Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elmesélnéd a szülésedet?...

Elmesélnéd a szülésedet? Milyen volt szubjektív szempontból megélni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Kettő is volt...:)

Első nemigazán "jó" emlék , abgyon kiszolgáltatottnak éreztem magam, a doki semmit nem mondott csak csóválta a fejét, meg elég ködös volt minden,a mire emlékszem, mert nagyon fáradt voltam...De a doki védelmében leírom, h szakmailag a topon volt, 2xesen rátekeredett a zsinór a baba nyakára, ezért nem tudtam kinyomni, és ő 100%ban rajta volt az ügyön, h ababa rendben jöjjön ki...Ami így is lett, hála az égnek...

A 2. meg nagyon szép emlék, pedig be voltam sz.rva előtte, az első miatt pont....4 óra vajúdás, semmi egetrengető fájdalom, gátvédelem, és a kitolás teljesen olyan, mint a nagykönyvi, h a szervezet annyira "elfelejtet" veled minden fájdalmat, h maga a kinyomás már semmi. Szóval...az más volt...Le is tudnám írni, kb. 200 mondatban, de felesleges, majd egyszer, valahol....:)

2012. aug. 3. 15:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem tök jó volt mind a 3x! Voltak kellemetlen részek a másodiknál...mondjuk a harmadik sem volt unalmas... :-)

Az elsőnél nagyon enyhe fájásnak sem nevezhető érzéseim voltak,amik hamar 5-3 percesek lettek. Éppen felértünk a kórházba,már jöttek a tolók- 1:57 perc alatt tudtuk le az egész szülést :-)

A másodiknál eleve kórházban voltam túlhordás címszóval,2 napig. Csendben tágultam. A reggeli nst nem mutatott semmit,de 5 perceseim voltak. Nem sokkal rá 3 percesek,ekkor szóltam az ügyeletesnek,aki legyintett,hogy ezek csak jóslók. Ez után-a kellemetlen rész- fél órán keresztül percesek voltak,mire nagy nehezen végre mehettem a szülőszobába,ahol megvizsgáltak (persze már teljesen nyitva voltam),burkot repesztettek,és már nyomhattam is. Az első fájástól számítva-ami megint csak nem fájt annyira,a percesek voltak keményebbek,de még az is inkább csak zavaró- 4 órán belül megszületett a gyerkőc. Az utófájások viszont borzalmasak voltak,a gátvarrásnál egyenesen ordíthatnékom volt (nem hatott a lido).

A harmadik szülést is gyorsan letudtuk,ez sem tartott 4 órát. A fájások ezúttal össze-vissza jöttek (20-16-8-12-10-20-16-8-16-12.. amit csak el tudsz képzelni). A lényeg,hogy akkor itthon voltam. Elment a Párom dolgozni, beálltak 6 percesre. Amint felkeltek a lányok,azonnal 2 percesek lettek. 10 kétperces után pedig jöttek a tolók. A mentők az utolsó pillanatban érkeztek meg.

Életem 3 egyik legszebb élménye volt!! Bármikor eszembe jut,vigyorgok,mint a tejbe tök :-D

Üdv: 3 lányos,13hkm

2012. aug. 3. 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem elég borzasztó volt. kb este 10kor kezdtem rosszul lenni, hasmenés, hányinger, néha egy egy fájás. éjfélre már rendszereződtek a fájások, de még mindig ritkák voltak. egész éjjel a budin ültem... éjszaka elment a nyákdugó is. hajnalban bementem a kórházba, ahol épp szülést vezetett le a dokim. megvizsgált, azt mondta, ebből estére se lesz szülés és lelépett. a kórházban vajúdó nem volt, csak szülőágy én pedig amíg tudtam mászkáltam. véres hálóingben, mint akit elvertek.. azok között, akik rendelésre jöttek napközben. mikor már nem bírtam mászkálni, akkor lefeküdtem az ágyra. nem tágultam. burkot repesztettek, utána azt hittem meghalok, olyan fájásaim voltak, megrepedt a medencecsontom is. 2,5 ujjal már tolófájásaim voltak, akkor öltözködött a doki, mert tökre ráért. kb 4 nyomásra lett meg a gyerek, de félúton beakadt, a doki rátédelt a hasamra, hogy kiszedje. mikor kijött nem sírt, tökre megijedtem. a 3 vágásomat kb 8 öltéssel varrták össze 3 szuri mellett is éreztem minden öltést. az első mondatom volt, hogy többet nem szülök. na most vagyok 33 hetes terhes :DDD és be vagyok szarva előre. viszont mindezek ellenére másnap már mászkáltam a lépcsőn, sőt pár órával szülés után elmentem zuhanyozni (na az hiba volt mondjuk :p), de hamar regenerálódtam.
2012. aug. 3. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:
A zuhannyal mi volt a gond?
2012. aug. 3. 18:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocs , h helyetted válaszolok, előttem író...de azt tudom, h én mindkét terhességem után szédülgettem. Elsőnél jobban, másodiknál kevésbé...dehát azért mégiscsak a szülés (bármilyen könnyűnek is tűnik egyes esetekben) minden energiát kivesz a női szervezetből.
2012. aug. 3. 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Reggel 8-kor megjelentem EST vizsgálaton, majd közben éreztem, hogy szivárog a magzatvíz! A szülésznő szerint bepisiltem, de mindegy! Szóltam a szülésznőmnek, szóltak a dokimnak, megvizsgált, csinált magzatvíz vizsgálatot, majd fél 12-kor burkot repesztett! Egyből kötöttek az oxitocinra :( 1 körül már 3-4 perces fájásaim voltak, de nem nagyon tágultam, majd 2 körül, már 2 ujjnyira kinyíltam, közben emelték az adagot is! 15:35-kor megszületett a kislányom, 4 tolófájás alatt, de az az utolsó fél-egy óra vajúdás.... nem volt egyszerű! Majd mikor a mellkasomra tették, már semmit nem éreztem! Két nyomásra meglett a méhlepény, és néhány öltés kellett, volt gátmetszésem
2012. aug. 3. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
túl hamar mentem zuhanyozni, mert zavart a vérszagom. elöntött a fürdőben a vér, mintha felkaszaboltak volna ott vkit, a falba kapaszkodtam, hogy ne ájuljak el. aztán szóltam az egyik szobatársnak, hogy szóljon vkinek, hogy eláztattam a fürdőt, mert én az ágyig alig bírtam elmenni (a fürdő ajtaja az ágyam mellett volt)
2012. aug. 3. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Túlhordás miatt már a kórházban voltam, másnap beindultak a fájások maguktól, 5-7 percesek voltak. Ez volt délután 3-kor. Az elején elég tűrhető volt, ááhh mondom mi ez nekem, simán kibirom. Igen ám, pár óra múlva már nem mondtam ezt. 6 óra múlva (este 9kor) megvizsgált a doki, a méhszájam még mindig zárt, azt hittem kiugrok az 5.ről. Azt mondták menjek a szobámba pihenni, köszi. Csak forgolódtam, sírtam a fájdalomtól, a 2 fájás között aludtam kb 2 perceket. Éjjel 2kor (az első fájástól számítva 11 óra múlva) fordultam egyik felemről a másikra, amikor éreztem h elönt valami. Nem ijedtem meg, gondoltam a magzatvíz az. Hát tévedtem, csupa vér voltam. Nagyon megijedtem, én akkor nem tudtam h a vérzés olyankor normális. Felkészültem lelkiekben a császárra, valahol örültem is volna. Megvizsgált újból a doki, bő 2 ujjnyira nyitva vagyok, irány a szülőszoba. Éljen!!! Teltház volt, betettek egy 1 ágyas vajúdóba, ctg-re kötöttek. Fájásnál az ágyat rángattam, közbe pedig elbóbiskoltam. Beöntés-zuhany következett, mikorra végeztünk felszabadult egy szülőszoba, akkorra már 3 ujjnyira voltam nyitva. Reggel fél 8kor azt mondta a szülésznő, h nagyon szépen tágulok, így 1 órán belül baba lesz. Mivel már a kínok kínját is megéltem, szerettem volna túl lenni rajta. 8kor burokrepesztés, fájások még mindig 5-7 percesek. Szülésznő-orvos csóválják a fejüket, ez így nem lesz jó. Kis idő múlva méhszáj eltűnt, fájások még mindig nem erősödtek és sűrűsödtek. 10 óra után (a vajúdás 18. órájában) oxit kaptam. Na attól aztán nem volt probléma a fájásokkal, jöttek folyamatosan. Az oxi bekötése után fél órával megszületett a fiam, ami elég nehézkesen ment, mivel nem volt tolófájásom. Akkor nyomtam amikor az orvos mondta. Ebből kifolyólag még a gátmetszést is éreztem. Csak feküdtem és remegtem mint a kocsonya, az első mondatom: soha többet!!! Igazából még fel sem tudtam fogni h megcsináltam, itt van a törpe, akire eddig vártunk. Ezután 40 perces varrás következett, repedtem kívül-belül, szülésznő szerint nagyon passzos volt a baba fejecskéje :) Az érzéstelenítés ellenére éreztem minden öltést, leginkább a végén, sziszegtem, éreztem ahogy kotorásznak ott. Hát nagyon jól esett... Másfél óra pihi a szülőszobán, aztán kitoltak a szobámba, rettenetesen szédültem. Egy megváltás volt az ágyon feküdni, és mondhatni fura volt h nincsenek fájások :))
2012. aug. 4. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!