Miért rossz a császárral szülés?
Gondolom, mert nem érzi azt az érzést amit a gyerek születésekor szoktak.
14/L
Ezt így nem mondanám, hogy rossz a császáros szülés, de mégis, hiszen ez egy életmentő vagy komoly bajt elhárító nagy hasi műtét. Lehet sok okot írni, hogy miért csinálnak császármetszést, a teljesség igénye nélkül: a baba szívhangja leesik, anya pillanatnyi egészségi állapota miatt kell műtőbe menni, vagy már eleve olyan az anya állapota (pl. rossz a szemfeneke, magas a vérnyomása), vagy farfekvéves a baba (kevés olyan doki van, aki farfekvéses babát természetes úton segít a világra), hogy ún. programozott császárt kell alkalmazni.
A legtöbb nő, bár komoly fájdalom, mégis a természetes, hüvelyi szülésre készül, de sajnos sokszor a vajúdás alatt derül ki, sok-sok óra fájdalom után, hogy elkerülhetetlen a császármetszés.
Maga a császármetszés abból áll, hogy bikinivonalban ejtenek egy kis vágást, széthúzzák a bőrt, az izmokat átvágják és kiveszik a bébit, utána szépen összevarrják. Végezhetik altatásban és helyi érzéstelenítésben is, ilyenkor csak azt érzi az anyuka, hogy matatnak benne, meg hallja a hangokat is, cserébe azonnal megkaphatja a babáját.
Hozzáfűzném,hogy a mozgás sem túl egyszerű és mellette el kell látni egy pici csecsemőt...
A vágás meg medence csonttól medence csontig tart.
Kb 2-3hónap mire már nem fáj tényleg egy mozdulat sem kb,de van akinek tovább tart...
Egy császáros anyuka
szia.én császárral szültem,első babám,nekem azért volt erre szükség,mert az én vérnyomásom is magas volt,170,és a babám szívhangja is,190 és már egy nappal túlhordtam a kicsit.talán azért mondják hogy rosszabb,mert ugyebár mint az előttem válaszolók írták,a hasi izmokat elvágják,aztán varrják,utána nem könnyű.fáj sajnos nagyon a belső varrat,én pl felállni nagyon hamar tudtam,viszont kiegyenesedni az maga volt a pokol néha,és ha sírt a babád bizony muszáj volt hozzá felkelni.
hogy hogyan működik?bikini vonalban vágnak jó hosszan,ott veszik ki a babát,engem gerince érzéstelenítettek,az se volt kellemes élmény,de ami nekem nagyon rossz volt hogy műtét után mozdulatlan kellett feküdnöm azt hiszem 6 órát még a fejem se emelhettem fel,csak forgathattam jobbra ill balra,és a katéter!hát...remélem életem első és utolsó katéterezése volt!az is iszonyat kellemetlen főleg mikor kiveszik,de aztán ezeket mind felül múlja a babád!bocsánat ha hosszú lett,de remélem eltudtam úgy ahogy mondani:D
előző
Én is csipőficamos voltamm gyerekként (kengyelt hordtam, majdnem műtöttek, csak 10 hónaposan vették észre)
Ennek ellenére 2 nagy babát(4,4 és 4 kiló) szültem simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!