Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a baba harántfekvésben...

Ha a baba harántfekvésben van, miért nem lehet befordítani fejfekvésbe?

Figyelt kérdés

lehet hogy buta kérdés... de régen a mamám disznók ellésénél dolgozott és ha rosszul feküdt a kismalac és nem tudott megszületni akkor benyúltak és megfordították. ez az embereknél miért nincs így, miért csinálnak inkább császárt?

vagy ha tudják ugye szülés előtt pár nappal hogy rosszul fekszik, akkor arra nincs módszer hogy valamivel ösztökéljék a babát hogy mozduljon jó helyre?

2012. júl. 1. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
hát érdekes lenne ha zárt méhszájnál benyúlna a doki,kézzel kitágítana vagy 10 centire és megfordítaná...sztem bele is halnál a fájdalomba....
2012. júl. 1. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Régen így volt. Édesanyám mesélte, hogy amikor anno ő szült (3 gyereket összesen), nem nagyon volt császár. A farfekvéseseket simán megfordította a doki. Nagyon elismert, jó orvos, szóval ne valami kontár dokit képzeljetek el.
2012. júl. 1. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Egyik gyerekem végig faros volt, a másik sokáig harántban feküdt, majd Ő is medencevégűbe fordult. Én biztos nem engedtem volna hogy próbálkozzanak a meg/befordításukkal. Még csak az hiányzik ,hogy belegabalyodjon a köldökzsinórba. Az én orvosom azt mondta, hogy az esetek 85%-ában oka van annak, ha egy baba nem fejvégű, é a forgatásukkal többet ártanának mint használnának.
2012. júl. 1. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Azért, mert általában komoly oka van a végig megtartott far/haréntfekvésnek, legtöbbször a rövid köldökzsinór okozza. Amennyiben így kezdenénk el kívülről forgatni a babát (van rá műfogás egyébként, de csak tájékoztatás után, az anyuka beleegyezésével lehet alkalmazni), akkor komoly esélye van annak, hogy idő előtt leválik a lepény, vagy az amúgy is rövid zsinór nem engedi leszállni a babát. Disznóknál belefér a hibaszázalékba egy-két elhullott kismalac, embernél nyilván nem.

Nem forgatunk már babát kívülről, maximum akkor, ha anyuka nagyon erőlteti. De általában ilyenkor is császár a vége, plusz protokoll szerint nem lehet. (És baromi fájdalmas.)

(Orvos)

2012. júl. 1. 22:06
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Most nem okoskodásból, de anno pár éve pont erről olvastam egy érdekes cikket. Az a baj, h nem tudom h milyen "mozdulatok" vannak benne, (már nem emlékszem)de vannak ilyen speciális mozdulatsorok, amit az anyának "csinálnia" kell. Szóval nem kívülről forgatják a babát, hanem próbálják az anyát mozgattatni, hátha a gravitáció...Azt hiszem ezt külföldön csinálják (talán Amerika?) eredményesebben.

Hasonló lehet az elv ahhoz, mint ahogy nálunk vajúdás közben balra majd jobbra kell a mamának fordulnia, h a baba jobban csússzon kifelé...(Ja, és nem Kiskegyedben olvastam meg ilyesmi, vmi "szakmaibb" lapban)

2012. júl. 1. 22:21
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
4. vagyok, ilyen valóban van, kb. a 28-35. hét között eredményes lehet pár "gyakorlat", ezek ösztönözhetik a babát arra, hogy magától megforduljon. De nyilván erre csak akkor lesz képes, ha a zsinór engedi, vagy nincs olyan fokú téraránytalanság baba-mama között, ami nem engedi a baba fejét a hüvelybementnél rögzülni.
2012. júl. 1. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:
A-ha, így már világos, köszönöm!:)
2012. júl. 1. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Kismamajógában vannak olyan mozdulatsorok, amelyektől állítólag megfordulhat a baba, az orvosom is azt mondta, hogy nem hülyeség. Az első gyerekem a 32. hétig faros volt, csináltam a gyakorlatokat, megfordult, de ki tudja, talán anélkül is megfordult volna. A fiam viszont sokkal előbb megfordult már.
2012. júl. 1. 23:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Méreteiben és elhelyezkedésben (szülőútban) más egy koca és a kismama, valamint a malac és az újszülött. Én agrármérnök vagyok, szarvasmarhával foglalkozom, ott sokszor kell rendellenes helyeződést megszüntetni, általában az anya érdekében, mert a magzat olyankor már gyakran nem él. Ez méhen belül történik. Normál helyeződés a sima faros, ha a lábak nyújtva vannak hátrafelé, ezzel nincs gond, a problémás a lábak elmaradása, amikor kutya módra ül, de ezt is megfelelő rutinnal fel lehet venni.

Humán vonalon ha a szülőútba kerül a magzat, már nem nagyon van mit tenni, a méhbe meg nem fordítják meg...

Egyébként egy ismerős kismama nemrég szülte az első babáját természetes úton: nem volt nagy baba, 2900 gr és faros volt.

40+2 hkm

2012. júl. 2. 06:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Pedig a legtöbb kórházban nem engedik 1. babánál a természetes szülést, ha faros.
2012. júl. 2. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!