Ha az első hüvelyi szülésed nem volt komplikációmentes, attól még a második az volt?
Általában a kövi babó nagyobb szokott lenni-kivéve ha nem :) gondolok itt olyanra,hogy a méhlepény nem dolgozik megfelelően :nálunk ez volt,kisebb is lett a 2. lánykánk.
Minden szülés más és más,még a többedjére szülő anyukák tapasztalatai szerint is... Lehet először feltekeredik a köldökzsinór a baba bokájára,nyakára, a másodiknál meg nincs gond a köldökzsinórral, viszont nehezen akarja az első lélegzet vételt "magáévá tudni" ... Lehet az első faros baba,a második fejvégű... Na,ezzel csak arra akartam kilyukadni,hogy tényleg nem lehet kiszámítani,hogy közbe jön e valami,vagy sem.
Miért ne lenne esélyed komplikáció mentes hüvelyi szülésre?
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 2 gyerkőcös,27 heteske
Szia!
Elmesélem a mi történetünket.
Kisfiam a 38.hétre született, Spontán indult. Nagyon lassan tágultam, szülésznő a kezéével rásegített (mint később kiderült azért fáj annyira az óránkénti vizsgálat)
11 óra vajúdás után, a kitolási szakban derült ki, hogy még nem tünt el teljesen a méhszáj :O
Rászorult a Picim fejére, mint egy sapka és 50-re esett a pulzusa.
3 dokit, 2 szülésznőt hívtak még be.
Császározni nem lehetett már. A doki azt mondta, hogy egy esélye van a Kisfiamnak, ha kézzel szétszaggat (szó szerint így mondta)
Mondtam, hogy bármit, csak gyorsan csinálja.
Érzéstelenítő nélkül, kézzel...
Gondolhatod. Hüvely, méhszáj, gátszakadás...de megérte, mert a Fiam egészségesen született.
A második Babám az első fájástól számítva másfél órán belül megszületett. A doki csak állt mellettem, gátvédelem volt.
Utána ülve szoptattam és saját lábamon vittem fel a kicsit az osztályra.
Ne haragudj, ha hosszú lett.
Lehet jobb, szebb a második szülés!
Én nagyon akartam, hogy szép legyen, mert az elsőt kudarcként éltem meg. Fejben eldöntöttem, hogy minden jó és szép lesz.
Így is lett.
Igaz a 2 szülés között 14 hónap volt.
Minden jót Nektek!
A második is ugyanolyan NEM KOMPLIKÁCIÓMENTES volt, sajnos, pedig 9 év volt a kettő között
Mind a kétszer nagy baba, nehezen elálló vérzés, szakadás, varrás, másodiknál vért kaptam...
Nekem a szülés(ek, illetve azközvetlen utána követlező órák) nem kellems élményként maradt(ak) meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!