Mit vittetek a szülőszobára magatokkal?
3 hálóing (1 elég volt)
2 papucs (egy a zuhanyzáshoz)
törölköző
papírzsepi, wc papír, nedves törlő
víz és csoki
tena lady betét szülés utánra
és az irataim
a vajúdóba készítettem csomagot .
összes leletem
hálóinget adtak.
zoknit vittem és papucsot .
fürdőlepedőt adtak
betétet adtak
fényképezőgépet a férjem hozta mobilom ott volt
inni és ennivaló.
a szülőszobára - próbanyomás után kerültünk csak maga a kitolási szakra - oda már csak a fényképezőgépet hozta a férjem .
Ez nagyban függ a kórháztól is, ahol szülni fogsz.
Ahol én szültem, nem adtak hálóinget. 2 db.-ot vittem. Egyet a vajúdáshoz/ szüléshez, egyet pedig utána, hogy ne a véresbe menjek föl az osztályra. Én direkt erre a célra vettem a piacon 500ft/db. áron. Ami nagyon véres lett, nem sajnáltam kidobni.
Papír bugyik, és betétek-erre csak a szülés után volt szükség. Vajúdás alatt fölösleges volt, mert ahogy felálltam, állandóan elöntött a magzatvíz, így egyből elázott minden. Köntöst nem használtam, mert kánikula volt. Törölközőt se, mert nem volt lehetőségem zuhanyozni... Amit még használtam az a papucs volt. Meg persze az iratok, szőlőcukor, kamera.
Kórháztól függ, hogy mi kell. Nálunk elég szegény a kórház, így a csomagba került:
- 2 hálóing, egy ócskább a szüléshez, akár ki is lehessen dobni, mert mosni nem fogsz a szülés után, négy napig meg a véres cuccot tárolgatni, hát... a másik meg elől gombolós vagy szoptatós, mert ugye arra feltehetőleg szükség lesz.
- 2 papucs az egyik műanyag vagy gumi (fürdéshez)
- eldobható bugyi a szülés utánra, hasonló a helyzet, mint a a hálóinggel (5 darabos csomagban lehet kapni szinte bárhol, pár száz forint)
- nálunk kért be a kórház a babának "kifogó" kendőt, ami mi egy fürdőlepedőből vágtunk le
- pelenkát is nekünk kellett vinni meg popsitörlőt (pelenkából valami szuper jót vigyél, mert erősen megkönnyíti az életet az elején...később majd jöhet a teszkós is), mosott-vasalt textilpelenkát is vinni kellett nálunk
- apának ruhát (mármint a "műtős" kéket vagy zöldet, amiben bemehet a szülőszobára), ha bent lesz, van ahol ezeket mind adják
- babának ruhát, hogy legyen mibe hazahozni (általában a helyszínen szoktak adni, de azt csak addig amíg bent vagytok)
- kisüveges ásványvíz a vajúdáshoz, szénsavmentes, csőrösüveges: nálunk csak inni lehet bubi mentes vizet a kórházban, meg max. szőlőcukrot szopogatni a vajúdáskor, hogy ha esetleg császározni vagy altatni kell, nehogy hányjál. A kis üveg víz praktikus (nálunk nagyot nem is engednek), a csőrös (vagy szopókás) üveg, meg azért jó, mert nem öntöd a nyakadba miközben iszol.
- intim mosakodó vagy kendő, illetve tusfürdő
- törülköző, fogkefe, stb.
- WC papír: minél puhább, annál jobb... most ne ezen spórolj (nálunk nincs a kórházban ilyesmi se... :P)
- iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya, házassági anyakönyvi kivonat másolata (300 napnál nem régebbi) vagy apasági nyilatkozat
- leletek: az összes, ami előkerült a várandósság alatt
- fényképezőgép, mobil
nekem a kórházban indult meg a szülés, ezért hajnali 3kor a nővérke segített összeszedni azokat, amiket vinnem kellett.
Hálóing nem kellett, kórháziban szülnek ott. Törölköző, betét, bugyi, mentes víz, ropi (ez már csak a dolgok befejeztével jött jól), papucs a zuhanyzáshoz, wc papír, zsepi, fényképező, zokni (nekem nagyon fázott a lábam a szülés után, sőt abba is vajúdtam). Ja és ugye azt a pizsit is vettem vissza amiben bementem.
Effetíve a szülőszobába csak a telefont, egy fél literes vizet, egy tízes csomag pzs-t, a homeós bogyókat, plusz ami rajtam volt kórházi hálóing és a papucsom.
Előtte még a zuhanyozáshoz ami kellett (törölköző, tusfürdő, wc-papír), de azt utána betettem a szekrénybe a többi cuccomhoz (nálunk a vajúdóban van 4 szekrény, ahova a kismamák minden cuccukat betehetik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!