Elmesélnéd a szülésedet? Milyen volt szubjektív szempontból megélni?
Kettő is volt...:)
Első nemigazán "jó" emlék , abgyon kiszolgáltatottnak éreztem magam, a doki semmit nem mondott csak csóválta a fejét, meg elég ködös volt minden,a mire emlékszem, mert nagyon fáradt voltam...De a doki védelmében leírom, h szakmailag a topon volt, 2xesen rátekeredett a zsinór a baba nyakára, ezért nem tudtam kinyomni, és ő 100%ban rajta volt az ügyön, h ababa rendben jöjjön ki...Ami így is lett, hála az égnek...
A 2. meg nagyon szép emlék, pedig be voltam sz.rva előtte, az első miatt pont....4 óra vajúdás, semmi egetrengető fájdalom, gátvédelem, és a kitolás teljesen olyan, mint a nagykönyvi, h a szervezet annyira "elfelejtet" veled minden fájdalmat, h maga a kinyomás már semmi. Szóval...az más volt...Le is tudnám írni, kb. 200 mondatban, de felesleges, majd egyszer, valahol....:)
Nekem tök jó volt mind a 3x! Voltak kellemetlen részek a másodiknál...mondjuk a harmadik sem volt unalmas... :-)
Az elsőnél nagyon enyhe fájásnak sem nevezhető érzéseim voltak,amik hamar 5-3 percesek lettek. Éppen felértünk a kórházba,már jöttek a tolók- 1:57 perc alatt tudtuk le az egész szülést :-)
A másodiknál eleve kórházban voltam túlhordás címszóval,2 napig. Csendben tágultam. A reggeli nst nem mutatott semmit,de 5 perceseim voltak. Nem sokkal rá 3 percesek,ekkor szóltam az ügyeletesnek,aki legyintett,hogy ezek csak jóslók. Ez után-a kellemetlen rész- fél órán keresztül percesek voltak,mire nagy nehezen végre mehettem a szülőszobába,ahol megvizsgáltak (persze már teljesen nyitva voltam),burkot repesztettek,és már nyomhattam is. Az első fájástól számítva-ami megint csak nem fájt annyira,a percesek voltak keményebbek,de még az is inkább csak zavaró- 4 órán belül megszületett a gyerkőc. Az utófájások viszont borzalmasak voltak,a gátvarrásnál egyenesen ordíthatnékom volt (nem hatott a lido).
A harmadik szülést is gyorsan letudtuk,ez sem tartott 4 órát. A fájások ezúttal össze-vissza jöttek (20-16-8-12-10-20-16-8-16-12.. amit csak el tudsz képzelni). A lényeg,hogy akkor itthon voltam. Elment a Párom dolgozni, beálltak 6 percesre. Amint felkeltek a lányok,azonnal 2 percesek lettek. 10 kétperces után pedig jöttek a tolók. A mentők az utolsó pillanatban érkeztek meg.
Életem 3 egyik legszebb élménye volt!! Bármikor eszembe jut,vigyorgok,mint a tejbe tök :-D
Üdv: 3 lányos,13hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!