Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják sokan, hogy az...

Miért mondják sokan, hogy az ˝úrinők˝ szülnek császárral? Hogy az nem olyan rossz mint a rendes szülés?

Figyelt kérdés

Van aki direkt ezt válassza?Miért?

Én is császáros leszek,de én jobban félek tőle,mint a rendes szüléstől.

38 h

2009. júl. 22. 13:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Járt utat a járatlanért el ne hagyd!

Kb. így lehettél vele nem?

:-)

2009. júl. 22. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
14:00-es vagyok. Nem értem mi rosszat írtam, amiért így le kellett pontozni??!! Csak közöltem, amit tudok erről a dologról, senkit nem bántottam meg, na mindegy....Egyébként én is császáros esélyes vagyok....
2009. júl. 22. 21:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
2 hete szültem császárral mert hosszú és fájdalmas szülés után nem bírta a baba szíve epidurállal megbrtam volna szülni de mire megkaptam a fájdalomcsillapítót komplikáció lett rohantak velem a műtőbe hát nem mondom nem volt kellemes napokig bepisiltem mert roszul rakták föl a katétert a asi fájdalomról nem is beszélve jobb lett volna simán megszülni így hogy altattak elmaradtak a nagy érzelmek csak a lábadozás fájdalom ha választhattam volna a sima szülést választom dehát azt mondhatom nekem az sem volt piskóta
2009. júl. 22. 21:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én normál úton szültem az elsőt, remélem a másodikat is így fogom.

Én rettegek a császártól, főleg, hogy már egy nem császárt átéltem...

Sokan hiszik, hogy az kevesebb fájdalom, de szerintem sokkal több, és sokkal nehezebben gyógyul...

De kinek a pap, kinek a papné...

2009. júl. 22. 21:22
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a közhely régebbről ered, amikor szinte tényleg csak az szült császárral, akinek vagy protekciója vagy pénze volt. Akkoriban a komplikált szüléseket is megpróbáltk levezetni, ma viszont írány a műtő.

Az én kisfiam is császárral született, én sme tágultam, nem voltak fájásaim, 2 hetes túlhordásom volt, nagy volt a baba, és ráadásul faros is. Velem nem sokat vacakoltak, vajúdás nélkül toltak a műtőbe. Pár hétig iszonyú kemény, de aztán szinte napról-napra egyre jobb.

És ha megkérdezik, hogy a következő babát hogy szeretném szülni, megint a császárt választanám én is. (járt utat....)

2009. júl. 22. 22:24
 16/21 A kérdező kommentje:

Már pedig van ilyen. Valóban lehet kérni a császározást. Valószínűleg azért mondják, mert olyankor nem kell órákig-napokig vajúdni, hanem meg van előre beszélve, hogy mikor lesz a műtét.

32 h km

Szerinted ez a válasz hasznos.

Ez a válasz 80%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:00

Privát e-mail a válasz írójának

Nem pontoztalak le.

2009. júl. 23. 10:43
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszoló tapintott rá a mondás eredetére. Ez az első császáros évtizedekből származik, amikor csak a gazdagabbak és befolyásosabbak rendelkeztek "háziorvossal", aki szülésnél jelen volt és ha értett hozzá, akkor ki tudta venni császárral a babát.

Akinek nem volt orvosa az otthon szült, jobb esetben bábaasszonnyal.

Nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb-e, min t a rendes szülés. Nekem csak egy hüvelyi szülésem volt. Fájt nagyon, de csak három órát vajúdtam, nem volt komplikáció, könnyen kint volt a baba gátmetszés nélkül. Én annyit tudok, hogy ez így nekem jó volt, mert semmilyen utógondozásra nem volt szükségem és még felépülési idő sem volt, mert szülés után egy órával már a saját lábamon közlekedtem, nem fájt semmi. Én csak annyit tudok, hogy nekem megfelelne még egy ilyen szülés, úgyhogy ha össze kell hasonlítani, akkor én a császártól tartok jobban. De ha szükség van rá, mert a baba, vagy én veszélybe kerülünk, akkor nem fogok ellenkezni, abból is fel lehet épülni.

2009. júl. 23. 10:44
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 23. 11:01
 19/21 anonim ***** válasza:
82%
Én decemberben szültem császárral primer fájásgyengeség miatt. Bár utána sírni tudtam volna a fájdalomtól, az mégis sokkal jobban fájt, hogy csak másnap ölelhettem meg a kisfiamat.
2009. júl. 23. 11:12
 20/21 A kérdező kommentje:

Ja....és nem is írtam!!!!

Ma azt mondta a dokim,hogy befordult a babám,és nem kell császározni!

Hihetetlen!

38.hétig várt vele a babóka! :-)

2009. júl. 23. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!