Miért mondják sokan, hogy az ˝úrinők˝ szülnek császárral? Hogy az nem olyan rossz mint a rendes szülés?
Van aki direkt ezt válassza?Miért?
Én is császáros leszek,de én jobban félek tőle,mint a rendes szüléstől.
38 h
Járt utat a járatlanért el ne hagyd!
Kb. így lehettél vele nem?
:-)
Én normál úton szültem az elsőt, remélem a másodikat is így fogom.
Én rettegek a császártól, főleg, hogy már egy nem császárt átéltem...
Sokan hiszik, hogy az kevesebb fájdalom, de szerintem sokkal több, és sokkal nehezebben gyógyul...
De kinek a pap, kinek a papné...
Szerintem ez a közhely régebbről ered, amikor szinte tényleg csak az szült császárral, akinek vagy protekciója vagy pénze volt. Akkoriban a komplikált szüléseket is megpróbáltk levezetni, ma viszont írány a műtő.
Az én kisfiam is császárral született, én sme tágultam, nem voltak fájásaim, 2 hetes túlhordásom volt, nagy volt a baba, és ráadásul faros is. Velem nem sokat vacakoltak, vajúdás nélkül toltak a műtőbe. Pár hétig iszonyú kemény, de aztán szinte napról-napra egyre jobb.
És ha megkérdezik, hogy a következő babát hogy szeretném szülni, megint a császárt választanám én is. (járt utat....)
Már pedig van ilyen. Valóban lehet kérni a császározást. Valószínűleg azért mondják, mert olyankor nem kell órákig-napokig vajúdni, hanem meg van előre beszélve, hogy mikor lesz a műtét.
32 h km
Szerinted ez a válasz hasznos.
Ez a válasz 80%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:00
Privát e-mail a válasz írójának
Nem pontoztalak le.
Az utolsó válaszoló tapintott rá a mondás eredetére. Ez az első császáros évtizedekből származik, amikor csak a gazdagabbak és befolyásosabbak rendelkeztek "háziorvossal", aki szülésnél jelen volt és ha értett hozzá, akkor ki tudta venni császárral a babát.
Akinek nem volt orvosa az otthon szült, jobb esetben bábaasszonnyal.
Nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb-e, min t a rendes szülés. Nekem csak egy hüvelyi szülésem volt. Fájt nagyon, de csak három órát vajúdtam, nem volt komplikáció, könnyen kint volt a baba gátmetszés nélkül. Én annyit tudok, hogy ez így nekem jó volt, mert semmilyen utógondozásra nem volt szükségem és még felépülési idő sem volt, mert szülés után egy órával már a saját lábamon közlekedtem, nem fájt semmi. Én csak annyit tudok, hogy nekem megfelelne még egy ilyen szülés, úgyhogy ha össze kell hasonlítani, akkor én a császártól tartok jobban. De ha szükség van rá, mert a baba, vagy én veszélybe kerülünk, akkor nem fogok ellenkezni, abból is fel lehet épülni.
Ja....és nem is írtam!!!!
Ma azt mondta a dokim,hogy befordult a babám,és nem kell császározni!
Hihetetlen!
38.hétig várt vele a babóka! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!