíztató szót, és a végén, amikor már közel voltunk a toló fájásokhoz akkor javasolt másik testhelyzetet és már hosszabb ideig ott volt, ott már inkább felügyelt.
Személyiség szemponjából meg nekem fontos volt, hogy magabiztos legyen, nyugalmat sugározzon, és tudjon 1-2 jó szót mondani (igaz nekem "nagykönyv" szerinti szülésem volt - örültek is, h végre a sok aznapi császár után minden flottul ment)
De fontos az is, h fel tudd mérni, kinek mik az igényei.Van olyan ismerősöm, aki meg annyira félt, hogy neki az kellett, h végig ott legyenek mellette és biztosítsák, h jól csinálja, engem meg inkább zavart volna, hiszen órákon keresztül csendben szenvedtem egy labdán. Már a férjem is unta :)
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Nekem sajnos két szülésnő is jutott a hosszú vajúdás alatt a kórházban. Az első nem szült még... hát teljesen fapofával állt hozzá a dologhoz, a második idősebb szülésznő teljesen más volt. Szóval ez szerintem is számat.
Egyik se ült a nyakamon, pont ugyanannyit foglalkoztak velem, nem ez volt a lényeg. Hanem a figyelmesség kedvesség, hanghordozás...
Fogadott szülésznőm volt. Első fájásoknál még telefonon mondta, hogy mit csináljak itthon (ez akkor kicsit felhábotított). 2 órát vajúdtam itthon, és tényleg így volt jó!!! Fontos a kellő rutin és a határozottság!
A kórházban ő volt mellettem (nem apás szülés volt), tudta/érezte, hogy nincs kedvem diskurálni. Végig csöndben volt, csak 30 percenként zaklatott a hülye homeós bogyókkal :) Ismét igaza volt, mert baromi gyorsan tágultam :)
Egyszer szóltam rá, hogy ne simogasson, mert szegény simogatta a derekamat.
Szerintem nekem szuper szülésznőm volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!