Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Belső vérzése volt valakinek...

Belső vérzése volt valakinek szülés után?

Figyelt kérdés

Szülés után a megfigyelési idő felét követően a szülésznőm észrevette, hogy valami nem oké, és szépen beletenyerelt a hasamba, ahonnan rengeteg vér ömlött ki hirtelen! Nagyon megijedtünk, egyből hívták az ügyeletes dokit, (az enyémre nem lett volna idő, valószínű) aki még vagy két órán át takarított belűlről... :( Inkább még egyszer megszültem volna, mert az nagyon nagyon fájt. Annyi vért vesztettem, hogy majdnem vért adtak ott helyben, de még pont nem kellett, viszont a hemoglobin szintem 81 volt, 80 alatt mindenképp kaptam volna, így nem kértem.

Volt valakinek hasonló? Elég félelmetes volt, hogy nem tudtuk mennyire nagy baj, radásul a friss gátsebemet piszkálta, tágította, óriási vattapamacsokkal itatta bent a vért és arról is szó volt, hogy fel kell vágni a bevarrt sebet, de végül megúsztam, viszont még varrnia kellett újra, két helyen is, miután befejezte.

Valakinél volt ilyen, vagy hasonló? Ti hogy éltétek meg? Jobban fájt nektek is mint maga a szülés? Nektek mit mondtak, mitől lehet ilyen? Vajon ha egyszer volt, legközelebb is előfordulhat? Én fél 5-kor oxitocint kaptam, 7-kor burokrepesztés, és 8:17-kor megszületett a kislányom. Olyat is hallottam, ha gyorsan születik, attól is lehet ilyen komplikáció. Szerintetek?

2012. jún. 23. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
bocs nem a kérdésedre válaszlok,de nem semmi amin keresztül mentél.
2012. jún. 23. 21:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Igazából visszatekintve nem is olyan vészes, de ott nagyon annak tűnt. :( Sok minden ki is esett, csak onnan tudom, hogy két óra volt minimum, mert tudom, mikor született a pici és azt is, mikor feküdtem le, és a család is akkor ment haza, mikor befejezték az ügyködést rajtam, azaz hajnalban. Fél 2-kor... De ott kevés időnek tűnt. És biztos furcsa is, de összességében örülök, hogy ezt is megéltem, hiszen amin már túl vagyunk, az erősebbé és tapasztaltabbá tesz minket.

Csak azért tettem fel a kérdést, mert érdekel másnál is volt e hasonló. :)

2012. jún. 24. 10:27
 3/11 anonim ***** válasza:
én is 1 óra alatt szültem, és vérzékenyebb is vagyok, de nem volt gond...viszont, bár nagyon rossz lehetett, még nagyon jól megúsztad, mert volt olyan ismerősöm, aki szülés után 1 héttel vérzett úgy be, h majdnem meghalt, egy csomó vért kapott, és a méhét is ki kellett venni, mert nem tudták elállítani...
2012. jún. 24. 18:25
 4/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok: még olyan ismerősöm is van, akinek méhlepény darab maradt bent, és ettől belázasodott, görcsölt, nagyon rosszul volt, és újra ki kellett kaparni. Ez is szülés után napokkal volt.
2012. jún. 24. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
órakor oxit kaptam 6,13-kor meglett a lányom. Külső, belső varrat, rengeteg vér. 4 napja voltam otthon mikor nagyon bevéreztem. Ügyelet, újabb varratok. Nagyon fájt.
2012. jún. 25. 12:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy ez idevág-e, én császáros voltam. Nekem olyan volt, hogy kb 10 nappal cszászár után belázasodtam és lüktetett a derekam nagyon. éjjel mikor felkeltem pisilni, akkor kiesett egy nagyon nagy vérdarab belőlem. Felhívtam az ügyeletet, azt mondták tegyem zacskóba és nyugodjak meg és reggel menjek be. Reggel bementem, a dokim mondta, hogy az vérdarab volt és, hogy úgy néz ki nehézkesen tisztulok, úgyhogy írt fel antibiotikumot, meg Ergam cseppeket, amik ilyen méhösszehúzó cseppek voltak. Ezután már rendezőtött, nem volt láz, meg semmi. Csak hát a tejemnek nem tett túl jót.Jobbulást!
2012. jún. 25. 15:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Oxival indították a szülésem 12 körül, 13 körül burokrepesztés, 16:35-kor született a kisbabám. 4020 g, 52 cm és a keze a feje mellett maradt. Teljesen szétszakadtam, méhszájam, hüvelyfalam, gátam. Éjjel iszonyatos fájdalmaim voltak, olyan nyomási ingerek jöttek rám mint szülés közben, vécén is hatalmas vérdarabok jöttek ki egy-egy ilyen nyomás után. Nagyon megijedtem. Aludni egy percet sem tudtam és pisilni sem, pedig mindent próbáltam (a hólyagom már szinte ököllel nyomtam, tus alatt álltam és folyattam a melegvizet a hólyagomra), de semmi. Az éjszakás nővérek persze úgy néztek rám mintha én tehetnék róla, azt mondták fájdalomcsillapítót nem kaphatok és nagy duzzogva katétereztek meg, mikor már azt hittem szétpukkanok. :( Már azt hittem ott halok meg a fájdalomtól. Valamikor hajnalban jött a doki, kérdezte, hogy nincs-e székelési ingerem. Mondtam, hogy egyfolytában az van. Na, akkor egyből toltak a műtőbe. Már a műtőasztalra úgy raktak át, mert mikor fel akartam ülni, kis híján elájultam. Elaltattak, megműtöttek. Mint kiderült, vérömlenyem lett a varrat mögött, azt kellett felvágni, kitakarítani, újra összevarrni. 2-3 nap múlva mikor még mindig szédültem és falfehér voltam, a fejem majd' szétrobbant a fájdalomtól vért vettek. A HGB szintem 52 volt (terhesség alatt 128, szüléskor 92). Sürgősségi vért kaptam.

Persze akkor a legnagyobb bajom az volt, hogy a kisbabám tudjam szoptatni, mert besárgult és nem akartam, hogy fény alá kerüljön. :) Még akkor is cicin volt, mikor a transzfúzió csöpögött belém.

2012. júl. 16. 21:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Tyűű, nem lehetett semmi... :( Nekem nem hiszem, hogy ilyen tipusú vérzésem volt. Nekem atóniás vérzés lehetett, utánanéztem azóta. :)

[link]

A lényeg, hogy túléltük és amibe nem halunk bele, azzal tapasztalunk, gazdagabbak leszünk és erősebbek! remélem azóta minden ok. :)

Nekem már 8 hetes a kislányom :)

2012. júl. 17. 11:13
 9/11 anonim ***** válasza:

7. Vagyok

Gratulálok a lányodhoz! :)

Nekem már 4 éves lesz a kisfiam. Minden rosszal együtt életem legcsodálatosabb élménye volt a születése. :) Alig várom, hogy újra átéljem, ami nincs is olyan messze, mert szeptemberben érkezik az öccse. :D Remélem azért ővele nem lesznek ilyen komplikációk...

2012. júl. 17. 19:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Gratulálok! Az pont jó korkülönbség. Mi is a barátnőmmel állandóan azon gondolkozunk, mennyi lenne az ideális, de ilyen talán nincs. A kis különbségnem is van előnye hátránya és a nagynak is... Én is remélem, hogy a következőnél semmi baj nem lesz, de amúgy nekem is nagy élmény volt maga a szülés, főleg, hogy a barátnőm, a sajátját borzalomként élte meg és én is azt hitem, hogy tényleg annyira borzalmas lesz, de mégsem féltem, bíztam magamban és minden úgy is alakult, ahogy képzeltem, kivéve a vérzést. :) Jó babázást neked. :)
2012. júl. 17. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!