Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem baj ha 38 hetesen már...

Nem baj ha 38 hetesen már kiveszik? Harmadik császár lesz. Első két babámmal 41 hétre indult be a szűlés.

Figyelt kérdés
2012. szept. 10. 11:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kisfiam a 37. héten született program császárral. 2150 gramm volt, de nem azért, mert fejletlen volt vagy ilyesmi, csak ilyen alkat. Teljesen egészséges, most 6 és fél hónapos, még soha nem volt beteg.

A 36. hét után már teljesen fejlettek a babák, az utolsó 4 hétben csak híznak. Ne aggódj, nem baj, hogy 2 héttel idő előtt születik meg.

2012. szept. 11. 04:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is azt mondta a doki,hogy a 38.héten megcsászároz. Faros a kezdetektől fogva. Én is aggódom kissé,de remélem minden rendben lesz. Félek a császártól,de ha ezen múlik,hogy minden rendbe legyen,ki fogom bírnl. 35 hetes kismama
2012. szept. 11. 19:09
 13/18 A kérdező kommentje:

Na nézzétek ettől félek

[link]

2012. szept. 13. 07:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez pont ugyanolyan, mint azok a cikkek, amik kissé túlzóan azt állítják, hogy a gyerekednek mindenféle mentális problémája lesz attól, hogy nem szoptatták. Időről időre felbukkannak ilyen túlzó, tényeket kifacsaró cikkek.

Ráadásul baromságokat is állítanak. Az agy nem csak a terhesség utolsó 3 hetéig fejlődik, hanem utána még évekig. Tehát ha pár héttel előbb születik meg a babád, akkor is fejlődik az agya ugyanúgy, csak kint. A 37 hétre minden belső szerve fejlett, képes normálisan lélegezni, tehát semmi nem gátolja az agy fejlődését.

Én írtam, hogy program császárom volt 37 hetesen. A babám most 6 és fél hónapos, szellemi fejlődésben hónapokkal megelőzi a kortársait, a mozgásfejlődése pedig átlagos ütemben halad.

2012. szept. 13. 19:16
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát igen,az én babáim(az első kettő) akik 41-42 hétre születtek semmiben sem szárnyalták túl társaikat egészen a késő óvoda és iskolai éveikig.Addig majdnem hogy fél évvel mindent később kezdtek ,de az iskolában sokkal jobban és könnyebben tanulnak mint a többi gyerek.
2012. szept. 17. 07:53
 16/18 anonim ***** válasza:
60%

Aha, szóval szerinted azért tanulnak jól, mert túlhordtad őket? Hm.. Nem lenne logikus, a túlhordás elsősorban azért veszélyes, mert minél jobban elöregszik a méhlepény, a baba annál kevesebb oxigénhez jut. Az enyhe oxigénhiány meg később pont tanulási problémákat is okozhat, többek között.

De ha te mindenáron meg akarod győzni magad, hogy a babádnak mindenféle problémája lesz attól, hogy pár nappal a kiírt időpont előtt születik meg, akkor én nem győzködlek tovább az ellenkezőjéről :)

2012. szept. 17. 20:06
 17/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak.Méhlepény nem volt elöregedve...ne kezdd a vitát.

38 hetesen csak 36 hetes a baba.Ha pedig valakinek hosszabb a havi ciklusa,akkor még 36 hetes se!

Tehát embere válogatja.

Láthatod h aki hamarabb szüli az elsőt az valószínűleg a másodikat is. Aki meg túlhordja az valószínű mindegyiket túlhordja.

Ja és sokan nem kapják a 10/10-es apgárt azok közül akik hamarabb születnek.

2012. szept. 20. 08:32
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
en huznam meg legalabb a 39- 40 hetig mert az az egy het is szamithat almos baba rosszul ehet stb De ezt nem lehet elore megmondani.Kerj meg egy hetet a dokitol a biztonsag kedveert nem csak viccbol 40 het a terhesseg ennek oka van Persze minden oke a 38 hetben de megis csak 2 hettel korabban kiszedik.
2012. szept. 21. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!