Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a helyzet a fogadott...

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Figyelt kérdés

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Ha a nőgyógyászom szülészorvos is és hozzá járok az már fogadott orvosnak számít? Ha gondom van bármikor hívom, rögtön fogad is ha bent van a kórházban, nem csak rendelési időben.

2009. júl. 9. 18:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
2009. júl. 9. 20:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törődnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok előtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz időpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor először elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik előny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülőszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, előkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak)

Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülődik kifelé a baba.

2009. júl. 10. 13:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznő persze időnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe.

Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk.

Szép terhességet és gyors szülést Neked!

2009. júl. 10. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!