Belső vérzése volt valakinek szülés után?
Szülés után a megfigyelési idő felét követően a szülésznőm észrevette, hogy valami nem oké, és szépen beletenyerelt a hasamba, ahonnan rengeteg vér ömlött ki hirtelen! Nagyon megijedtünk, egyből hívták az ügyeletes dokit, (az enyémre nem lett volna idő, valószínű) aki még vagy két órán át takarított belűlről... :( Inkább még egyszer megszültem volna, mert az nagyon nagyon fájt. Annyi vért vesztettem, hogy majdnem vért adtak ott helyben, de még pont nem kellett, viszont a hemoglobin szintem 81 volt, 80 alatt mindenképp kaptam volna, így nem kértem.
Volt valakinek hasonló? Elég félelmetes volt, hogy nem tudtuk mennyire nagy baj, radásul a friss gátsebemet piszkálta, tágította, óriási vattapamacsokkal itatta bent a vért és arról is szó volt, hogy fel kell vágni a bevarrt sebet, de végül megúsztam, viszont még varrnia kellett újra, két helyen is, miután befejezte.
Valakinél volt ilyen, vagy hasonló? Ti hogy éltétek meg? Jobban fájt nektek is mint maga a szülés? Nektek mit mondtak, mitől lehet ilyen? Vajon ha egyszer volt, legközelebb is előfordulhat? Én fél 5-kor oxitocint kaptam, 7-kor burokrepesztés, és 8:17-kor megszületett a kislányom. Olyat is hallottam, ha gyorsan születik, attól is lehet ilyen komplikáció. Szerintetek?
Igazából visszatekintve nem is olyan vészes, de ott nagyon annak tűnt. :( Sok minden ki is esett, csak onnan tudom, hogy két óra volt minimum, mert tudom, mikor született a pici és azt is, mikor feküdtem le, és a család is akkor ment haza, mikor befejezték az ügyködést rajtam, azaz hajnalban. Fél 2-kor... De ott kevés időnek tűnt. És biztos furcsa is, de összességében örülök, hogy ezt is megéltem, hiszen amin már túl vagyunk, az erősebbé és tapasztaltabbá tesz minket.
Csak azért tettem fel a kérdést, mert érdekel másnál is volt e hasonló. :)
Oxival indították a szülésem 12 körül, 13 körül burokrepesztés, 16:35-kor született a kisbabám. 4020 g, 52 cm és a keze a feje mellett maradt. Teljesen szétszakadtam, méhszájam, hüvelyfalam, gátam. Éjjel iszonyatos fájdalmaim voltak, olyan nyomási ingerek jöttek rám mint szülés közben, vécén is hatalmas vérdarabok jöttek ki egy-egy ilyen nyomás után. Nagyon megijedtem. Aludni egy percet sem tudtam és pisilni sem, pedig mindent próbáltam (a hólyagom már szinte ököllel nyomtam, tus alatt álltam és folyattam a melegvizet a hólyagomra), de semmi. Az éjszakás nővérek persze úgy néztek rám mintha én tehetnék róla, azt mondták fájdalomcsillapítót nem kaphatok és nagy duzzogva katétereztek meg, mikor már azt hittem szétpukkanok. :( Már azt hittem ott halok meg a fájdalomtól. Valamikor hajnalban jött a doki, kérdezte, hogy nincs-e székelési ingerem. Mondtam, hogy egyfolytában az van. Na, akkor egyből toltak a műtőbe. Már a műtőasztalra úgy raktak át, mert mikor fel akartam ülni, kis híján elájultam. Elaltattak, megműtöttek. Mint kiderült, vérömlenyem lett a varrat mögött, azt kellett felvágni, kitakarítani, újra összevarrni. 2-3 nap múlva mikor még mindig szédültem és falfehér voltam, a fejem majd' szétrobbant a fájdalomtól vért vettek. A HGB szintem 52 volt (terhesség alatt 128, szüléskor 92). Sürgősségi vért kaptam.
Persze akkor a legnagyobb bajom az volt, hogy a kisbabám tudjam szoptatni, mert besárgult és nem akartam, hogy fény alá kerüljön. :) Még akkor is cicin volt, mikor a transzfúzió csöpögött belém.
Tyűű, nem lehetett semmi... :( Nekem nem hiszem, hogy ilyen tipusú vérzésem volt. Nekem atóniás vérzés lehetett, utánanéztem azóta. :)
A lényeg, hogy túléltük és amibe nem halunk bele, azzal tapasztalunk, gazdagabbak leszünk és erősebbek! remélem azóta minden ok. :)
Nekem már 8 hetes a kislányom :)
7. Vagyok
Gratulálok a lányodhoz! :)
Nekem már 4 éves lesz a kisfiam. Minden rosszal együtt életem legcsodálatosabb élménye volt a születése. :) Alig várom, hogy újra átéljem, ami nincs is olyan messze, mert szeptemberben érkezik az öccse. :D Remélem azért ővele nem lesznek ilyen komplikációk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!