Vannak itt olyan kismamák akik jövőhét végére vannak kiírva? Hogy érzitek magatokak?
1. vagyok, én közben megszültem, tényleg elsején jött, ahogy a méretei alapján ki volt írva, de nagyon kell figyelni csajok, mert én majdnem elkéstem. Ezek szerint nekem rejtett vajúdásom volt, mert ugye a doki már egy héttel korábban mondta, hogy aznap vagy másnap baba lehet, 2 ujjnyira voltam tágulva, nyákdugó már nem volt meg. Következő 1 hétben nagyon jól aludtam minden éjjel, reggelente arra ébredtem, hogy na ma éjjel sem szültünk. 3 napja, szombat reggel 5-kor is felébredtem, éreztem, hogy valami van, elmentem nagy wc-re, hogy hátha csak azt kell. Utána is megmaradtak a fájások, elég gyakran jöttek, de nem olyan erősen, hogy rohanni akarjak vele a kórházba. Majdnem 6 volt, mikor elkezdtek sűrűsödni, egyik elmúlt, néhány perc múlva jött a másik, akkor már mondtam a férjemnek, hogy menjünk, mégsem kéne megvárnom, míg a kislányom felébred, és elindítani a napját. Fél 7-re értünk be a kórházba, beszálltunk a liftbe, pont jött műszakra a szülésznő, akinél a kislányom is született (ügyeletes). Éppenhogy átöltözött, a méhszájat meg tudta nézni, hálóingemet előkapni, és már mentünk is a szülőszobába. 7:00-kor kibújt a kisfiam. Kiderült, hogy már 4 ujjnyira ki voltam tágulva, mire beértünk a kórházba.
Így is volt néhány rossz fájás, de igazából nem tudtam megkülönböztetni, hogy ez most már a tolófájás lenne, vagy egy erős vajúdásos fájás, de 2-3 ilyen után tényleg éreztem, hogy nyomnom kell. Akkor bejött az ügyeletes doki és a csecsemős nővér, és a szülésznővel meg a férjemmel megszültük a kisfiunkat. :-)
Viszont nagyon furcsa, hogy akármilyen gyorsan is lezajlott, akkor is annak örültem a legjobban (azután, hogy egészséges a kisbabám), hogy többet nem kell átélnem a szülést. Mert akárhányadik is, de szerintem nem lehet rá felkészülni. Nekem ez annyira más volt, mint az első. Ott indítással néhány óra leforgása alatt lett meg a kislányom, az sem volt rossz élmény, de azt hiszem, nekem elég volt ennyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!