Szerintetek az nagy baj, ha én nem akarok gyereket szülni? 22 éves vagyok és nem szeretnék.
Nekem nem :-)
És neked sem, bár még fiatal vagy. Egy biztos: ha később is így érzed, ne hagyd magad meggyőzni, ne engedj a szülői, társadalmi nyomásnak! Csak akkor vállalj gyereket, ha tényleg szeretnéd.
22 évesen én is pont így gondoltam. 28 évesen még próbáltam meggyőzni a páromat, hogy inkább vegyünk még egy kutyát. 29 évesen egyszercsak jött az érzés, hogy gyereket akarok, szerencsére hamar össze is jött és ma én vagyok a világ legboldogabb anyukája.
Viszont abban igaza van egy előttem szólónak, hogy ha ezt később is így érzed, ne hagyd meggyőzni magad, az senkinek sem lenne jó.
egyáltalán nem baj. Demográfiailag aggasztó ugyan, hogy egyre többen így gondolkodnak, és helyettük pl. a kisebbség szaporodik. De az egyént, a személyt általában nem érdeklik, hogy mi lesz 50-100-150 év múlva.
Ne aggódj, majd mások szaporodnak, ez mindannyiunk számára egy út, amire vagy rálépünk, vagy nem. De aztán nem kell 50 évesen siránkozni mikor meghal majd anyád-apád, hogy senkid sincs. Ha vállalod, hogy te nem akarsz gyermeket nevelni, előbb át kéne gondolnod, mivel jár, ha nem lesz! Szerintem több benne az élvezet meg a boldogság, mintha nem lenne. Bár lehet, hogy ez téged nem boldogítana. Amíg másoknak nem ártasz, addig nyugodtan, magánügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!