Ti főztetek/fagyasztottatok előre a szülés utáni hetekre, hogy könnyebb legyen? Ha igen, mit?
Tudom, hogy egyszer 3 éve volt ilyen kérdés, de azóta három év eltelt. :)
Eddig még 1-nél tartok, ma bolognait főztem dupla adagból, így az egyik adag szószt, ami kb. két napra elegendő kettőnknek, lefagyasztom, és csak tésztát kell majd kifőzni.
ha nincs aki heti több alkalommal beugorjon egy kis kajával akkor mindenképpen érdemes.
Mert az elsö idöszakban nagyon nehéz mindent össze hozni. föleg ha a férjed is otthon eszik.
nekem anyukám volt itt és fözött meg, habár az elsö gyereknél mindegy volt, mert eszek amit találok elv is müködik (férjem bent eszik az irodai kantinban), de most a másodiknál a nagylányomat is etetnem kell, és jó hogy anyukám fözött egy rakat kaját.
pl lecsót fagyasztottunk, fözelékeket, vadast, pörköltet, leveseket szinte mindent le lehet fagyasztani.
Másodiknak üzenem, hogy nem fizikailag leszel szarul.
Az elsö idök amúgy is idegeskedve telnek el, nem tudod, hogy eszik-e rendesen, vagy hogy túl sok vagy túl kevés. Ha hasfájós lesz a baba, akkor se éjszakád se nappalod nem lesz, ha csak egy normál baba akkor is az elsö idökben rengeteget akar cicin és kézben lenni, így azt veszed észre hogy egésznap csak szoptattál. Nem hogy 1 óra fözés de még a beágyazásra sem lesz idöd. Persze nem örökké tart ez az idö, 1-2 hét valakinek 6 hét valakinél 3 hónap is.
Szia,
igen, főztem előre. Volt chilis bab apának és a nagyobbik gyerkőcnek, töltött paprika szintén nekik.
Aztán: bolognai szósz, mézes-mustáros csirke (tészta nélkül), főzelékfélék, paradicsomos káposzta (szintén a többieknek), pörkölt (ebből több adag, bármit lehet belőle készíteni). Fagyasztottam le megsütött pizzatésztát és külön pizzaszószt, lasagne-t (ezt is én készítettem), lángost, valamennyi péksüti is volt a fagyasztóban, aztán vadas.
Persze mire fájt a fogam először, mikor hazaértünk? Rakott krumplira :).
Készre vágott zöldségek is voltak a fagyasztóban, amit csak a levesbe dobtam, hipp-hopp megfőztem (karalábé, répa, petrezselyem stb.).
Fasírt is készen volt lefagyasztva (darált húsból), de volt bolti fasírt is a fagyasztóban, ha hirtelen kell valamit sütni (nem volt hely lefagyasztani nyersen a saját fasírtot).
Huh, azt hiszem hirtelen ennyi jut eszembe...
Ez teljes mértékben anyától és babától függ.
Volt olyan unokatesóm, aki összeütött egy sütit a látogatóknak már az első héten is, a másik unokatesó szoptatástól szoptatásig volt, semmit nem tudott megfőzni az első hetekben, pláne nem 1 óráig állni a konyhában...amikor a baba épp aludt, ő is inkább pihent vagy pakolgatott, nem főzöcskézett.
Most úgy gondolom, nem főzök meg előre, az előre fagyasztott dolgokat nem szeretem, nálunk anyós fog főzni, vagy rendelni fogok. Úgy sem alapanyagot nem kell beszereznem, sem mosogatnom kell a sok edényt. Van bevált helyem, ahonnan tudok rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!