Ma voltam uh-ra, nagyon megijedtem mert a köldökzsinórt a baba nyaka körül látta az orvos, mégis azzal biztat hogy igy is meg lehet komplikáció nélkül szülni. Lehetséges? Valakinél hasonló helyzet és minden rendbe volt? 38h. Km.
Az én fiamnak a vállán volt, mikor megszületett.
A második babámnál a kórházba egy anyukának 3x volt a babája nyakán a zsinór, nem könnyen, de megszülte!
Sok mindentől függ, a szülés, az orvos remélhetőleg tudja, mit csinál!
Az én kisfiamnak is a nyakára volt tekeredve. Azt nem tudom mennyi idő alatt szültem meg, mert nem az órát néztem :)
de hála Istennek, minden rendben volt Vele.
Ha a burok a tágulási szak alatt reped meg, a korai burokrepedésről beszélünk, ha pedig a fájástevékenység előtt, idő előtti burokrepedésről. A korai burokrepedés a magzat számra hátrányos. Ilyenkor a köldökzsinór előesésének gyakorisága háromszorosára emelkedik. A köldökzsinór ugyanis a koponya mellett a hüvelybe vagy akár azon kívülre is előeshet. Ha a koponya lejjebb száll, a köldökzsinórt a medencéhez nyomja, ezért abban az erek összenyomódnak, a magzat nem jut elég oxigénhez és ennek áldozatául is eshet.
Burokrepedés után azonnal kórházba kell menni, ahol a szigorú ágynyugalom a köldökzsinór előreesését meg tudja előzni.
A mi kisfiunknak is a nyaka körül látták a zsinórt,de a doki teljesen megnyugtatott,hogy semmi baj nem lehet,mert megfulladni nem tud,hiszen levegőt még nem vesz,szüléskor se abba a pillanatba mikor kint van a szája.És ez a zsinór egy tekervényes dolog,nagyon sokat nyúlik!!! Bízz az orvosodban,ő tud erről,ennek megfelelően fog cselekedni!!!
További oldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!