Tatabányaiak anyukák ti hogyan raktátok össze a pakkot a szent borbála kórházba szüléshez?
Ami a szülőszobára kellett (homeopátiás golyók, apukának steril ruha, papucs, hasonlók), azokat beletettem egy szatyorba, a szatyrot meg bele a bőröndbe, a tetejére.
Aztán végül be kellett feküdnöm, és bent indul meg a szülés, de a szatyorban volt minden a papucs kivételével. Amikor mentem szülni, vittem a kis szatyromat, a többi cuccot a nővér átvitte a másik szobába, mire megszültem.
Első vagyok. Én amikor már kb. 10-11 órája vajúdtam, kaptam infúziót, hogy ne legyen gond.
És nekem szerencsém volt, délre lett meg a lányom, fél 1 körül hallottam, hogy viszik az ebédet az osztályra. Gyorsan szóltam a szülésznőmnek, hogy tegye el az ebédet, mert éhen halok. Fél 3 után toltak ki, ott volt a kaja. :)
Én augusztus 10-én szültem a szent Borbála kórházban. A szülőszobára érdemes vinni egy kis törölközőt, amit a párod folyton bevizezhet és azzal hűthet, segédkezhet. Nekem volt bent szőlőcukor, de nem esett jól, mert nagyon össze volt száradva a szám. És kell az apa szett, azt meg lehet venni patikában is, fényképező, neked papucs, kb ennyi.
Az osztályra magaddal mindenképpen vigyél be szénsavmentes ásványvizet, mert szülés után meg kell inni másfél litert, plusz kaja sem árt, mert borzalmas a menü:)Kell szülés utáni betét, törölköző a babának és külön neked, a babának minden kell meg neked is, ami otthon is kéne. A babának is neked is vigyél be hőmérőt. Rengeteg wc papírt és szülés utáni betétet.
Te semmi mást nem fogsz kapni, mint egy szelet kenyeret reggelre mézzel és vajjal kb. ebédre valami nem túl finom kaját a közös étkezőben, vacsorára egy szelet kenyeret kefírrel. A baba napi 3-4 pelust kap, köldökcsonkápoláshoz cuccot és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!