A védőnőm azt mondta, hogy mivel sokat és eléggé fáj a derekam, a szülés is jobban fog fájni. Ez tényleg így van? Van valakinek tapasztalata?
Szerintem sincsen összefüggésben a kettő!Nekem nem fájt semmim a terhesség alatt,de szülésnél azt hittem lekaparom a falat! :-)!Ne görcsölj rá!1 napig tart az egész és már millióan tul élték!Könnyű és szép szülést kívánok neked!
8 hós kisfiú anyukája
"Jobban fog fájni"?
Minél jobban???
Agyamra mennek a védőnők, jól értenek a kismamák felesleges paráztatásához... :o/
A fájdalom érzet amúgy is szubjektív, és Rajtad kívül soha senki nem fogja tudni, hogy Te mit érzel. Maximum ha többet szülsz majd, akkor el tudod dönteni, melyik fájt "jobban".
Nagyon különböző képen viseljük már a terhességet is. Így a szülés is mindenkinek más élmény.
Én egy komplikált és egy problémamentes szülésen vagyok túl eddig, és azt mondhatom, hogy fájdalom erősségében nem volt különbség, inkább csak időtartamban, de főleg hozzá állásban. A második könnyebb volt, de nem mert kevésbé fájta, hanem mert tudtam mire készülök...
Viszont elsőre lehetetlenség szerintem elképzelni, akkor is, ha az ember a létező összes irodalmat végig olvassa. Pont azért, mert mindenkinek más...
Szép szülést! (A védőnővel meg a minimálisra szorítkozz, ha lehet...)
A védőnői állatfajta újabb remeke... Ne foglalkozz vele! Bármit mond, egyik füleden be, másikon ki.
Nekem van egy nyitott csigolyám, ami életem során gyakran okozott problémát, azt kell mondjam, gyakorlatilag nem is tudom, milyen derékfájás nélkül élni, mert legalább egy picit mindig érzem. Az első szülésemnél semmi gondom nem volt a derekammal, a másodiknál meg annyira fájt, akkor valahogy derékból éreztem a kontrakciókat, hogy azt hittem, ott pusztulok. De azt kell mondjam, semmi köze nem volt a derékfájásomnak a szülési fájdalmakhoz, ez két különböző dolog. A második babámmal valószínűleg azért éreztem extra brutálnak a dolgot, mert iszonyú gyorsan jött, nem volt időm átkerülni abba a sokat emlegetett módosult tudatállapotba, amibe az első szülésemnél.
Ne parázz előre, a szülés keményen fáj, függetlenül a derekadtól, de minden embernek más a küszöb, hogy mit visel el és hogyan, általánosítani nem szabad.
Soha nem tudhatod előre, milyen szülésed lesz, a védőnőd meg pláne nem tudhatja, mert te szülsz és nem ő. Felejtsd el a hülyeségét és várd boldogan a kisbabádat!
Érdekes, nekem egyik szülésnél se fájt a derekam....azt hittem egyedi vagyok....:) De látom másnál is volt ez így :)
Amúgy szerintem se vesz nagyon részt a szülésben a derék, inkább a medence meg az alsó részek.
A derékfájás meg egy olyan dolog, hogy a hasad közepére nő egy jó nagy görögdinnye, a gerincnek meg hetek alatt kell "átállnia" az új terhelésre, főleg a 6. hónaptól. Hát, terhesség alatt nekem is volt hogy meg-megfájdult, mitagadás....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!