Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a teendő ha elfolyik a...

Mi a teendő ha elfolyik a magzatvíz? (ebben az esetben. )

Figyelt kérdés

2.babámat várom. 35hetes vagyok. Kislányommal éjszaka a 39.héten ért derült égből villámcsapásként, éjjel egy fordulás alkalmával a víz elfolyt. Olyan váratlanul és hirtelen ért, h fölkaptam a ruhám, férjem a csomagomat, és irány a kórház.

De ugye mostmár van egy gyerkőc. A helyzet bonyolultabb ezáltal is. + így a férjem,ha éjjel indul be a vízelfolyás, nem vihet be. Hívjunk mentőt? Kijönnek ugye hajnalban is...akármikor hívom őket? A gyereket nem akarom fölébreszteni h jöjjenek mindketten, szomszédot nem riasztanák hozzá. Inkább maradjon apa otthon, de akkor én egyedül a mentősökkel megyek...ez olyan szomorú...:(

+ még annyi kérdés, h ha elfolyik a víz, akkor még tusolhatok egyet, vagy csak vízszintesen lehetek?

Köszi a válaszokat!

2009. júl. 30. 22:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Szia, én letusoltam még (sőt, meg is reggeliztem, mert fájásom nem volt :) viszont én inkább gyerekkel együtt mennék a kórházba (estleg rokonok/barátok nem riadóztathatók hozzá?) mintsem egyedül. Ott apukával meg tudja várni a felmentő sereget, apuka meg csatlakozhat hozzád a hajrára :) de persze te tudod és te ismered a babádat :) könnyű szülést kívánok!
2009. júl. 30. 23:06
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

Elvileg vízszintben kell maradni, mert előfordulhat, hogy a távozó vízzel a köldökzsinór a méhszájba csúszik, megszűnik az oxigénellátás. Szülésfelkészítőn mondták.

Mekkora a gyerkőc? Ha nem túl pici símán vihetné apa kocsival, neki is élmény a kistesót várni.

Egyszerű és könnyű szülést!

2009. júl. 30. 23:45
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
Én ezt kérdeztem meg a szülésznőmtől,hogy feküdni kell-e,azt mondta hogy 1-2 órán belűl kell beérni a korházba,összepakolni,letusolni szabad,a köldökzsinor előre esés nagyon ritka,mert mondta hogy elöször a baba feje alatt lévő víz távozik,onnantól szép lassan folyamatosan,ha viszont nagy sugárban dől,akkor kell vigyázni.Én ma este féltem mert a párom külföldön van és a lányommal vagyok egyedül,még ma éjjel is ,és nekem sincs senki akire bizhatnám.szóval reménykedem hogy nem akar még kibújni holnap délelöttig.
2009. júl. 31. 07:24
 4/12 A kérdező kommentje:

5 éves a lányom, rokonok 220 km-re, szomszédok pedig nagyrészt szintén kisgyermekes családok.

Az esetet úgy értettem h mondjuk hajnali 2-kor történik a dolog. Nem lenne szívem a kislányomat fölébreszteni, h irány a kórház. Egyedül nem mardhat. Úgyh marad a mentő. Kijönnek ugye?

2009. júl. 31. 09:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen,kimennek!Sajnos a gond az az,hogy nem tudjuk mikor???Barátnőm a mentősök rohanásának köszönhetően otthon szülte meg a kislányát farfekvéssel!!!Én inkább taxit hívnék ebben az esetben.
2009. júl. 31. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

Az durva. Felénk /Bács-kiskun/ gyorsan kiérnek a mentők, csak mondani kell, hogy úgy érzed mindjárt szülsz...:-)

A köldökzsinórról meg annyit, hogy nem én szeretnék lenni az a "nagyon ritka" eset, aki épp zuhanyzik, amikor a babája fuldoklik. Szóval én inkább maradok vízszintesben.

2009. júl. 31. 12:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Igen, a 2. válaszolónak van igaza. Mentőt KELL hívni, lefeküdni és a feneked alá egy párnát tenni. Én is a szülés felkészítőn hallottam. "Nagyon ritka", bár tényleg ritka, de előfordul és amit ki lehet védeni, azt ki kell. Én sem szeretnék a ritka esetek egyike lenni, de gondolom te sem. Bár ezek szerint sokan bevállalják....

33/4 h km

2009. júl. 31. 13:48
 8/12 anonim ***** válasza:
26%
Az 1. válaszoló vagyok- nekem épp a felkészítőn (II. Sote) mondták, h készülj el és indulj. Ne vacakolj, de nem is kell kétségbeesni. Úgy képzelem, h akinek már 5 perces fájásai vannak akkorra, úgysem a tusolással foglalkozik majd.
2009. júl. 31. 13:53
 9/12 anonim ***** válasza:
28%
Sziasztok!Ha megint úgy járnál,mint a Kislányod esetében,akkor igen,hívj mentőt,nekik kötelességük Érted menni,s bevinni a körházba.Kapkodásra,s rémületre viszont tényleg semmi ok.Az esetek nagy részében,ha a magzatvíz elfolyásával indul a szülés folyamata,az nem jelenti rögtön a fájások beindulását is.A köldökzsinór előesése valóban meglehetősen ritka.Nekem mindkét gyermekem esetében a magzatvíz elfolyásával indult a szülés,az első esetben már túlhordás miatt kórházban voltam,második esetben otthonról indultam.Feküdnöm csak az első szülésnél kellett mekóniumos magzatvíz miatti állandó CTG megfigyelés miatt.A második esetben kifejezetten kértek,hogy sétálgassak,s kádba is ültettek./Flór Ferenc Kórház/Tusolni tehát lesz még lehetőséged,gyorsan,amíg a mentők Érted érkeznek.Továbbá az első alkalommal 9,a második alkalommal 21 óra telt el a burokrepedéstől a gyermekek megszületéséig.Ezzel azt kívánom mondani,bár természetesen minden eset más,hogy lehet bőven lesz időtök reggelig,amikor is a Férjed,miután elhelyezte a szomszédotoknál kislányotokat,utánad megy,s együtt élhetitek át a második baba érkezését.
2009. júl. 31. 14:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi lányok a válaszokat! Maximálisan kielégítettek! Igaz a köldökzsinórral kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de kislányomnál ahogy beértünk a kórházba, kb 10 perccel a vízelfolyás után, már nem lehetett fölkelnem. Nem tusoltam, nem pisiltem, és föl sem ülhettem. Úgyh itt Kecskeméten szerintem nem engedik majd h mászkáljak...

Hívom a mentőket ebben a helyzetben, Mamákat meg riasztja a férjem, ők maradnak a kisasszonnyal itthon, ő meg utánamjön. Bár nem apás szülés lesz, de azért megnyugtató tudni, h vár kinn valaki.

Köszi még1X

K.

2009. júl. 31. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!