Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik szülésed fájt jobban?...

Melyik szülésed fájt jobban? Első vagy második? Mennyi ideig tartott?

Figyelt kérdés
(azt is írjátok meg fiú vagy lány lett és mennyi volt a súlya)

2012. júl. 1. 16:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mindkettő indított volt;

1. kisfiú 3470g, 4 óra alatt megszületett 2 óra volt rossz, és a varrás 1 óra, plussz a gyógyulás 2 hét;

2. kislány 3170g, 4 óra alatt 15 perc volt rossz, a varrás és gyógyulás picit jobb;

Első után azt mondtam, hogy soha többet, második után pedig bármikor megint.:-)

2012. júl. 1. 20:32
 12/21 anonim ***** válasza:

1. 3300 gramm kisfiú 6 óra volt az első fájástól, nagyon erős hascsikarással és hányással indult hajnali 1kor, 7re lett meg. Maga a szülés még csak-csak elment, de utána nem húzódott össze a méhem és egy darabig senkinek se tűnt fel és csak görcsöltem tovább, rosszabb volt mint maga a szülés, majdnem vittek műteni végül kiderült mi volt a baj de aztán még fél napot ott feküdtem, vért kellett kapjak.

2. nagyon gyors, álom szülés volt, az első fájás szerű (és ez még mindig nem az a belehalok úgy fáj jellegű volt) 2kor ért, 3kor burkot repesztettek, onnan kemény volt de másfél óra múlva megvolt a lánykám, 4400 gramm.

3. 4100 gramm kisfiú, a kettő közé helyezném nehézségben, mert gyors volt (4 óra) és szintén a burokrepesztéstől kezdve fájt igazán (este 6-8ig) de a kitolási szak valahogy hosszabb lett, a fejecskéje nem úgy jött valahogy ahogy kellett volna, illetve a gátvédelem nem sikerült így repedtem is vágtak is meg odabent is varrni kellett és a felépülésem is nehezebb volt utána mint az első két szülésem után úgyhogy itt ez volt a kellemetlenebb.

2012. júl. 1. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Első fiú volt, két éve, 3620 g 36-os fejjel, első fájástól 14 óra, igazából annyiban volt kellemetlen, hogy rögtön 5 perces görcsökkel indult. Gátvédelem, pici repedés (meggyőződésem, hogy azért, mert a doki belekönyökölt a hasamba - ha hagyja a saját tempójában, akkor ez sem lett volna), "mindent bele" típusú kitolással.

Második kislány lett, 3 hónapja, 3360 g 34-es fejjel, első fájástól számítva 38 óra, de ez meg gyakorlatilag 10 perces jóslókból fokozatosan rövidebb időnként, egyre erősödő fájások lettek, a második éjszaka volt húzós az ötpercesekkel. De csak azon aggódtam, hogy húzzam ki reggelig, ne kelljen éjjel emiatt kelteni a nagyobbikat. :) Szép vajúdással, könnyű kitolással (szinte magától jött a leányka :)), tökéletes gátvédelemmel.

Sokkal könnyebb volt a második, de szerintem az is sokat számított, hogy az első szülésemnél ügyeletben lévő szülésznőt most megfogadtam, így gyakorlatilag úgy vajúdtam ahogy jól esett, azaz végig állva.

2012. júl. 1. 21:01
 14/21 Dionsyia ***** válasza:

Az elsőnél kicsit hamar mentünk be szeritem, nem volt ereje a fájásoknak. Igazából úgy éjjel indultak be, elment a vizem de a szülésznő nem hitt nekem, aztán megvizsgált a fogadott szülásznőm és mondta, hogy tényleg magzatvíz szivárog és már zöld, úgyhogy oxitocin.

Fél kettőkor bekötötték, 5:11-re meglett a baba.

Ami rossz volt, hogy féloldalt kellett feküdni, ahogy a legkényelmetlenebb volt, mindig csalni akartam és elfordulni belőle :)

Annyira nem fájt, mint hittem hogy fog, csak kényelmetlen volt, ja, meg nem voltak tolófájásaim. Úgyhogy mindig felszólításra nyomtam, mert inger nem jött.

A gátmetszés javaslatára addig pöröltem a dokival, míg le nem tette a szikét, így simán gátvédelemmel, pici repedéssel lett me ga 3300g-os, 55 cm-es gyerkőc, 34-es fejkörmérettel.

Nekem gyorsank tűnt.

2. baba:

Olyan 11 óra körül kezdődtek az erősebb összehúzódások, de ahogy helyben elkezdtem a csípőmmel nyolcasokat írni, nem fájtak. Így el se makartam indulni, a párom mordut rám, hogy menjünk, ő nem vezeti le a kocsiban.

2:14-kor vettek fel minket a szülészeten, ekkor még mindig simán kitáncoltam az összehúzódásokat, nem fájtak.

3:30-re megvolt a baba, 3960 g,59 cm 36-os fejkörméret, szintén fiú. Tökéletes gátvédelem, semmi repedés.

Ez is túl gyors volt . :)

jött...

2012. júl. 1. 23:57
 15/21 anonim ***** válasza:

1.Kislány 3400 gramm 3 óra vele jobban fájt

2.Kisfiú 3230 gramm 1,5 óra

2012. júl. 2. 08:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Első baba kisfiú 3300 gramm,indítás után 3 óra

Második baba kisfiú 3050 gramm indítás után 1,5 óra gátvédelemmel.

Harmadik baba úton hátra van még 30 hét:Kiváncsi leszek:D

2012. júl. 2. 13:02
 17/21 anonim ***** válasza:

1.lányom 3130 g,1:57 perc,enyhe "fájások",1 tolófájás-2 nyomás.

2.lányom 2980g,majdnem 4 óra,érezhető fájások,1 tolófájás-2 nyomás.

3.lányom,3430g,majdnem 4óra,érezhető rendszertelen fájások,majd 6 percesek,majd hirtelen 2 percesek,és 10 két perces után tolófájások. Asszem 2 tolófájásom volt már,mire a mentőbe kerültem,a 3. tolónál 2-t nyomtam és kint volt.

Üdv: 3 lányos,8+4hkm

2012. júl. 2. 13:06
 18/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, most már azért fiút is szeretnétek? :)
2012. júl. 2. 13:33
 19/21 anonim ***** válasza:

1. fiú, 18 évesen. Indított (akkor még szurit kaptam délután, majd elaludtam és hajnal 3-kor keltem arra, hogy fáj a hasam, fél 6-ra lett meg.) Könnyűnek mondható volt talán. 3500 gramm.

2. fiú, 22 évesen, napra pontosan. Nem tudom mikor kezdődött, mert elaludtam az elejét. Az ébren töltött időtől számítva kb 5 óra alatt megvolt. Nehéz volt, mert kaptam oxit. Anélkül jobb lett volna. 3750 gramm.

3. Lány, 12 órás vajúdás és piszok nehéz. 4050 gramm.

4. Fiú, indítottak a 37. héten a súlya miatt, 20 perc alatt kinn volt minden sérülés nélkül. 4300 gramm. legkönnyebb és legszebb volt.

2012. júl. 2. 16:27
 20/21 Pálné Krisztina válasza:

1.gyermek 3850g,7óra vajúldás után lett meg.17éves voltam.Fiú gyermek.

2.gyermek 3440g.2óra vajúldás után lett meg.25éves voltam.Fiú gyermek.Nekem mint a kettő gyermekemet úgy índitották meg.Most várom a 3-dik babámat ő kislány lesz.és még én sem tudom hogy ő milyen hamar érkezik világra.36 hetes vagyok.

2012. júl. 9. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!