Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 35. hetes terhes vagyok,...

35. hetes terhes vagyok, sajnos nem tudtam leszokni a cigiről, próbáltam de akkor meg tiszta idegbeteg voltam, eddig minden rendben a babával de azért aggódom hogy nem lesz e rá hatással a dolog? annyit azért sikeült hogy kevesebbre vettem dohányzást

Figyelt kérdés
2008. máj. 13. 10:37
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
60%

Hát gratulálok!

Nálam nagyobb dohányost (min. 1 doboz/nap) még nem hordott hátán a föld,de amint megtudtam,hogy jön a babó azonnal kivágtam a cigit a fenébe.

Ez 28 hete volt.

Nem állítom,hogy nem gyújatnék rá néha,de a kisfiam egészsége mindennél fontosabb.

Lehet,hogy csak később lesz beteg,asztmás vagy ilyenek,de lehet,hogy "mázlid" lesz és nem lesz miattad beteg soha.

Szégyelld magad!

33 hetes kismami

2008. máj. 13. 10:39
 2/34 anonim ***** válasza:
88%
Hát jobbb lenne, ha le tudnád tenni, mert veszélyezteted a babát. Ezt csak a ti érdekektekben mondom. Ha ideges vagy, menjj ki a levegőre és sétáljj egy nagyon, szellőztessd ki a fejed és gondold át, mi az ami nyugtalanít!
2008. máj. 13. 10:47
 3/34 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem is tudom, hogy mit mondhatnék!

Igazából nem értelek téged. Én is nagy dohányos voltam, volt olyan hogy 2 doboz cigi elment egy nap alatt.

De amikor megtudtam, hogy állapotos vagyok, a párom segítségével, de leszoktam a cigiről. Nem mondom, hogy könnyű volt, sokat idegeskedtem, de sikerült. És szerintwm minden volt dohányos kismama nevében mondhatom, hogy megéri letenni.

Azóta jobban érzem magam. Nincs kiábrándítóbb, mint egy bagószagú kismama, akiben egy élet fejlődik.

Bocs, hogy ezt írom, de sajnos nem értek veled egyet. nem kevesebbet kell szívni, hanem semmennyit.

Próbálj meg rajta változtatni, már nincs sok hátra a szülésig neked, de ha megszületik a baba, akkor ugye te sem akarod, hogy a finom baba illatot elnyomja a bagó szaga. Szedd össze magad és mondj nemet.

Próbálj meg helyette málnás cukorkát szopogatni 100 Ft-ba kerül. És kerüld a bagós társaságot.

Sajnálom, hogy így alakult nálad, de a felelőség a tiéd. Tedd le a cigit.

(Én a szüleimet is megkértem, hogy a saját házukba ne dohányozzanak, ha ott vagyok. Mert különben nem megyek hozzájuk. És megtették.)

Kicsit gondold át a dolgokat.

11 hetes kismama

2008. máj. 13. 10:49
 4/34 anonim ***** válasza:
88%

Én azt mondom, a kisbabáért mindent ki kell bírni. Minden nő le tud szokni a cigiről, ha igazán akarja. Ez nagyon nagy felelőtlenség, márpedig egy anyától felelősségteljes viselkedést várhatnánk el.

De nem akarlak egy kioktatással elintézni. Régen, amikor pl. még a nagymamám volt terhes, semmit nem tiltottak a terhesség alatt. Mostmár szinte mindenről kitalálják, hogy rossz a babának. De meg kell találni az egyensúlyt. Na most a cigi nem tartozik ebbe bele. Régebbi babás könyvekben azt olvastam (akkor ugye még nem vettek olyan szigorúan mindent, néhány dologban kissé relálisabb képet festenek), hogy a terhesség alatt legalább is csökkenteni mindenképp muszáj a dohányzást, kb. napi 3-4 szálra. A könyv hangsúlyozza, hogy ez is káros, aki a terhessége során dohányzik, annak a babája hajlamosabb kisebb súllyal születni, hajlamosabb a bölcsőhalálra, gyakran alakul ki ezeknél a gyerekeknél később felsőlégúti probléma. Minél kevesebbet dohányzik az anya, ennek a kockázata annál kisebb. A könyv azt szorgalmazza, hogy aki dohányzott korábban, az legjobban azt teszi, ha a rendszeres dohányzást abbahagyja, legfeljebb társaságban szív el egy-egy szál cigarettát (ami tehát nem mindennap történik meg). Erre még én is azt mondom, hogy belefér. Én terhesen 3 szál cigit szívtam el összesen, úgy gondolom, ez még azon a határon mozog, ami nem ártalmas a babára. De a rendszeres dohányzást terhesség alatt nagyon nagyon elítélem, hiszen ha már valaki vállale egy babát, akkor előtte gondolkodjon el rajta, hogy képes lesz-e leszokni a cigiről legalább arra a kilenc hónapra. Ha nem, akkor milyen dolog az, hogy a cigi fontosabb? Akkor nem kell babát vállalni, ehhez azért fel kell nőni annyira, hogy a cigit le tudja tenni az ember.

2008. máj. 13. 11:00
 5/34 anonim ***** válasza:
97%

a 3. válaszolónak gratulálok!!!!!

9 hetes vagyok, most ott tartok, hogy a párom ha egy kettőt rágyújt, beleszívok az elejébe 2-3-at, de aztán nem kell. haladást sejtek napi 1,5 doboz után. remélem jobban is menni fog, de ma már max egyet cigizek, ha a beleszippantásokat összeadom. A kérdezőnek írom: még ez sem jó, de ha 35. héten vagy akkor már ne is haragudj, de kicsit nem késő ezen gondolkodni?

2008. máj. 13. 11:02
 6/34 A kérdező kommentje:
kösz a hozzászólásokat,azért a napi 5 szál megfogsőt van mokor csak 3
2008. máj. 13. 11:06
 7/34 anonim ***** válasza:
68%

Regebben "csoda" volt ha valaki fogyatekos babat hozott vilagra ma "csoda" ha valaki egeszsegeset szul.

Elgondolkoztato:((((

2008. máj. 13. 11:18
 8/34 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy gondolom a babádért erőt kellett volna venni magadon, hogy leszokj! Ha már csökkentetted, 3-5 szálra, akkor már ezt is el kellett volna hagyni! Az embernek sok minden nehézséggel kell szembenéznie, de egy nő a gyerekéért mindenre képesnek kell legyen! Azért remélem, hogy nem lesz semmi problémátok! Drukkolok a Babódnak!
2008. máj. 13. 12:14
 9/34 anonim ***** válasza:
66%

Nem bántani akarlak, de szerintem nagyon felelőtlen vagy. Azt gondolom, hogy egy anyának a gyereke kell, hogy a legfontosabb legyen. Ha ez nálad így lenne, fel sem merülne benned a cigizés gondolata sem. Születésem előtt anyu nem, csak apu dohányzott, igen keményen. De amint megtudta, hogy jövök, ő is azonnal eldobta a bagót. Szerintem ez egy elvárható szülői viselkedés.

Gondold át, mennyit ér meg neked a kisbabád. Még őérte sem tudsz ennyi áldozatot hozni?

2008. máj. 13. 13:17
 10/34 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Próbáltál már venni un. herbál cigarettát? Én ezzel tettem le. Nem tartalmaz nikotint. Egy dobozzal vettem és amíg elszívtam (egy hét alatt, kávéhoz, pedig előtte elment egy napi doboz minimum) rájöttem, hogy az ember nem a nikotintól függ, csak a mozdulat hiányzik.

Ez a cigi annyira büdi, hogy le fogod tudni tenni a cigit végleg. Az első babámnál egyből elnyomtam, mikor teszteltem 5 hetesen, és többet nem is gyújtottam rá. A második babánál pedig ez a praktika vált be, szintén 5-6 hetesen. Próbáld ki. 700 Ft egy dobozzal, de szerintem megéri.

2008. máj. 13. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!