Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet választani hogy Császár...

KicsiiAníí kérdése:

Lehet választani hogy Császár vagy pedig természetes szülést szeretnék?

Figyelt kérdés

Lehet hogy korai ilyenen gondolkodni ( 8 hetes vagyok) , de érdekelne , mivel néztem sok ilyen szüléses videót és ijjesztő :D , a császáros nem annyira .

Meg érzem hogy nem tudnám "kinyomni" .

18L

2012. jún. 20. 00:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
50%
Programozott császárt kérhetsz,keress rá.
2012. jún. 20. 00:02
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Az első fiamat simán míg a másodikat császárral szültem. Így elmondhatom,hogy van gyakorlatom mindkettőben.

Kedves kérdező. Ha elfogadsz egy tanácsot tőlem,akkor ezentúl ne nézzél meg egy szülési filmet sem. Felesleges,mert minden nő másképp szül. Én nekem nagyon kicsi a fájdalomküszöböm. Rettegtem a szüléstől, mégis a fiamat szinte fájdalom nélkül szültem. A legerősebb fájdalom olyan volt mint manapság amikor menstruációs görcsök jönnek. A gátvágást nem is éreztem mert a doki akkor vágott amikor jött a görcs.

Utána elég volt 1-2 hét hogy ne fájjon semmi.

A császárnál igaz nem éreztem semmit,az érzéstelenítés miatt. De magát az érzéstelenítést amit adtak az baromira fájt. Meg hát maga a császár sem a legjobb. AZ egész hasfaladat,méhedet felvágják.Még a császár után 1 hónappal is fájt a hasam,és belázasodtam..időnként időváltozásnál néha lüktet a régi műtéti heg..

Ha nekem lehetett volna választani akkor a másodikat is simán szültem volna, még úgyis hogy rettegek a fájdalomtól.

Még valamit. 8 hetesen még jó hogy nem érzed hogy kitudnád nyomni..A tested még nem is tágult..De ki fogod tudni.

2012. jún. 20. 00:12
 3/21 anonim ***** válasza:
26%
A Császár az egy tiszteletben tartott világi személyiség akit akkora tisztelet övez, hogy egyes alattvalói nagy kezdőbetűvel írják, ezt az egyébként köznévként használatos világi rangot, hogy ezzel megadják neki a tiszteletet. A császár amire te gondolsz, az nem a nem annyira despotikus uralkodó, hogy nagybetűvel kelljen írni a rangját, hanem valószínűleg a császár metszés, ami a szülés egy formája.
2012. jún. 20. 00:53
 4/21 anonim ***** válasza:
79%

Magánklinikákon lehet,de a dokik nem rajonganak a császározásért.Az egy hasi műtét aminél jóval több a kockázat és a gyógyulási folyamat is lassú.

Ne nézz annyi filmet,mert azok csak összezavarnak és elijesztenek,nincs két egyforma szülés.Azt Neked kell ott és akkor átérezni.A tested meg az elkövetkező 32 hétben pont erre készül fel.

2012. jún. 20. 07:54
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudod nyomni. Ne szülj olyan orvosnál, aki komoly egészségügyi indok nélkül vállalja a császármetszést, tekintve, hogy a baba szempontjából és a te szempontodból is a természetes szülés az ideális út (császár után pl. egy későbbi terhességben háromszorosára nő a méhruptura esélye, ez csillapíthatatlan, életet veszélyeztető vérzéssel járhat, ezért egy első császár általában predesztinálja a következőt, társulhatnak hozzá az anesztéziából fakadó szövődmények is). Természetesen ez a jó döntés, ha baba/mama élete veszélyben van, vagy a természetes szülés valamilyen okból kizárt. A félelem nem ok a császárra, hiszen sok módja van a szorongások legyőzésének.

Esetleg járj szülésfelkészítő tanfolyamra, ha félelmeid vannak a szüléssel kapcsolatban, nagyon fiatal vagy még, nem csoda. Próbálj picit ráhangolódni az előtted álló eseményekre.

Orvos anyuka (császáros)

Orvos anyuka

2012. jún. 20. 08:24
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak egyszer vagyok orvos anyuka, elírtam. :)
2012. jún. 20. 08:24
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudod nyomni! Én is nagyon féltem a szüléstől, bármit megadtam volna azért h betoljanak a műtőbe és kiszedjék belőlem a gyereket. Hiába volt nagy fájdalmam vajúdás közben, nem cserélném el egy császárra. A császár egy komoly hasi műtét, sem a te szervezeted, sem babáé nem készül fel rá. A babát nem kapod meg egyből, míg sima szülésnél igen. Sőt, császárnál sokára indul meg a tej is.

Szóval az én véleményem az, hogy a műtét hiába egyszerűbb, gyorsabb, egyáltalán nem választanám. Nincs az a pénz.

2012. jún. 20. 11:40
 8/21 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem ijesztő? Itt vannak császáros képek. Ha a sima szülésvideókat megnézted, légyszi ezekre is vess egy pillantást.

[link]

[link]

[link]

Tudod, mennyire nagy alhasi műtét a császármetszés??? Tudod, mennyi veszélyt rejt magában??? 1000* többet, mint a hüvelyi szülés. Átvágnak bőrt, izmokat, mindent. Órákig nem tudsz gondoskodni a babádról, mert fekszel, amíg ki nem megy belőled az érzéstelenítő vagy miután felébredtél az altatásból. Én két pvn szülés után 1 órával már felálltam, sétáltam, míg császáros szobatársaim 6 óra eltelte után tudtak csak kijönni az őrzőből és olyan nehezen mozogtak, hajolni se tudtak, rosszul voltak a varratok látványától, jóval nehezebben tudtak gondoskodni az újszülött babájukról, hashajtóval tudtak csak WC-re menni a 2. napon, fájt a hasuk az erőlködéstől, egyiküknek csak a harmadik napra indult be a teje, a bugyi nagyon sokáig irritálta a vágást, mesélték még később is, amikor összejöttünk egy találkozóra a kicsik néhány hónapos korában. Nem tudnád kinyomni? Képzeld, én se tudtam. Mi történt? Kaptam oxytocint. Kijött? Ki. A második is? Ő is. Van-e valamilyen nyoma, hogy szültem? Az égvilágon semmi, gátvédelem volt mind a kettő, de emiatt nem lett inkontinenciám és nem is tágultam ki (ezzel szoktak ijesztgetni a gátmetszést pártoló dokik).

Gondolj a babádra is: a szülőcsatornában rengeteg hasznos baktériummal találkozik, amik megérlelik, felkészítik a tüdejét az első légvételre. Programozott császárnál, amikor nemcsak hogy a szülőcsatornában lévő baktériumok nem készítik fel a babát a külvilágra, hanem az a pici, pozitív stressz sem, ami vajúdás közben éri őt. Olyan adaptációs zavarok jelentkezhetnek egy császárral született babánál, hogy csak na! Tudom, én császárral születtem, mert anya és én is életveszélyben voltunk.

Egy császármetszésnek az életmentés, az egészségmegőrzés a feladata, nem pedig az, hogy könnyebbé tegye a szülést. Ez a kép amúgy is csalóka, míg én másnap rohangáltam, a császárosoknak kell kb. 1 hét, mire rendesen tudnak menni, nem csak vánszorogni. Persze vannak kivételek, de többségében ez a helyzet (1 óra után azért senki nem áll fel egy ilyen operáció után). A celebek azért császároztatják magukat a 8. hónapban, mert akkor még nem nagy a baba, nem tágult ki annyira a bőrük, nincsen annyi striájuk és császár után megcsinálják a zsírleszívást és a hasplasztikát is abban a műtőben. Heg sem marad, a hüvelyük sem tágul ki (szerintük, de nekem sem tágult ki 2 gátvédelem után), csak éppen a babájuk kerül inkubátorba meg lélegeztetőgépre a saját önzésük miatt.

Ne dőlj be a császármetszés által kínált kényelemnek, mert lehet, hogy fájdalommentesnek tűnik, de amint kimegy belőled a spinál, bizony komoly fájdalmaid lesznek. Arról nem is beszélve, hogy ha rosszul adják be vagy ha csak epidurált tudnak adni, érzed, hogy húzzák-vonszolják a hasad. Szerintem ez sokkal, de sokkal durvább, mint egy sima szülés. És nem kell sok vért elképzelni, én alig véreztem, a babák is tiszták voltak. Nem undorító, mint ahogy sokan elképzelik meg undorítónak akarják látni.

2012. jún. 20. 11:50
 9/21 anonim ***** válasza:
60%

http://www.youtube.com/watch?v=qgYlrSx_1mg

Még annyit, hogy sokszor a baba fejét is megvágja az orvos.

[link]

(Sima szülésbe is bele lehet halni, csak azért küldöm ezt a linket, hogy lásd, a baba fejét súlyosan meg lehet vágni.)

2012. jún. 20. 12:13
 10/21 anonim ***** válasza:
82%

8-as hozzászóló, szuperek a képek/videók és a kommented. Még ha ezek láttán is valaki inkább a császárt választja hüvelyi szülés helyett, azzal az indokkal hogy az "kényelmesebb", csak azt tudom mondani h az egy barom. Az én fejemben meg sem fordult komolyabban az, hogy megbeszélem a dokival toljanak a műtőbe és kész. Aki így teszi, nem lát bele a dolgok mélyébe és abba, hogy milyen szenvedés következik néhány óráig/napig.

7-es hozzászóló

2012. jún. 20. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!