Van itt olyan anyuka, aki nem aggódik állandóan és mindenen?
Hát nagy tévedésben vagy, mert a 12. heti uh-on nem csak a down szűrik, hanem a KOMOLY, élettel összeegyeztethetetlen rendellenességeket is. Pl. fény derülhet egy patau kórra vagy edwards-ra.
Az ilyen babát is kihordanád? Akik vagy szüléskor vagy utána 1 éven belül meghalnak 100%-osan?
Hm.
Tudod, el kellene találnod az egészséges középútat. Mert amit hangoztatsz, az nem a nyugalom, hanem felelőtlenség.
vagy végtaghiányt ekkor állapítják meg vagy az agyhiányt vagy a nyitott gerincet.
A 12. heti uh a legfontosabb.
Utána a 18. heti.
Ha valaki 2 hetente jár uh-ra, annak is megvan az oka. Nem jókedvéből jár, hanem az orvosa úgy látja helyesnek.
Nem gondolod?
Hát inkább a te felfogásod sem normális. A 12. heti genetikaii uh-n nem csak az orrcsontot, és a nyaki redőt mérik, hanem többek közt ezt is.
És nem csak down-ra szűrnek.
Nézik, hogy kellően kialakultak-e a belső szervei, stb.
Szóva l azért ne legyél büszke magadra, mert nem mentél el....
És igen, azért nem kell túlaggódni, de a baba érdekében vannak kötelező vizsgálatok, és a felelősségteljes gyermekvállalásnak az is a része, hogy elmész a vizsgálatokra.
Szerintem inkább buta, és felelőtlen vagy, mint jó fej, laza kismama. :(
És azért fontos az is, hogy mikor fogsz szülni.
Ez is a baba érdeke.
A túlhordással kell foglalkozni.
Addig könnyű ezt mondani, amíg nem neveltél "beteg" gyereket!
A családban van down-os, és sajnos a súlyosabb fajta. Amikor született, még nem voltak ilyen alapos vizsgálatok.
Bár imádják a szülei, nagyon nehéz az életük!
Anyuka teljesen feladta azt az álomkarriert, amiért évekig tanult, küzdött.
Apukának még több meló, mert a fejlesztések bizony nagyon drágák!
3 gyereket akartak, de nem vállaltak mert minden energiájukra szükségük volt ehhez az egyhez.
Egyszer kérdeztem anyukát,hogy ha tudta volna,hogy Down-os, elvetette volna-e.
Mondta,hogy őt nem adná semmiért már oda, de ha még egyszer terhes lett volna a lehető legtöbb szűrést elvégeztette volna, amit lehet!
Ettől függetlenül a túlzott aggódást én sem értem, de ha valakiben van egy egészséges aggodalom, az normális!
Én sem aggódtam terhesség alatt és most sem mióta meg van a babám.DE a kötelező szűrésekre elmentem!Toxoplazmát meg ilyeneket nem nézettem soha!12hetesen fizettem egy + vérvételért ami teljesen felesleges volt,mert majdnem egyszerre jött meg az eredmény a 16 heti vérvétellel és kb ugyanazt nézik a 2-őn.A 12 heti UH-n tényleg nem csak a down kórt nézik,hanem sok minden mást is.Egy beteg gyereket pedig nagyon nehéz nevelni,sok ismerősömnek van beteg gyereke,tehát tudom milyen!
Ha beszélgetni szeretnél írhatsz privit,de a kötelező szűrésekre menj el!
utolsó vagyok:
az kimaradt,hogy 40 hét betöltése után minden nap mennem kellett a kórházba NST+ egyik nap amnioscopia másik nap UH.Szerencsére 40+2-re megszületett így nem kellett járkálnom,de a dokim azt mondta,hogy 42 betöltéséig nem fektet be mert semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!