Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jobb ellátást kap az az...

Jobb ellátást kap az az anyuka, aki fogadott orvosnál szül, mint az aki ügyeletesnél?

Figyelt kérdés

Én az első babámat az ügyeletesnél szültem. Érdekelne, hogy vajon mi a különbség az ügyeletes és a fogadott doki között.

Főleg olyanok tapasztalata érdekel, akik már mind a kettőt próbálták.

2008. dec. 17. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szia, én egyet szültem fogadottnál...nekem fontos volt mint ember s mint orvos h velem legyen mivel 9 hónapig hozzá jártam, nálunk pl kórházban nagyon meg se vizsgálják más betegét, így engem se mikor elezdődött szülés, kérdezte jön e dokim mert majd ő vizsgáljon meg...sztem nagyban kórház s dokifüggő is
2008. dec. 17. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét szülésemnél fogadott dokim volt, az elsőnél egy köcsög főorvos, aki le se szart. A másodiknál egy tündéri doktornő, aki maximálisan odafigyelt rám, és mindenben segített.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a fogadott orvos sem tuti. De én nagyobb biztonságban éreztem magam, ezért is választottam másodszor is orvost. Na meg azért mert az első gyerekemet császárral szültem.

Sok sikert, és könnyű szülést kívánok.

2008. dec. 17. 13:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
az én fogadott dokim rám sem nézett, csak amikor a császár után a csövet vette ki meg amikor hazamentünk a varratot. A másik doki, aki a műtétnél bent volt, mert ő volt egyébként az ügyeletes minden nap bejött és megnézett. neki kellett volna pénzt adnom.
2008. dec. 17. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Ne dokit fogadj! szülésznőt! A doki csak akkor lényeges, ha komplikáció van, vagy szülés után rendbe kell tegyen. Minden mást a szülésznő csinál!
2008. dec. 17. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Fogadott dokim volt, és igen, van külömbség. Már a gondozás alatt is jó volt, hogy figyel rám, és ismerjük egymást. A szülésnél is velem foglaalkozott, és a körülmények (egy ágyas szülőszoba, szülés után velük volt a baba két órát, lehetett zuhanyozni stb..)is jobbak voltak. A gyermekágyas osztályon a szobatársak közül többen is elmondták, hogy az ügyeletben futószalagon mennek a dolgok.

2008. dec. 17. 14:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Nekem arra sajnos nincs pénzem, hogy magán dokihoz járjak az egész terhesség alatt, arra marad az sztk-s, mondjuk az nem volt a legjobb, de az ügyeletes doki nálam annyira jófej volt, és nagyon profi. Csak persze nem tudhatom, hogy legközelebb is ő lesz-e az. Arra gondoltam, hogy talán őt kéne a másodikhoz megfogadni, hogy tuti nála szüljek, mert imádtam. Mondjuk hozzá nem is járhatnék vizsgálatra mert nagyon fiatal még, azt hiszem nem is rendel. Csak nem tudom, kicsit sajnálnám rá a pénzt, mert hogy elsőre se fizettem senkinek és mégis minden figyelmet megkaptam és másodjára is azt szeretném, ha épp úgy megkapnám ami jár. De ezt a dokit nagyon a szívembe zártam, jó lenne megint nála szülni.
2008. dec. 17. 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónapja szültem, a szülőágyon másfél órát töltöttem. Ez idő alatt a fogadott orvosom végig velem volt, méhszájmasszázst csinált, hogy kevésbé fájjon, és a kezét szorongattam. Utána 20 percig varrta a kb. 5 mm-es gátsebem, amiből két nap múlva már semmi nem látszódott. Nem vagyok benne biztos, hogy az ügyeletesnél is így alakult volna.

Én mindenképp a fogadott dokira szavazok. Persze köztük is nagy-nagy eltérések vannak, lehet, hogy egy másik fogadott nem így viselkedett volna.

2008. dec. 18. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!