Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek arró, ha 17...

Mi a véleményetek arró, ha 17 évesen szeretnék egy kisbabát a vőlegényemmel (23)? Nagyon jó anyagiak mellett, saját házban? CSAK NORMÁLIS ÉS ÉRTELMES VÁLASZOKAT KÉREK!

Figyelt kérdés
2012. júl. 29. 12:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Te dolgod, ha te így látod jónak. Barátnőm megbánta. Mindig nagy családot akart, fiatalon szülni. 18 évesen érettségi után neki is láttak, kb. 3 napot dolgozott előtte (mint diákmunkás). 3 gyereket szült, de 7 év otthonlét után besokallt, és bármilyen munkát elvállalt, csak mehessen. Sehova sem vették fel (közben üzletvezetőit is szerzett), most takarít. Ez egy ilyen példa, biztos van pozitív is.
2012. júl. 29. 12:57
 12/34 anonim ***** válasza:
31%
én 17és fél évessen lettem anya. 7hetes babám van de............
2012. júl. 29. 13:02
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felelőtlenség, mert nem hiszem, hogy a nagyon jó anyagiakhoz te bármit is hozzátettél 17 évesen. Persze jól hangzik, hogy van egy kisbabám, de az a kisbaba megnő, és akkor is gondoskodni kell róla. Miért nem tanulsz? Legalább az érettségit tedd már le. Az egyik közeli rokonom pont így volt, ahogy te, 17 évesen terhes lett, ott is volt saját ház, jó anyagiak, de kb. 5-7 év múlva rájött, hogy nem élt semmit, és onnantól szépen el lett cseszve a gyerek, most egy drogos lecsúszott alak. Nem tudom miért kell így elkapkodni mindent. Ha 2 év múlva szülsz, akkor is fiatal anya leszel, és legalább egy érettségid meglesz.
2012. júl. 29. 13:11
 14/34 anonim ***** válasza:

igen, jól gondolod meg mert csodajó egy kisbaba

csak utána nincs szabadság

örökké félteni és aggódni fogsz

nagyon nehéz:)

2012. júl. 29. 13:12
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
A filmekben aranyos, meg gögicsél...A valóságban pedig hasfájós, órákig fent kell vele lenni, hatalmas felelősség zúdul mindkét szülőre...és akkor Még nehezebb, ha vki "álomszépen" képzeli az egészet....
2012. júl. 29. 13:32
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén: így akarod megfogni a jómódú párodat?

Belegondoltál abba, hogy végzettség és munka nélkül, gyerekkel, ha netán egyedül maradsz, mit fogsz kezdeni az életben? mondjuk 10-15 év múlva? Gyerek mellett már nem fogsz tanulni, 8 osztállyal meg munkád sem lesz, a párodon úgymond élősködni pedig nem valami jó életcél.

Mert nagyon felelőtlenül hangzik, amit szeretnél.

2012. júl. 29. 13:34
 17/34 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. csak, hogy félre értés ne essék nem vagyok egy gazdag pláza cica, aki a szüleitől mindent megkap. 14 éves korom óta spórolom a pénzem amiket a nyári munkákkal kerestem. és teljesen átlagos lány vagyok. és nem, nem akarom magamhoz láncolni. ő kérte meg a kezem nem én az övét. illetve nem én vetettem fel a baba témát, hanem ő szeretné nagyon. hozzáteszem nem magyar a völegényem, és NEM a pénzéért vagyok vele. és náluk az a normális ha a lány 15 16 17 évesen már szül...
2012. júl. 29. 13:45
 18/34 anonim ***** válasza:
80%

Korai. De szerintem nincs ember, aki ne ezt mondaná.

Az oka egyszerű: baba születése után, ha eddig nem volt meg benned az ambíció hogy tanulj és végzettséget szerezz, utána sem fog már megjönni. Minden végzettség, tapasztalat nélkül, úgy élnél a pároddal mint egy gyerek, akit eltartanak és kell is, hogy eltartsanak mert maga lábán nem tudna megállni egy hétig sem. Nem szerencsés. BÁRMI történhet, szakítás, bármi, és te ott maradsz egy szál semmivel, meg egy babával. 17 évesen ráadásul hiába érzed magad érettnek, korántsem jelent semmit. 17 évesen a lányok 90%-a állati érettnek és felnőttnek érzi magát - ez benne van a genetikánkban, a biológiánkban :) A felnőttkor küszöbén a fiatalok hajlamosak saját magukat megsokszorozottan látni, mint érettségben, mind minden másban. De a puding próbálja az evés - de egy kisbaba esetében nem mondhatod, hogy köszi ezt a tányért mégsem kérem...

2012. júl. 29. 13:47
 19/34 (L) Bella (L) ***** válasza:
84%

Ez a romákra jellemző inkább, már ne is haragudj.

17 évesen az ember járjon iskolába, érettségizzen le, legyenek álmai, vágyai, szerezzen diplomát, dolgozzon a szakmájában, közben bulizzon és élvezze az életet, és ha már van legalább 2 év egybefüggő munkaviszonya, akkor vállaljon gyereket, hogy kapjon gyed-et normálisan.

Vagy eltartott akarsz lenni és függeni egész életedben?

A gyereknek is jót tenne, ha azt látná, anyu, apu értelmes, dolgozik...

A barátaid nem mondják meg a szemedbe az igazat???

2012. júl. 29. 13:54
 20/34 anonim ***** válasza:

Szerintem is korai. Ha megvan a baba, vége a szabadságnak. Szerintem még 2-3 évig szórakozzatok, járjatok sokat kirándulni, nyaralni, éljetek a hobbijaitoknak, mert amikor baba lesz, ő lesz a fő elfoglaltság, minden másra ha jut idő, pénz és energia, akkor jó, ha nem, akkor nem.

Elsősorban, te kell eldöntsd, hogy mennyire érzed magad felkészültnek az anya-szerepre. Szép és jó dolog, de nem mindig könnyű.

Gondoljátok át, beszéljétek át, mennyire sürgös ez a baba-téma, de szerintem még ráértek, hisz fiatalok vagytok, előttetek az élet! :-)

2012. júl. 29. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!