Császármetszés után mivel lehet segíteni a gyorsabb felépülést?
Szia!
Szerintem ezt nem lehet felgyorsítani. Ez füg attól, hogy vajúdsz e lesznek e komplikációk, illetve mennyi vért veszítesz.
Én eltudtam látni a babámat amire haza értünk de nagyon nehezen mozogtam és a kiskádba a vizet a párom hozta be és vitte ki.
Nekem császár után az első 2 nap volt nehéz, utána jobb lett. 5. napon volt a varratszedés, és azután már még könnyebb volt.
Otthon már bármit meg tudtam csinálni, nem volt gond a baba emelgetése, fürdetése sem. Nem voltam olyan gyors, mint a villám, de azért nem volt baj, óvatosan, ügyesen mindent megcsináltam.
Én sokat mozogtam. Műtét után 6 órával már fel is állítottak, onnantól sokat sétáltam, és ez állítólag segíti a gyors felépülést.
Én már aznap mászkáltam!
Másnap már egyedül simán elmentem a büfébe!
Szerintem ez alkati kérdés! Van,aki jól viseli a műtétet, van,aki nem!
szia!
engem reggel császároztak..és este már az ágyon törökülésben szoptattam a gyereket:) igazából ha gyorsan akarsz felépülni..akkor gyorsan is fogsz..sztem.
császár utáni 3.napon már tornázni is bírtam volna,semmi de semmi bajom nem volt,a sebem se fájt.
Az első nap volt rossz,nehéz volt a lábra állás.
mire kijössz a kórházból már kutya bajod nem lesz!
Igyál rengeteg folyadékot,amennyit bírsz pihenj,és NE! használj haskötőt,mert többet árt mint használ,nem dolgozik tőle a hasizmod,és lassabb lesz a felépülés.
Haskötőt ne használj szerintem se! Nagyon jó akkor, szinte egy tokban vagy, összetart, de hosszútávon nem segíti a felépülést. Engem este műtöttek, reggel már mentem a babáért, du. sétáltunk az udvaron.Minden egyes felállásnál nagy levegő, és kihúzod magad. Nagyon sok múlik a hozzáálláson, és hogy ki mennyire hagyja el magát.
(találkoztam már olyan kismamával, aki simán mozgott már, ám amikor a párja/családja megérkezett, "hirtelen" moccanni sem bírt, nem hogy felkeljen)
Szia!
Engem tavaly novemberben vágtak harmadszor és amint kimegy az érzéstelenítő kikísértek a zuhanyzóba. Az pokoli volt. Utána minden nappal jobb egy kicsit csak erőltetni kell a mozgást. De mire haza engednek nem mondnom hogy vígan, de el fogod tudni látni a babádat :)Úgy is Ő az aki erőt fog adni neked ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!