Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, akik oxitocinnal...

Anyukák, akik oxitocinnal szültek, ti tudtátok előre, hogy ettől majd a falra másztok, vagy "menet közben" jöttetek rá?

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 23:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én külföldön kézültem szülni magánklinikánmeg volt előre beszélve minden..felkészültnek éreztem magam ..ugye megvolt beszélve hogy majd kapom ezt a "fájdalom csillapitót" amit gerincbe adnak tudjátok..nem tom hogy hivják magyarul..

De a bébim előbb jött Mo-n a korházba szültem..mondtam hogy Én kérem azt az izét a gerincembe..a szülésznő meg kiröhögött hogy ilyen nincs..12óra vajudás után beadta az oxitocint és aztmondta fájdalom csillapitó..mit mondjak..

Aztmondta később azért hazudta hogy az mert annyira üvöltöttem már a fájdalomtól ugygondolta majd megnyugtat hogy ha aztmondja fájdalomcsillapitot kapok..

Ugyhogy én tudtam az oxitocinrol meg a hatásáról csak épp arrol nem volt fogalmam hogy azt adtak..aztán meg csak néztem hogy mi van..utánna még 6 órán át vergődtem..

2012. júl. 7. 13:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Szeeegény! Hát ez tényleg elég nagy átverés volt... Epidurális érzéstelenítőnek hívják. Legközelebb majd próbálj meg fájáserősítőt kérni, hátha fájdalomcsillapítót kapsz :))! Én is kértem epidurálist, de mire odaért a doki addigra már a tolók jöttek :(((. Azt hittem elérkezett az apokalipszis, amikor megtudtam, hogy nem kapok... :) De tényleg!! Lepörgött előttem az életem, mint egy film :).
2012. júl. 7. 13:38
 13/19 anonim ***** válasza:

11es vagyok! bocs hogy offolok! irtad hogy Te is kéérni akartál epidurálist de már nem kaptál..tehát akkor ezt lehet kérni itthon is? mert nekem a szülésznő mondta hogy mondjak le a magánklinikás álomszülésemről fájdalomcsillapitással,itthon ilyet nem adnak..tényleg olyan flegma stilusba hogy Én éreztem cikinek hogy megemlitettem..

Akkor adnia kellett volna? egyébként a régi nőgyogyim gyorsan hivtam hogy szülnék Vele ha ráér..jött is de már épp csak az utolsó pillanatban..ha ott lett volna kaptam volna?vagy ez min mulik?

2012. júl. 7. 13:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Én fájások nélkül tágultam ki, aztán akkor sem volt még fájásom, amikor már alig tartotta valami a babát, és akkor kaptam oxitocint. Nem volt vészes, sőt, örültem, mert 14:30-kor kötöttek rá, és 15:20-kor meglett a baba.
2012. júl. 7. 14:15
 15/19 A kérdező kommentje:
De, persze, adnak, csak nem minden kórházban. Van, ahol nincs, ahol kevésbé vannak felszerelve. Én Pesten a Bajcsyban szültem, az nagyon szépen meg van csinálva, alternatív szülőszoba, sarokkád, amit akarsz.
2012. júl. 7. 14:53
 16/19 A kérdező kommentje:
((((Bezzeg oxitocin, na az van mindenhol!!! :D))))
2012. júl. 7. 14:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudtam, hogy ilyen brutál lesz. Ahogy rám kötötték, még nem volt gáz az első kb. 1 órában. Aztán iszonyú volt a fájdalom. Egyáltalán nem tágultam órák múlva sem, a doki fél óránként jött, néha felturbózta a dózist. Azt hittem, arcon rúgom, utáltam, amiért így kínoz.. Mivel 19 órán keresztül sem tágultam, betoltak a műtőbe és megcsászároztak. Azért kihagytam volna ezt a szenvedést.
2012. júl. 7. 15:45
 18/19 anonim ***** válasza:
nem tudtam h lesz oxi, nem is gondoltam volna. egyik pillanatról a másikra kötötték be 18 óra vajúdás után, szóval én menet közben jöttem rá, rángattam is az ágyat rendesen.
2012. júl. 7. 17:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam :DDDD

41. héten reggel 7 óra 20-kor burokrepesztéssel indították a szülést, fél 12 körül kötötték be az oxitocint, kb. olyan 2 körül már b@romira nem volt vicces az egész (ha lett volna a közelemben fal, biztos, hogy kapartam volna) és 17 óra 09-kor lett meg a fiam. Én így visszagondolva azt hiszem, hogy a "fájások" jobban fájtak, mint maga a szülés, igaz addigra már alig maradt erőm.

2012. júl. 9. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!