Mi a teendő ha elfolyik a magzatvíz? (ebben az esetben. )
2.babámat várom. 35hetes vagyok. Kislányommal éjszaka a 39.héten ért derült égből villámcsapásként, éjjel egy fordulás alkalmával a víz elfolyt. Olyan váratlanul és hirtelen ért, h fölkaptam a ruhám, férjem a csomagomat, és irány a kórház.
De ugye mostmár van egy gyerkőc. A helyzet bonyolultabb ezáltal is. + így a férjem,ha éjjel indul be a vízelfolyás, nem vihet be. Hívjunk mentőt? Kijönnek ugye hajnalban is...akármikor hívom őket? A gyereket nem akarom fölébreszteni h jöjjenek mindketten, szomszédot nem riasztanák hozzá. Inkább maradjon apa otthon, de akkor én egyedül a mentősökkel megyek...ez olyan szomorú...:(
+ még annyi kérdés, h ha elfolyik a víz, akkor még tusolhatok egyet, vagy csak vízszintesen lehetek?
Köszi a válaszokat!
Elvileg vízszintben kell maradni, mert előfordulhat, hogy a távozó vízzel a köldökzsinór a méhszájba csúszik, megszűnik az oxigénellátás. Szülésfelkészítőn mondták.
Mekkora a gyerkőc? Ha nem túl pici símán vihetné apa kocsival, neki is élmény a kistesót várni.
Egyszerű és könnyű szülést!
5 éves a lányom, rokonok 220 km-re, szomszédok pedig nagyrészt szintén kisgyermekes családok.
Az esetet úgy értettem h mondjuk hajnali 2-kor történik a dolog. Nem lenne szívem a kislányomat fölébreszteni, h irány a kórház. Egyedül nem mardhat. Úgyh marad a mentő. Kijönnek ugye?
Az durva. Felénk /Bács-kiskun/ gyorsan kiérnek a mentők, csak mondani kell, hogy úgy érzed mindjárt szülsz...:-)
A köldökzsinórról meg annyit, hogy nem én szeretnék lenni az a "nagyon ritka" eset, aki épp zuhanyzik, amikor a babája fuldoklik. Szóval én inkább maradok vízszintesben.
Igen, a 2. válaszolónak van igaza. Mentőt KELL hívni, lefeküdni és a feneked alá egy párnát tenni. Én is a szülés felkészítőn hallottam. "Nagyon ritka", bár tényleg ritka, de előfordul és amit ki lehet védeni, azt ki kell. Én sem szeretnék a ritka esetek egyike lenni, de gondolom te sem. Bár ezek szerint sokan bevállalják....
33/4 h km
Köszi lányok a válaszokat! Maximálisan kielégítettek! Igaz a köldökzsinórral kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de kislányomnál ahogy beértünk a kórházba, kb 10 perccel a vízelfolyás után, már nem lehetett fölkelnem. Nem tusoltam, nem pisiltem, és föl sem ülhettem. Úgyh itt Kecskeméten szerintem nem engedik majd h mászkáljak...
Hívom a mentőket ebben a helyzetben, Mamákat meg riasztja a férjem, ők maradnak a kisasszonnyal itthon, ő meg utánamjön. Bár nem apás szülés lesz, de azért megnyugtató tudni, h vár kinn valaki.
Köszi még1X
K.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!