Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon fáj az összevarrás...

Hyperactyve kérdése:

Nagyon fáj az összevarrás szülés után?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire fájdalmas mikor varrnak szülés után. Az is érdekelne, hogy már csak felszívódóssal csinálják? Csúnya nyomot hagy? Sokáig fáj?
2012. jún. 25. 15:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A szülés után ezt már meg sem érzed. :-) Amúgy adnak egy szurit, és nem érezni semmit.

Nekem elég sokáig fájt, az első szex sem volt kellemes 6 hét után.

2012. jún. 25. 15:25
 2/15 A kérdező kommentje:
És neked szedtek varratot nagyon fájt? Vagy felszívódóssal csinálták? A varrás nagy meglátszik? Bocs, hogy ennyit kérdezősködöm csak kíváncsi vagyok.
2012. jún. 25. 15:27
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem abszolút nem volt olyan szörnyű, mint ahogy sokaktól olvastam itt! Miután megszületett a kislányom csak vigyorogni tudtam, hol érdekelt, hogy néha-néha csípést éreztem alul! pedig belső varratom is volt , kb.15-20 percig varrt a doki. Nekem csak feszívódóssal csinálták, de ez még nem általános, sok helyen csak a belső varratokat csinálják azzal, a külsőt rendessel. Nem hagy csúnya nyomot, én azt hiszem 2 hét múlva mertem először tükörrel megvizsgálni magam, és úgy meglepődtem, mert szinte keresni kellett a varrat helyét :) Kb. mire haza jöttünk a kórházból már egyáltalán nem fájt, csak ha esetleg nem figyeltem, s hirtelen ültem le...
2012. jún. 25. 15:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a gátat simával a méhszájamat felszívódó cérnával varrták. Közel nem fájt annyira, mint előtte a vajúdás, kitolás. Nekem már felüdülés volt, mikor varrt az orvosom. Mosolyogva beszélgettem közben a szülésznőmmel:-)

Fájni fáj, csak az előtte lévő fájdalmakhoz képest semmi. Meg a boldogság, hogy a kezemben tartottam a kisbabámat, akit 9 hónapja vártam:-) És milyen szép, ilyen az orra, olyan a szája, szemecskéje setb.stb.stb. Nekem már ezen ment a téma varrás közben:-))

5/15 anonim ***** válasza:

Nekem fájt a varrás, és a helye is úgy 3-4 hónapig alig tudtam leülni is.

Nekem nem felszívódóval csinálták, 5. napon kiszedték csak a belsőt varrták felszívódóval és az kb.2-3 hét múlva teljesen kipotyogott.

A helye alig látszik egy kicsit.

6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat idáig ez megnyugtató:)
2012. jún. 25. 15:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon fájt a varrás,a doki még rám is szólt,hogy ne húzzam a fenekem,mert ez így tovább tart.A belsőt felszívódóssal,a külsőt rendessel csinálták.A varratszedés már nem volt gáz,de éreztem.Mire hazajöttünk a kórházból már nem is fájt,de nem is látszik meg igazán.
2012. jún. 25. 15:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor itt vagyok én ellenpéldának,nekem az első szülésnél annyira fájt hogy majdnem üvöltöttem,ezerszer rosszabb volt a szülésnél.Azt hittem csak az első ilyen,másfél év múlva született a lányom de ugyan olyan pocsék volt,7 évembe telt mire rábírtam beszélni magamat a 3 babára és annál is nagyon fájt,a harmadik után 10 évre született a negyedik és ismét borzasztó volt.Most várom az ötödik babát még csak 7 hetes vagyok de már előre rettegek a varrástól!Nem tudom hogy miért de nekem borzalmasan fájt,inkább szülnék kétszer-háromszor egy varrás helyett.Nekem az első 3 még kiszedős varrat volt,most a negyedik már fölszívódó.Esztétikailag én jobban meg voltam elégedve a kiszedőssel.Nekem nem fájt egyik sem sokáig,csak úgy kb 2 hétig ha kemény székre ültem.A szexben sem zavart,szülés után két héttel már vigan szexeltem,csak kutya pózban volt kicsit érzékeny.
2012. jún. 25. 15:58
 9/15 anonim ***** válasza:
én olyan szinten örültem mind 2 gyerek után már annak hogy láttam hogy egészséges és hogy túl vagyok azokon a fájdalmakon hogy már azt meg sem éreztem....ja és még hatott az epidurál is.:)
2012. jún. 25. 16:37
 10/15 anonim ***** válasza:
A szüléshez képest semmi. Mondjuk engem 40 percig varrtak, már elég kellemetlen volt kb a 20. perc után. Felszívódó varratokat kaptam. 2 hétig ülni-állni nem tudtam.
2012. jún. 25. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!