Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mára vagyok kírva. Persze a...

Mára vagyok kírva. Persze a baba nem jött. Voltam orvosnál, semmi jele, hogy meg akarna születni még egy darabig. Azt mondta az orvos, hogy ha jövőhét hétfőig nem szülök meg akor megindítja a szülést (hétfőn). Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Aminek nem örülök, hiszen még 1 héttel sem hordtam túl akkor (minden redben van áramlás és lepény ügyileg is). Persze már akkor sem korai. Ezt értem is, és nem is ezzel van igazából a gond.

A problémám az az, hogy a doki (fogadott orvos) hétfőn ügyel-tehát gondolom, így könnyíti meg a saját helyzetét. Szerintetek?

Túlajdonképpen fizetek neki azért mert ügyeleti időben dolgozik?! Ti mit tennétek??? (ez a legnagyobb kérdés)

Azok akik a hálapénz ellen vannak kíméljenek. Kérem.

Köszönöm

2008. máj. 13. 23:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem azért arra a napra gondolt mikor ő ügyel mert biztosítani akarja hogy mindenképp ő legyen ott veled.de az is lehet hogy tényleg kényelemből is.biztos közre játszik ez is.lehet elutazik vagy valami dolga lesz és mindenképp ő akar veled foglalkozni mivel megfogadtad.ismer téged,a terhességed.nem azért fizetsz neki konkrétan mert ügyeleti időben ott van hanem mert az egész terhességed alatt ott volt.és ő fejezi be.ha nem ügyelne akkor is bemenne biztos.ezt vállalta.én akkor is fizetnék neki.ha végig lelkiismeretes volt,megérdemli.fájdalommentes szülést és jó babázást neked!!!már csak pár nap!!!
2008. máj. 13. 23:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, hogy igazad van:)

Majd meglátjuk mi lesz, lehet, hogy nem is kell addig várni.

Köszönöm a jókívánságot.

2008. máj. 13. 23:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy a kisfiúknál számítani lehet a túlhordásra legalább 2 hétre, és ez teljesen normális.Fiú egyépként?

Viszont ez tuti kényelem.Gondolom nem akar bemenni vagy elutazik, mint az én orvosom de már előre kiváncsi leszek arra, hogy hogyan fog lezajlani a szülésem.Elvileg engem átpasszol szülni másnak, hogyha tényleg nem jüön hamarabb vagy később a baba, de én egy fillért nem fizetek az átpasszolt dokinak az is biztos.Elvileg nem jó, hogyha megindítják a szülést-persze más az amikor egészségögyi okokbók történik.-de egyre többet foglalkoznak a szülésnél keletkezett traumával.Nem tudod felhívni és lefgalább telefonon elmondani neki, hogy te nem akarsz megindított szülést?Hiszen jogod van hozzá.Legrosszabb esetben 2 hét múlva megindítják, vagy nem nála fogsz szülni.Na bumm.Akkor max egy piát veszel az ügyeletesnek ha ne tud a sajátod bemászni.Remélem nem vagyok túl negítav de kicsit elegem van a dokikbók.

27 hetes kismami

2008. máj. 14. 07:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem vagyok hálapénz ellenes, én is mindig szoktam adni, de azt gondolom, hogy ez a doki nem szívjóságból akarja hétfőn megindítani a szülést. Én tuti nem engedném, ha amúgy a baba jól van odabent. Nagy divat ma Magyarországon, hogy mindent mesterségesen csinálnak és el se mondják a kismamáknak, hogy mi mivel jár. Ezért van sokkal több császármetszés kis hazánkban, mint a fejlettebb országokban. Azt biztos tudtad, hogy ugye indított szülésnél mindenképp kapni fogsz oxitocint. De azt vajon elmondták-e, hogy az oxitocint, ha kívülről viszik be a szervezetbe, az leállítja a saját oxitocin-termelésedet? És azt elmondták, hogy az oxitocin adása miatt nagyon gyakran elkezd romlani a kisbaba szívhangja, ezért végül a műtőben köthetsz ki? Nem ijesztgetni akarlak, de ahelyet, hogy hagynák a természetet dolgozni, ami ugye a babának a legjobb, a dokik inkább beavatkoznak, mert úgy nekik könnyebb és gyorsabb. A baba pontosan tudja, mikor áll készen rá, hogy megszülessen. Ha kevesebb lenne a beavatkozás, sokkal kevesebb szülés végződne úgy, hogy valóban be kell avatkozni.

Egy kedves barátnőm a doki szerinti 43. héten hozta világra a kibabáját, mindenféle beavatkozás nélkül, makkegészségesen, a kisbaba bőre nem volt felázva, bőven volt rajta magzatmáz, tehát nem volt túlhordott baba egyáltalán. Ha hallgat a dokira, lehet, hogy lettek volna komplikációk. Pedig az a 43. hét volt! Igaz, a barátnőm végig állította, hogy csak a 40., de senki se hitt neki. Nem szokás az amúgy tökéletesen működő anyai érzéseknek hitelt adni.:-(

Neked kell dönteni, neked kell tudni, mennyire bízol a dokidban. Ha neked megfelel a hétfő, ám tedd. De ha nem érzed helyesnek, ne engedd. Majd jön az a babóka magától, ha akar.

Bocsi, ha túl hosszú voltam. Szerintem hallgass a saját belső hangodra, nem fogsz csalódni. Könnyű szülést és sok boldogságot a kisbabádhoz!:-)

2008. máj. 14. 07:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ellenzem a hálapénzt,de ezt most hagyjuk...

Viszont van egy olyan érzésem,hogy tényleg nem szívjóságból fogja megindítani hétfőn.Múlt pénteken olyan kismamával voltam együtt NSTn,aki már majd két hete túlhordta.Mivel minden rendben volt vártak még.Azt mondta a betöltött 42.re fogják megindítani,ha nem akar jönni.Te meg még csak 40 hét meg 5napos leszel.Az elég messze van a 42től...

Nem akarok rosszmájú lenni,de az a doki fog még ügyelni...igazából,ha fogadot orvosom lenne,akkor feltenném neki a kérdést,hogy miért szükséges ilyen korán beindítani.Hozzá jártál,gondolom vagytok ilyen viszonyban.Ha csak hebegne habogna,és nem tudna normális érvet felhozni azon kívül,hogy ő ügyel,akkor egy vasat sem látna tőlem,és a tudtán kívűl megkeresnék egy másik orvost,akitől tanácsot kérnék.

2008. máj. 14. 07:29
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok a hozzászólásokat.

Kislány lesz a baba.

Egész éjjel alig aludtam:(

Én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem miattunk lesz a hétfő. Maga miatt.

Annyit mondott, ha a méhszáj olyan állapotba kerül megindítja hétfőn(most a 40. héten vaskos, éppenhogy csak nyitva-erre azt mondta olyan mintha nyitva sem lenne).

Ha nincs olyan állapotban, akkor szerdán minden féleképpen megindítja. HOgy miért azt nem mondta.

Én nem is hallottam, hogy ügyeletes, apa is bent volt és meghallottam amikor egy másik kismamával beszélget telefonon-neki mondta, kint mondta el a kocsiban.

Így megkérdezni sem tudtam.

Egyébként teljesen jó állapotban van a méhlepény, a keringése a babának, a magaztvíz sem kevesebb.

Befordult ugyan a baba, de még nem illeszkedett. A feje nagyon fent van.

Szombaton berendelt egy uh-ra, ott tuti megkérdezem.

De én is arra jutottam, hogy ha semmi nem indokolja nem hagyom, hogy beindítsa.

2008. máj. 14. 08:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőmnél is beindították, a baba ugyan be volt fordulva, de még nem illeszkedett be a feje. Szépen ki is tágult a barátnőm, vajúdott kb. 8 órát, de mivel a feje még nem volt beilleszkedve, a baba egyszerűen nem volt hajlandó elindulni kifelé. Pedig 3 kilós volt a kisfia, szóval könnyedén meg tudta volna szülni, de így császár lett belőle. Mindezt a kedves és hozzáértő doktorbácsi miatt, ugye. És ő is fogadott orvosnál szült! Én semmiképp se hagynám. A baba rendben volt nála is, a lepényi keringés is, a magzatvíz is... Talán a hónap végére a dokinak elfogyott a pénze és kellett gyorsan egy szülés, hogy újra tele legyen a pénztárcája.
2008. máj. 14. 11:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Én biztos megmondanám a dokinak, hogy nem akarom, hogy indítsa, várjon még. 2 hetet lehet várni, ha minden eredmény jó, többet nem szoktak.

Szerintem is azért hívott be akkor , mert akkor ügyel, könnyíteni akarja a dolgát. De elvégre fizetsz neki, fáradjon be, ha szülsz.

2008. máj. 14. 12:18
 9/11 A kérdező kommentje:

Most beszéltem az egyik ismerősömmel, Ő is nála szült.

Azt mondja, mindig az ügyeleti napokra időzíti a szülésindításokat.

Mostmár tényleg nem tudom mit gondoljak:(

2008. máj. 14. 16:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Félre ne érts, én teljessen megértem az aggodalmadat! De nem tudom min változtatna az,ha nem hétfőre hívott volna be,hanem mondjuk keddre??? Nem tudhatjuk,hogy a kórházakban az orvosok egymás között hogyan intézik ezeket a dolgokat. Az is lehet, hogy ha szülésmegindításról van szó,akkor minden orvosnak a saját ügyeleti idejében kell behívnia a kismamáját. Én csak feltételezem ezt,de miért gondoldik mindíg mindenki rosszindulatúan? Ha 9 hónapig normális,kedves,becsületes volt veled,akkor nem teljessen mindegy,hogy melyik napra hív be? Persze biztos,hogy voltak akiknek rossz tapasztalataik vannak,de ha neked eddig még nem volt, akkor szerintem bízz benne. Én mindenképp csak irigyelni tudlak azért,hogy egyáltalán a saját orvosodnál szülhetsz. Nálunk (szerintem egyedüli az országban), nem lehet megfogadni az orvosomat a szüléshez. Annál fogok szülni,aki épp ügyeletes lesz és ez ellen nem tehetek semmit. Valószínű,hogy egy számomra teljessen idegen emberrel fogom végigcsinálni életem egyik legnehezebb dolgát. Egy vígaszom van,hogy a férjem fogja majd a kezem! :) Szerintem ezen ne agyalj többet. Biztos,hogy jót akar az orvosod és még az is lehet,hogy ez van a szabájzatban előírva nekik. Mindenesetre én nagyon könnyű és problémamentes szülést kívánok és persze jó egészséget nektek! Üdv.: 36 hetes kismama :)
2008. máj. 14. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!