A baba miért nő néha nagyobbra mint amekkorán kiférne?
Figyelt kérdés
Mi az oka? Az apa túlságosan magas és erős testalkatú, ezt örökli, ezért?
2012. júl. 13. 23:13
1/9 anonim válasza:
Mi van? Mint amekkora min férne ki? nem értem..
2012. júl. 13. 23:16
2/9 A kérdező kommentje:
-.- amikor nem tud megszületni csak császárral és kimondottan azért mert nagy.
2012. júl. 13. 23:25
3/9 anonim válasza:
Miért?? Hát mert azt örökli valószínűleg és a hiánytalan táplálkozás miatt (írhatnám a vitaminokat is, de a lényege az hogy mindent megkap a baba odabent tökéletesen így a genetikai maximumot hozza ki magából.)
És a természetben és régen az ilyen anyák belehaltak a szülésbe (illetve a baba is) amikor nem volt császármetszés.
Mivel a dolog lényege a természetes szelekció volt. tehát amelyik emberpár vagy amelyik nő nem képes szülésre az ne örökítse a génjeit.
Hangsúlyoznám mielőtt nekem támadnak) hogy ez az alap biológiai vonatkozása a dolognak, nem eszmei, lelki, társadalmi stb. Mert manapság ennek nincs létjogosultsága hiszen van már császármetszés.
2012. júl. 14. 08:36
4/9 anonim válasza:
kimaradt egy mondatrész, tehát amelyik emberpárnak így együtt túl nagy újszülöttje lenne azok ne szaporodjanak tovább mert a faj fennmaradását nem segíti ha belehal anyuka is meg a baba is a szülésbe.
2012. júl. 14. 08:37
5/9 anonim válasza:
A születési súlyt, és cm-t az apuka nem befolyásolja. Az anya "ágán öröklődik" a születési méret. Czeizel dr beszélt erről a 9 hónapban. Tehát nálunk női ágon mindenki 3.5 kg körül született, (inkább felette) így én is számolhatok arra, hogy a körül lesz a babám. Pedig elég alacsony vagyok, és a csípőm is keskeny...
2012. júl. 14. 11:20
6/9 anonim válasza:
Ahogy az előttem szóló is mondja. Anyai ágról lehet örökölni. Én 39. héten születtem 3850 grammal. A kisfiam a kiirt napont 4200 grammal, sima szüléssel. Én is viszonylag keskeny csipőjü vagyok, vékony. Viszont ő már a második baba, talán ezért ment minden simán. :) Kisebb gátsebbel, gyorsabb gyógyulással. Sokan szülnek nagy babát simán, még nálam vékonyabbak is.
2012. júl. 14. 18:52
7/9 anonim válasza:
Én megcáfolom azt hogy anyai ágon öröklődik a születési súly.Én pl 2850-nel születtem és a rokonságban szinte mindenki 3 kg alatt volt születésekor.Ennek ellenére az én fiam 4000 grammal császárral született.A férjem családjában vannak 3.5 kg-os babák.
2012. júl. 14. 21:19
8/9 anonim válasza:
A kérdés ez volt :miért nő nagyobbra mint ahol kiférne?
Erre nem válasz ez hogy a női ágon öröklődik e a súly (egyébként én és a tesóm és anyum is átlagos 3100-3300 grammal születtünk, ennek ellenére 4300 és 4200 grammos babáim lettek, a férjem 4500 grammal és 60 centivel született)
2012. júl. 14. 21:31
9/9 anonim válasza:
Szerintem ez testi adottság hogy hol fér ki meg hol nem..Van olyan bnőm aki egy 4800gr-os babát szült mindenféle probléma nélkül..engem meg 2 órán át öltögettek pedig a fiam csak 3150gr-os volt..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!