Az EDA beadása mennyire fájdalmas? Milyen érzés? Milyen mellékhatásai vannak?
elég vacak érzés, de a jó benne hogy azonnal néhány másodperc elteltével hat
veszélyei:
Gyakran előfordul, hogy a szülés lelassul, mivel a kismedencei izmok képtelenek kellően működni az érzéstelenítés hatására. Az is előfordul, hogy a szülés leáll, ennek következményeképpen gyakori, hogy fogós befejezésre vagy császármetszésre kerül sor. Aki az epidurális érzéstelenítést választja, tudatosan a saját esélyeit csökkenti, mintegy felére a normál körülményekhez képest, hogy komplikációmentesen szüljön.
Gyakori, hogy az anya testhőmérséklete túlzottan megemelkedik, mely az anyánál és a magzatnál is szívritmuszavart eredményezhet, továbbá a hőmérséklet megemelkedését fertőzésnek tulajdonítják, melynek hatására a csecsemőt elkülönítik, esetleg feleslegesen antibiotikumokkal kezelik.
Szintén gyakori, hogy az anyának súlyos mértékben esik a vérnyomása, aminek révén a magzat nem jut elég oxigénhez
Hát majdnem leestem a székről, mikor a baromságokat olvastam. Bénulás, szülésleállás, stb. Hát nekem beadta a doki, nagyon féltem, végül semmit nem éreztem. Megkérdeztem, a dokit, h. fájni fog? Azt mondta, h. annyira, mintha a vénámat megszúrnák. a kellemetlen az volt, h. 5 percig, teljesen a lábam közzé kellett hajolnom, míg be nem vezette azt a kis csövet, amin később tudta adagolni az Edát. Bizony, ez nem egy pillanat műve, percekig eltart. Az Eda beadástól 10 perc múlva hatott. Ahogy kiment a hatása, kaptam a következőt, azok már hamarabb hatottak. Volt, h. nekem is csak a jobb oldalam zsibbadt, a bal meg ugyan úgy fájt. Mondta akkor a dokim, h. forduljak a bal oldalamra, és odafolyik az érzéstelenítő. És valóban úgy volt. Én csak a fájdalmakat nem éreztem, a lábamat, a többi testrészemet ugyanúgy. Nekem a helye sem fájt, 1 percig sem. Ami egy kicsit kellemetlen volt, h. szülés után nem tudtam pisilni az edától, meg kellett katéterezni. Szerintem nagyon jó az Eda, következőleg is kérni fogok.
28hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!