Melyik szülésed fájt jobban? Első vagy második? Mennyi ideig tartott?
Mindkettő indított volt;
1. kisfiú 3470g, 4 óra alatt megszületett 2 óra volt rossz, és a varrás 1 óra, plussz a gyógyulás 2 hét;
2. kislány 3170g, 4 óra alatt 15 perc volt rossz, a varrás és gyógyulás picit jobb;
Első után azt mondtam, hogy soha többet, második után pedig bármikor megint.:-)
1. 3300 gramm kisfiú 6 óra volt az első fájástól, nagyon erős hascsikarással és hányással indult hajnali 1kor, 7re lett meg. Maga a szülés még csak-csak elment, de utána nem húzódott össze a méhem és egy darabig senkinek se tűnt fel és csak görcsöltem tovább, rosszabb volt mint maga a szülés, majdnem vittek műteni végül kiderült mi volt a baj de aztán még fél napot ott feküdtem, vért kellett kapjak.
2. nagyon gyors, álom szülés volt, az első fájás szerű (és ez még mindig nem az a belehalok úgy fáj jellegű volt) 2kor ért, 3kor burkot repesztettek, onnan kemény volt de másfél óra múlva megvolt a lánykám, 4400 gramm.
3. 4100 gramm kisfiú, a kettő közé helyezném nehézségben, mert gyors volt (4 óra) és szintén a burokrepesztéstől kezdve fájt igazán (este 6-8ig) de a kitolási szak valahogy hosszabb lett, a fejecskéje nem úgy jött valahogy ahogy kellett volna, illetve a gátvédelem nem sikerült így repedtem is vágtak is meg odabent is varrni kellett és a felépülésem is nehezebb volt utána mint az első két szülésem után úgyhogy itt ez volt a kellemetlenebb.
Első fiú volt, két éve, 3620 g 36-os fejjel, első fájástól 14 óra, igazából annyiban volt kellemetlen, hogy rögtön 5 perces görcsökkel indult. Gátvédelem, pici repedés (meggyőződésem, hogy azért, mert a doki belekönyökölt a hasamba - ha hagyja a saját tempójában, akkor ez sem lett volna), "mindent bele" típusú kitolással.
Második kislány lett, 3 hónapja, 3360 g 34-es fejjel, első fájástól számítva 38 óra, de ez meg gyakorlatilag 10 perces jóslókból fokozatosan rövidebb időnként, egyre erősödő fájások lettek, a második éjszaka volt húzós az ötpercesekkel. De csak azon aggódtam, hogy húzzam ki reggelig, ne kelljen éjjel emiatt kelteni a nagyobbikat. :) Szép vajúdással, könnyű kitolással (szinte magától jött a leányka :)), tökéletes gátvédelemmel.
Sokkal könnyebb volt a második, de szerintem az is sokat számított, hogy az első szülésemnél ügyeletben lévő szülésznőt most megfogadtam, így gyakorlatilag úgy vajúdtam ahogy jól esett, azaz végig állva.
Az elsőnél kicsit hamar mentünk be szeritem, nem volt ereje a fájásoknak. Igazából úgy éjjel indultak be, elment a vizem de a szülésznő nem hitt nekem, aztán megvizsgált a fogadott szülásznőm és mondta, hogy tényleg magzatvíz szivárog és már zöld, úgyhogy oxitocin.
Fél kettőkor bekötötték, 5:11-re meglett a baba.
Ami rossz volt, hogy féloldalt kellett feküdni, ahogy a legkényelmetlenebb volt, mindig csalni akartam és elfordulni belőle :)
Annyira nem fájt, mint hittem hogy fog, csak kényelmetlen volt, ja, meg nem voltak tolófájásaim. Úgyhogy mindig felszólításra nyomtam, mert inger nem jött.
A gátmetszés javaslatára addig pöröltem a dokival, míg le nem tette a szikét, így simán gátvédelemmel, pici repedéssel lett me ga 3300g-os, 55 cm-es gyerkőc, 34-es fejkörmérettel.
Nekem gyorsank tűnt.
2. baba:
Olyan 11 óra körül kezdődtek az erősebb összehúzódások, de ahogy helyben elkezdtem a csípőmmel nyolcasokat írni, nem fájtak. Így el se makartam indulni, a párom mordut rám, hogy menjünk, ő nem vezeti le a kocsiban.
2:14-kor vettek fel minket a szülészeten, ekkor még mindig simán kitáncoltam az összehúzódásokat, nem fájtak.
3:30-re megvolt a baba, 3960 g,59 cm 36-os fejkörméret, szintén fiú. Tökéletes gátvédelem, semmi repedés.
Ez is túl gyors volt . :)
jött...
1.Kislány 3400 gramm 3 óra vele jobban fájt
2.Kisfiú 3230 gramm 1,5 óra
Első baba kisfiú 3300 gramm,indítás után 3 óra
Második baba kisfiú 3050 gramm indítás után 1,5 óra gátvédelemmel.
Harmadik baba úton hátra van még 30 hét:Kiváncsi leszek:D
1.lányom 3130 g,1:57 perc,enyhe "fájások",1 tolófájás-2 nyomás.
2.lányom 2980g,majdnem 4 óra,érezhető fájások,1 tolófájás-2 nyomás.
3.lányom,3430g,majdnem 4óra,érezhető rendszertelen fájások,majd 6 percesek,majd hirtelen 2 percesek,és 10 két perces után tolófájások. Asszem 2 tolófájásom volt már,mire a mentőbe kerültem,a 3. tolónál 2-t nyomtam és kint volt.
Üdv: 3 lányos,8+4hkm
1. fiú, 18 évesen. Indított (akkor még szurit kaptam délután, majd elaludtam és hajnal 3-kor keltem arra, hogy fáj a hasam, fél 6-ra lett meg.) Könnyűnek mondható volt talán. 3500 gramm.
2. fiú, 22 évesen, napra pontosan. Nem tudom mikor kezdődött, mert elaludtam az elejét. Az ébren töltött időtől számítva kb 5 óra alatt megvolt. Nehéz volt, mert kaptam oxit. Anélkül jobb lett volna. 3750 gramm.
3. Lány, 12 órás vajúdás és piszok nehéz. 4050 gramm.
4. Fiú, indítottak a 37. héten a súlya miatt, 20 perc alatt kinn volt minden sérülés nélkül. 4300 gramm. legkönnyebb és legszebb volt.
1.gyermek 3850g,7óra vajúldás után lett meg.17éves voltam.Fiú gyermek.
2.gyermek 3440g.2óra vajúldás után lett meg.25éves voltam.Fiú gyermek.Nekem mint a kettő gyermekemet úgy índitották meg.Most várom a 3-dik babámat ő kislány lesz.és még én sem tudom hogy ő milyen hamar érkezik világra.36 hetes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!