Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ a különböző kórháza...

Mitől függ a különböző kórházakban, hogy császár után mikor kell/engednek először felkelni?

Figyelt kérdés
Első gyermekemet 2,5 éve a Róbert Klinikán szültem császárral, délelőtt 11-kor, komplikáció-mentesen spinális érzéstelenítéssel. Egészen késő délutánig az őrzőben hagytak, majd a szobámba kerültem, ahol még másnap kora reggelig folyt az infúzió, és csak akkor (reggel fél6-kor) jött a nővér, hogy na most álljak lábra, zuhany, katéter-kiszedés... Viszont nagyon sok helyen azt olvastam, hogy már műtét után (ahogy kimegy az érzéstelenítő) 6-8 órával kötelezően talpra állítanak. A klinikán ez "tilos" volt, de most (1 hónap múlva) az ÁEK-ben fogok szülni (ugyanilyen módon), és ott azt mondták, hogy utóbbi a gyakorlat. Most akkor mire számíthatok, melyik jobb vagy rosszabb és főleg, mitől függ ez?
2012. aug. 22. 08:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Spinálisnál és EDA-nál nem szabad, ha jól tudom 12 órán keresztül felállni, altatásosnál, ami pl. nekem is volt, fel lehet!

Én pl. a műtét után 2 órával a saját lábamon mentem wc-re!

2012. aug. 22. 08:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Én éjjel fél 11-kor szültem császárral, és másnap reggel 6-körül "ugrasztottak" :)

Nem csak engem, az összes császáros anyukát. (azt nem tudom őket mikor császározták, de gondolom akkortájt mint engem) Addigra kiment az érzéstelenítő.

2012. aug. 22. 08:43
 3/11 anonim ***** válasza:
spinálissal érzéstelenítettek, 6 óra múlva kelnem kellett. Péterffyben.
2012. aug. 22. 08:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem 13.45-kor lett meg a kislányom és másnap reggel a vízit után kelhettem fel.Spinális érzéstelenítőt kaptam,még a fejemet se emelhettem fel csak oldalra fordíthattam.
2012. aug. 22. 09:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de azt senki nem tudja, hogy ez az egész mitől függ? Melyik a "normális"??
2012. aug. 22. 09:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Tesóm spinális érzéstelenítéssel szültem-ugyanott a Róbertben 2 éve ahol Te-,Náluk este 10 óra körül lett meg a baba,és másnap 6 óra körül kellett lábra állni.

Nem tudom mitől függ...Nem lehetséges,hogy az érzéstelenítő mennyiségétől?!

2012. aug. 22. 10:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, a TesóDAT szültED?:)) Bocsi, ezt nem hagyhattam ki.:D Nem is tudom, lehet hogy csak a felkeltés időpontjához ragaszkodtak (reggel 6?) Azért nem hiszem, hogy az érzéstelenítő mennyiségétől, mert mindenhol előre tudni az aktuális kórház "protokollját". De mostmár annyira izgat a téma, megkérdezem a saját dokimat!
2012. aug. 22. 11:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem kórház függő. Biztos van egy alsó határ, mondjuk a 6-8 óra. A többi meg talán az időponttól is függ. Biztos nem keltenek fel senkit mondjuk hajnali 4-kor, csak mert letelt az idő, de nem is hagynak 2 napig feküdni, ha nincs rá különösebb ok. Függhet attól, hogy mennyi a hely az őrzőben stb.
2012. aug. 22. 11:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, kórházfüggő lehet, de vajon milyen megfontolásból? Ha viszont az "alsó határt- 6-8 órát" nézzük, akkor is belefért volna, hogy engem este lábra állítsanak, szóval nem értem. De a dokim csak tud majd vmit mondani. Megírom majd a válaszát!:)
2012. aug. 22. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Elírtam,két gyerek mellett még szebbeket is el szoktam gépelni:)

Természetesen a tesóm szült ott:)

Én is ott szültem,de érzéstelenítés nélkül,úgyhogy nem tudom mi a protokoll.

2012. aug. 22. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!