Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a velemenyetek errol?

Mi a velemenyetek errol?

Figyelt kérdés
22 eves vagyok es 37 hetes terhes. Mar kicsit unalmas,de mki azzal piszkal h mozogjak h konnyebb legyen a szules. De egyreszt gyorsan bekemenyedek,masreszt ugy vagyok vele,hogyha egyszeruen nem megy es nem birom ravenni magam h tornazzak,akkor nem eroltetem. Anyukam sportszeruen biciklizett elottem kevessel 2 naponta 30 km es megis nagyon nehezen szult velem. Ocsemmel semmit sem mozgott es csak ugy "kipottyant". Sztem egyen fuggo. Sportolhatok reggeltol estig,megsem biztos h konnyu szules lenne. Elso baba. Neha eleg a 3.rol is lesetalni majd vissza. Nekem ez majdnem eleg lenne egy nap. Azonnal kemenyedek es befeszul a hasam. De azert setalni szoktam.
2012. júl. 19. 16:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Vegulis a kerdesem az lett vna,h szerintetek mennyire konnyebb a szules ha vki mozog?
2012. júl. 19. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
45%

Tapasztalatom még nincs, még csak várom a babát, de én úgy képzelem, hogy számít az erőnlét, a torna. Én úgy gondolom, hogy a szülés egy maraton, és ahogy a Maratonra nem megyünk edzés nélkül, úgy szülni se kéne. De ez csak elmélet. Én császáros leszek, és szoktam dvd-n terhestornázni, jól is esik, de nem a szülés miatt, hanem mert régen is tornáztam mindig, és hiányzik.

Amúgy meg nem piszkálnálak ilyennel, tök magánügy, hogy mit csinálsz. SENKINEK SEMMI KÖZE HOZZÁ!!! NE HAGYD MAGAD!

2012. júl. 19. 16:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Az, hogy milyen ütemben tágulsz az szerintem egyénfüggő..ahhoz semmi köze nincs Béres Alexandrához :) !

DE, az tény hogy a kitolási szakaszban azért nem árt az erőnlét.Főleg ha nagy a baba.Én kb 15 perc alatt túl voltam a kitoláson, úgy hogy évekig versenyszerűen tornáztam még régen.Barátnőm 1 órát tolt ki..ő nem csinált semmit még a terhesség alatt sem..

2012. júl. 19. 16:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Én semmit nem mozogtam,elötte se mozogtam csak ha muszáj volt.A tesiórákat se szerettem. Mütötték a lábam 14 évesen. Én is csak sétáltam,de abból tényleg sokat, 10 perc volt a legközelebbi metró megálló,ami pocakosan jó 20perc volt. De volt hogy a nagyihoz elsétáltunk ami egy fél óra normálisan. Könnyen született a lányunk.Egyéb függő ki hogy szül.
2012. júl. 19. 16:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A szülés kimenetele egy nagy kör. Úgy 3negyed része genetika. (medence, csípő, hanyadik szülés stb) , mondjuk 70%, 10% a körülmények (Fájással indul-e? ) 10% erőnlét és 10% szerencse. Valahogy így. Én első babával majdnem véigdolgoztam a 9 hónapot, naponta liftnélküli körfolyósos házban a 3. emeletre le-fel caplattam (aki hasonlóban él, tudja), szóval nem voltam elkényelmesedve....17 óráig tartott a szülésem, fájásgyengeségem volt, oxit adtak stb.

2. babánál elköltöztünk már, panel, lift, nuku meló....4 óra alatt meglett , de abba a kórházba tartó út is benne van :)

A mozgás nem a szülésre jó, hanem UTÁNA. Fontos, h legyen egy alap "képességed" "strapabírásod", mert hacsaknem szuperbabád lesz, aki eszik-alszik-eszik-alszik, akkor az éjszakázásokra, szoptatási nehézségekre fel kell készülni, ill. ezeken átjutni.

2012. júl. 19. 16:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A mozgás a szülés után lesz hasznos. Maga a szülés egyén függő, hogy hogy sikerül. Amit írtak is fent. A regenerálódásban lesz szerepe annak, hogy mondjuk mennyire erősek a hasizmaid, vagy a gátizmaid, illetve a fogyásban szülés után, milyen gyorsan térsz vissza a régi alakodhoz. De feltalálták már a baba-mama tornát, ami kismamáknak van kisbabával, illetve lehet babával is sétálni, meg ilyenek. És nem volt minden anyuka sportolónő mielőtt szült, mégis voltak régen is könnyű szülések, meg nehéz szülések. Ez egy marhaság, hogy a kismamának agyon kell sportolnia magát. Annyit mozogj, amennyit bírsz, pláne 37 hetesen. Ilyenkor a pocakkal már nem könnyű. Én 38 hetes vagyok, és már csak totyogok, pedig korábban sportoltam, még a terhesség elején is. Ha nem bírsz, hát nem bírsz. El kell fogadni. Majd sportolsz, amikor már megszültél és összeszedted magadat annyira, hogy megteheted. :)
2012. júl. 19. 18:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem függ össze a szülés könnyűsége a mozgással !!!
2012. júl. 20. 09:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Abszolút nem függ össze, ne hagyd magad!!!

Sosem sportoltam, nem esett jól a terhesség alatt főleg...

2,5 óra alatt pikk pakk könnyedséggel szültem, vágás nélkül.

Sokkal fontosabb, hogy fejben rendben legyél a szülésre. Az egyik kismama magazinban olvastam, hogy egy fitnessedző tizenórákat vajúdott, pedig ő nagy mellénnyel ment szülni, hogy az ő erőnlétével aztán kipotyog a babája... aha, császár lett. Ha többet készült volna fejben, az edzőterem helyett, sokkal többre ment volna - ezt ő maga mondta. Számomra ez volt az a pont, amikor már nem foglalkoztam semmivel, főleg nem azzal, ha valaki azt mondta mozogj, mert könnyebben szülsz...

2012. júl. 20. 10:00
 9/12 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok, a 2. Csak megmutatom, hátha mégis valaki kedvet kap: [link] én erre tornázom kismama tornát. Sétától lihegek, nem esik jól egy idő után, de ez úgy van megcsinálva, hogy tényleg jól esik, egyszerűen élvezem csinálni, nem megerőltető. A DVD-t ingyenesen lehet tőlük megrendelni.
2012. júl. 20. 13:42
 10/12 péntek judit nikolet ***** válasza:

Szia!!!

Én 26 éves vagyok második babámat várom 38.5 hetes vagyok most!! Nagyon sokat sétálok én is és azt vettem észre hogy nagyon sokat bekeményedik nekem is a hasam a sétától és elég kellemetlen érzés tudom.... Szerintem sem függ össze amúgy de jó ha bírod majd szusszal!!!!! :)

Nekem az első lányom császáros volt sajnos és kiváncsi leszek hogy a második is az lesz e??!!!!! Kitartást ne hagyd magad.....

2012. júl. 20. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!