Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után hogy viselitek a...

Szülés után hogy viselitek a látogatókat?

Figyelt kérdés
Csak nekem fura amikor anyuka, apuka, anyós, após és egyéb más rokon nem tudja megvárni, hogy elteljen 2-3 hónap ahhoz, hogy meglátogassák a családot? Ilyenkor még az ember nincs túl jó passzban szerintem... Vagy ti máshogy gondoljátok?
2012. aug. 19. 08:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
A közeli rokonok, ismerősök már a kórházba bejöttek, volt aki a haza érkezés hetében jött! Most 5 hetes a kislányom, van aki még vár a látogatással, hogy erősödjünk! Változó! Én mondjuk nem szenvedtem meg a szülést, baba-mama szobában voltam, ott nem volt korlátozás a látogatásra!
2012. aug. 19. 11:20
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
én az elsőnél azt hittem unatkozni fogok a kórházban :p ezért mondtam mkinek h jöjjenek be. hát egy hétig bent voltam és miden nap reggeltől estig váltották egymást. a szobába nem jöhettek be, az összevarrt nunimmal a kertebn ültem a fa padon egész nap.... azt hittem meghalok. akkoriban még a babát nem hagyták ott egész napra veled. alig vártam, hogy lelépjenek, mert ugye voltak, akiknek nem mertem mondani, hogy menjenek el.. borzasztó volt. lassan megszületik a második, mondtam a szűk családnak, hogy csak akkor jöjjenek, ha kell vmi és rövid időre. persze a nagy lányomat hozzák be minden nap, de ennyi.
2012. aug. 19. 11:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Ezt azért kérdeztem, mert még nem szültem és nem tudom elképzelni, hogy mi illik mi nem és, hogy hogyan fogom magam utána érezni... Az a fajta ember vagyok, aki, ha nem érzi jól magát utálja, ha körülötte emberek vannak. Kimondottan, ha nem vagyok jól nagyon zavar, ha embereket kell lással max a párommal vagyok nyitott ilyenkor. És nem tudom elképzelni, hogy egy szülés utáni élmény mit váltana ki belőlem, hogy lennék fizikailag, érzelmileg és ilyenkor mennyire lehet elviselni a rokonokat szülőket, nagyszülőket. De lehet, hogy én sokkal durvábban képzelem el az egészet és közben nem leszek olyan rosszul ahogy azt mások beállítják és örülni fogok a látogatóknak.:) De mondom ezt nem tudom elképzelni, hogy milyen azért kérdeztem olyan emberektől, akik már azért átéltek ilyet.
2012. aug. 19. 12:17
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Hát a 2-3 hónap az durva.

A közeli hozzátartozók(anya, tesók, keresztszülök) bejöttek a kórházba is. Viszont a pofátlanság engem is kikészít, szívesen látok mindnekit, de normális kereteken belül.

A lányommal pénteki nap jöttünk haza, aznap szerencsére csak anyukámék jöttek.

De másnap azt hittem meghalok,és soha nem lesz vége.

Jött reggel 9től folyamatosan mindenki este fél7-ig:(:( Anyukám, két tesóm, anyós,após, nagynéni nagybácsi, bepofátlankodott a szomszéd is,hogy kíváncsi, itt ragadt fél órára:(, majd az ex sógor a 3 gyerekével 2.5 óráig voltak itt, hozzáteszem november, este fél 7 volt mire elmentek. Nem szeretek tapintatlan lenni, de itt már szóltam,hogy ksözi,hogy jöttetek, de nagyon fáradt vagyok...Elfogadták, de másnap megint jöttek két órára:(:( Még szerencse hogy hétfőn kezdpdött a gyerekeknek a suli, és nem jöttek

TEhát vendég és vendég közt is van különbség

2012. aug. 19. 12:43
 15/20 anonim ***** válasza:
62%

Hozzám csak az jött be, akit én kértem. Az kettő darab ember volt.

Majd a leendő keresztmami és nem sokra rá a sógornőm jött el 2 hetesen.

Nálunk még anyós sem látta a legfiatalabb unokát. Igaz, nincs kocsink, hogy elhozzuk a mamát, de ha lenne, akkor is csak 2 hónap múlva akartam volna a látogatását.

A keresztmamival nem volt gond, ő jött és segített. A sógornőmre viszont készülnöm kellett és nagyon nehezményeztem, hogy 2 héttel a szülés után terülj-terülj asztalkámat kell varázsolnom.

Nekem bőven elég a többi gyerekem ellátni és kemény volt az egész már szüléstől kezdve, hisz nem volt pihenő időm. Legalább a látogatók kíméltek volna meg. De a legtöbb emberben nincs ennyi, hogy ezt felfogja, mert szerintük a kisbaba egy kirakati cikk, akit meg kell bámulni, ha friss áru, de utána el van felejtve.

2012. aug. 19. 14:24
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

Azért az, hogy 2-3 hónapig a nagyszülők nem láthatják az unokájukat az nem teljesen normális.

Neked lesz valami dolgod később ők is fognak vigyázni rá attól, hogy fáradtak.

2012. aug. 19. 18:48
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

Ah, micsoda idilli kép, hogy a nagyszülők vigyáznak az unokákra.

Egyre kevesebb helyen van ez így, nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben.

Az pedig legyen a kismama döntése, hogy mikor tud és akar látogatót fogadni, ne a hagyomány, meg idegen emberek véleménye döntse már el.

2012. aug. 19. 19:48
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

Először azt hittem, hogy rosszul olvasok, és NEM! A 2-3 hónap a közeli hozzátartozók kapcsán irreális! Te hogy éreznéd magad, ha a gyereked, vagy testvéred szülne, és kijelentenék, hogy 2-3 hónap múlva mehetsz látogatni?

2-3 hét az ideális, én ennyit kértem, és így volt jó!

2012. aug. 20. 11:40
 19/20 porcukormókus ***** válasza:
74%

Hozzám a kórházba a két nagymamán és a férjemen kívül szerencsére nem jött be senki, és ők is mindig egyszerre jöttek. Ennek én nagyon örültem, mert nem volt még így se egyszerű időt egyeztetni, volt, hogy várniuk kellett ránk, ha épp szoptattam mondjuk.

Én imádtam a kórházban azt a 3napot, senki sem zargatott, tudtam pihenni is, és közben ismerkedtem a kislányommal, "tanultuk" egymást. :)

Otthon már kicsit más volt a helyzet, elég hamar jöttek a látogatók, akkor már nagyon örültem nekik. De nekem szerencsés alkatom van, elég hamar regenerálódtam, és hát az anyósom is sokat segített azzal, hogy hetente 1-2-3-szor főzött nekünk.

DE ez eléggé egyénfüggő.

Illetve még az jutott eszembe, hogy az én kislányom nyári baba volt, de például télen lehet nem örülnék annyira a rokonoknak pl. egy influenza-vírusos időszakban.

2012. aug. 20. 12:49
 20/20 sumergo ***** válasza:
87%
Extrém rossz viszonyt leszámítva megnézném azt a nagymamát, akit 2-3 hónapra távol lehet tartani a kicsi unokájától!! Remélem ez a kérdés nem komoly, csak a hormonok hozták ki belőled!!! :-)
2012. aug. 21. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!