Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, ahol nem engednek...

Anyukák, ahol nem engednek bevinni a szülőszobára ásványvizet ott hogy bírtátok a vajúdás+szülészt?

Figyelt kérdés
nem féltetek,hogy elájultok?főleg,ha sokáig tartott a vajúdás?télen szülök és most hallottam,hogy a kórházba ahova megyek nem engednek se szőlőcukrot,se vizet bevinni!mi lesz,ha nem bírom ki folyadék nélkül az akár több órás szenvedést???vagy sutyiban igyak a wc-ben a csapból???ez azért elég kemény lesz így!!nálatok hogy volt???
2012. aug. 25. 00:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Hűha, én nem tudom, hogy bírtam volna... Vajúdáskor direkt mondták, hogy igyak, jót tesz. Mondjuk minden rendben haladt, szóval nem voltam császár-közelben...

A szőlőcukrot is óránként kapdostam a 10 óra vajúdás alatt. Majd két liter víz elfogyott. Szülés előtt egy órával már nem kellett semmi, kicsit hánytam egy nagy fájástól, aztán már a tolók jöttek, és nem kellett se víz, se cukor, csak a babát akartam :D

Ha nem lesz komplikáció, talán a vizes szivaccsal próbálkoznék, ha mást nem engednek.

2012. aug. 25. 01:02
 2/21 Babeli Zurzavar ***** válasza:
48%

én ezt nem is értem!

a szülőszobara víz és szőlőcukor az alap, nyilván egyéb ennivalót nem vihetnek be a mamák,mondjuk mást nm is fogsz kívánni.

nem értetted félre?ez kínzás lenne...

2012. aug. 25. 04:36
 3/21 anonim ***** válasza:
Ez véletlen Dunaújváros????Ott ilyen kedvesek kész kínszenvedés volt....2 szer szültem víz nélkül férjem hozott vízes ruhát és ennyi....ja meg ágyhoz voltam kötve ez kb minden szülésnél igy csinálják ott
2012. aug. 25. 06:32
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (Miskolc, megyei kh) sem igazán lehet inni (az elején kb. 7 perces fájásoknál még engedett néhány kortyot a szülésznőm). A férjem hozott citromot, azt nyalogattam néha, vagy vizes ronggyal törölgette a számat (is). Őszintén szólva nem is igazán hiányzott a folyadék, pedig iszonyat meleg volt (novemberben szültem, de úúúúgy fűtöttek, hogy csak na).
2012. aug. 25. 07:31
 5/21 anonim ***** válasza:

Szia! Ez azért durva. Mindkét babám hamar megszületett, de így is nagyon jó volt, hogy ehettem közben egy kis sport csokit, szőlőcukrot, a víz ivás meg alap, nálunk azt mondták, hogy igyak nyugodtan.Szerintem vigyél magaddal mindent, csak nem veszik ki a kezedből, és ha nekünk nem lett probléma abból, hogy ettünk, ittunk neked se lesz.

Könnyű szülést!

2012. aug. 25. 07:32
 6/21 anonim ***** válasza:
Én inni nem ittam, bár azt hiszem lehetett volna bevinni. Csokit sem kívántam, viszont a szőlőcukrot direkt a szülésznő mondta. Reggelizés nélkül mentem be a kórházba sima vizsgálatra, kiderült, hogy szülünk. Enni már nem volt idő, mert előkészítettek szülésre, viszont a baba délután fél 4-kor született meg. A kitolási szakaszig elfáradtam volna, ha nem ehetek szőlőcukrot.
2012. aug. 25. 07:43
 7/21 anonim ***** válasza:
49%

kedves 6. válaszoló!mikor szültél a miskolci megyeiben?mert én 3 éve először , másodszor pedig még nincs 2 hónapja.és lehetett vizet bevinni sőt egyáltalán nem szólnak érte ha iszol,sőt a szüésznő mindig mondta is hogy igyak.

kedves kérdező!nem tudom hol fogsz szülni de elég nagy baromságnak tartom hogy nem lehet inni!!!ugyan mi baj származhatna belőle?

2012. aug. 25. 08:06
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező Tatabányán fog szülni, és itt tényleg nem szabad inni. Max vizes ruhával törölgetni a szájat. Hosszú vajúdás alatt jár egy infúzió, hogy ne száradjon ki az anyuka. Ennyi. Se enni, se inni nem lehet. Én is vittem csokit, meg szőlőcukrot, de csak szülés után ehettem meg.
2012. aug. 25. 08:14
 9/21 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, honnan tudod, h ez Tatabánya??:) Egyébként meg felnőtt emberek vagyunk, nem kisgyerekek. Ha én majd kiszáradok, nehogy megtiltsák már hogy 1 pohár vizet megigyak...! Nem dínomdánomot akarok csapni! Minél jobban halad a vajúdás/szülés, annál több energia veszik ki a kismamából, amitől szájszárazság is jelentkezik.
2012. aug. 25. 08:21
 10/21 anonim ***** válasza:

Nagyon nehezen.

Annyira érdekes ez az egész amúgy!

Az első babámat az Istvánban szültem, ott direkt kérték, hogy vigyek inni- és ennivalót (csoki, szőlőcukor) és a 6 óra vajúdás alatt simán megittam 1,5l vizet. Mondjuk ettől függetlenül a szám folyton ki volt száradva és ráadásul szülés után szinte azonnal pisilnem kellett, alig bírtam visszatartani, mire hoztak egy ágytálat :)))

A másodikat egy véletlen folytán az I.sz. Klinikán szültem. Amúgy az Imre volt betervezve, ott várt az orvosom és a szülésznő is, de mivel megindult a szülés, nem engedtek átmenni az Imrébe, mondjuk utólag már örülök neki, de akkor rossz volt nagyon.

Szóval a pakkomban ott figyelt a víz, a csoki és a szőlőcukor és nem engedtek enni-inni! Hiába mondtam, hogy más kórházakban nincs ilyen maradi szokás, ők kötötték az ebet a karóhoz, hogy márpedig ha császárra kerül a sor, akkor jobb, ha üres a gyomrom...

Szóval én suttyomban ittam párszor, mert egyszerűen nem bírtam volna ki azt a pár órát.

Ez egy rohadt kegyetlenség, hiába érthető az indok, de akkor is!

2012. aug. 25. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!