Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki járt így? A dohányzást...

Valaki járt így? A dohányzást a terhesség felénél hagyta abba?

Figyelt kérdés

Kérlek titeket segítsetek nekem. 22éves vagyok és a terhességem felénél járok. Azt hiszem most tudatosult bennem mekkora felelősséget vállaltam. Nagyon szégyenlem, de eddig napi 10-20 szál cigarettát szivtam el. Mindenképpen leszokok, csak nem tudom fokozatosan tegyem e. Ártok e a babának ha azonnal? Kérlek irjátok meg tapasztalataitokat.

Előre is köszönöm.

2010. jún. 27. 20:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A cigivel többet ártasz neki szerintem. Tedd le azonnal. Még az elején lehetett volna szó fokozatosságról, de már így is eleget kapott. Gondolj a babára mindig, amikor rá akarsz gyújtani, úgy talán könnyebb lesz.
2010. jún. 27. 20:15
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy megtudtam,hogy terhes vagyok,leraktam.Fokozatosan nem lehet.Tedd Te is ezt.Nem hinném,hogy szülés után kéne a babádanak elvonási töneteinek lenni.Ha majd sír és nyöszörög,tudd,hogy miért.
2010. jún. 27. 20:21
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Kérdezd meg az orvost, mert tényleg sokat ártasz vele, de a szervezetet ért nagy stresz is sokat árthat, mindekképpen kérdezd meg, ne érdekeljen milyen képet vág.
2010. jún. 27. 20:21
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

Azért szerintem az is durva tud lenni, ha valaki fokozatosság nélkül szokik le. Úgy értem, nálam ez nem volt gáz, én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, és rögtön abbahagytam, nem volt vele gondom. De itt már más a helyzet.

Szerintem először mindenképp csökkenteni kéne a mennyiséget, mondjuk napi pár szálra, és talán egy hét alatt teljesen elhagyni. Mondjuk az a véleményem, hogy a dohányzást rögtön abba kéne hagyni, amikor kiderül a terhesség, sőt, ha tervezett, akkor már előtte jobb lenne.

2010. jún. 27. 20:24
 5/16 anonim ***** válasza:
71%
Én amikor megtudtam, hogy sikerült a baba eldöntöttem, hogy leteszem a cigit. Egy hétig kínoztam magam, meg áltattam, hogy fokozatosan kellene, stb.. Aztán az egyik slukknál feltettem a kérdést, hogy most leteszem a babáért, vagy kockáztatok? Na akkor eldőlt. Attól a pillanattól nem dohányzó vagyok. Szerintem a babának nem ártasz, hiszen a nikotin fokozatosan ürül nem okoz olyan elvonási tünetet a babánál, mint szülés után. Még nem is függő igazán. Ajánlom figyeld meg terhesgondozáson a dohányos mamákat. Meg képzeld el, ahogyan újszülöttet tologatnak bagóval a kezükben. Na meg a szoptatás sem utolsó szempont. A nikotin a tejbe is bele kerül. Nálunk az osztályon a csecsemősök mindig meg tudták mondani a baba bőréről, hogy melyik babának dohányzik az anyja. Volt akit (tudom nem szép, még jó hogy a baba még csak a hangsúlyt érti) kis bagósnak hívtak amikor fürdették. Tehát többet ártasz, ha nem teszed le. Szerintem ne várj, hagyd abba most. Mikor, ha nem ebben a csodálatos időszakban?
2010. jún. 27. 20:32
 6/16 anonim ***** válasza:

Én már akkor letettem amikor még csak terveztük a babát, tavaly jan.9-el letettem, febr. végén-márc. elején "hoztuk össze" a fiamat, márc 15-én 1. + teszt. Kicsit hosszabb tisztulási időt szerettem volna, de így sikerült :)))

Kérdésedre válaszolva tudtommal az ingerültség amit a cigaretta letétele okoz (ez tévhit, saját tapasztalat), az árthat a babának. Én a fokozatos cigaretta letételt egyenlőnek látom a gyengeséggel, a bizonytalansággal, " le akarom én tenni, vagy mégsem? Dehát én szeretek cigizni! ÁÁÁ egy utolsót, ááá még egyet."

Szóval szerintem vagy leteszed most, vagy azt veszed észre, hogy csőcsödön a pici, kezedben cigi lóg.

Ha érdekel én ezzel a könyvvel szoktam le: *****

AZÓTA a fiam 7 hónapos és egyáltalán nem kívánom a cigit.

SOK SIKERT!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 27. 21:02
 7/16 anonim ***** válasza:

Ekkora terhességnél fokozatosan tenném le. Én is így hagytam el mér teherbeesés előtt, neked mondjuk nem lesz sok időd rá.

Ha átlag 15 szálat szívtál, akkor holnap legyen 10, holnapután 8, azután 6 és így tovább. Én így csinálnám a helyedben.

Drukk! Sikerülni fog!

2010. jún. 27. 21:02
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
Az erös dohányosoknak azt ajánlják hogy fokozatosan tegyék le terhesség esetén a cigit. Ez azt jelenti hogy kb 1-2 hét alatt.
2010. jún. 27. 21:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy hogy, de tegyed le, ahogy Te érzed, hogy sikerül.

Arra gondolj, hogy ahányszor szívsz egy slukkot, a méhlepényen az erek összehúzódnak, és a kicsid kevesebb oxigént, és tápanyagot kap...

Én azonnal tettem le, mikor + lett a tesztem, és látod milyen sokan vagyunk így, próbáld meg!!!

Szorítunk, sikerülni fog!!

Jó egészséget!

2010. jún. 27. 21:15
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

mindegy hogyan, de tedd le, ahogy tudod.

Én azonnal letettem, mikor + lett a tesztem, és látod milyen sokan vagyunk így, biztos Neked is sikerül majd!!!

Arra gondolj, hogy minden slukknál a méhlepényen összehúzódnak az erek, ezáltal a babód kevesebb oxigént, és tápanyagot kap...ami rossz neki!

Sok sikert, és jó egészséget!

33hetes

2010. jún. 27. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!