Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, akinek szűk a...

Van itt olyan, akinek szűk a hüvelybejárata, meg odament se volt sosem túl tág, és tudott gátvédelemmel szülni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 18. 16:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ki fog az tágulni, hidd el!!:)
2012. jún. 18. 16:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Már ha hüvelyi úton szülsz....
2012. jún. 18. 16:55
 3/12 A kérdező kommentje:
olyan jó, hogy ez már a 3. kérdés, amit felteszek a héten és nem arra kapok választ, amit kérdezek... :) Igen, persze mindenkinél ott van a rizikó, hogy császár lesz a vége, de a kérdésem a hüvelyi úton való szülésre irányul, és igen, tudom, hogy kitágul, de ugyebár a bejárat nem mindenkinek tud tágulni eléggé, ezért vágnak. A kérdésem azokhoz szól (ha van ilyen), akik szűkek voltak odalent, még is sikerült nekik a gátvédelem. Köszönöm a válaszokat előre is
2012. jún. 18. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem elso babanal meg mindenki szűk :) nővérem nagyon szűk volt, megis egy vágás vagy szakadás nélkül megúszta. Olyan szulesznot fogadott fel, aki a gatvedelem híve :)) barátnőm fel éve szült, szinten elso babát és gatvedelemmel.

Ez nem ettől függ. Van, hogy egy olyan nő, akinek tágabb a huvelye, mint másnak, se tud kirabolni annyira és vágni kell. És van olyan is, hogy egy elso babas nő, aki szűkebb mint mások, ki tud tagulni annyira, hogy gatvedelemmel megússza a szülést :)

Én is fogadok egy szulesznot, akiről azt mondjak, hogy nagyon jó ebben :)

12 hetes kismama

2012. jún. 18. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
így van, ahogy tetszik írni, kedves előttem szóló! Én is ezt le akartam írni, csak már "lusta" voltam bővebben leírni mert a Kérdező nagyon eltökélten "szúk" :)
2012. jún. 18. 17:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja, és hogy már a tapasztalat is meglegyen, ne hagyjam itt a dolgot , én is szúk voltam viszonylag szülés előtt, és semmilyen gond nem lett...volna, csak nálam rátekeredett a zsinór baba nyakára 2x is, így vágnia kellett a dokinak.

De utána olyan jól "kitágult" hogy már a nagyobb , vastagabb tampon se okozott gondot mensikor. (szülés előtt nem bírtam felrakni, nem vicc!)

2012. jún. 18. 17:31
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem azért vágnak, mert nem tud eléggé tágulni, hanem azért, mert a gátmetszés meggyorsítja a kitolást.

Sajnos első (de még többedszer) szülő nőknél is rutin szerűen csinálják a metszést sok helyen.

Ezért a legfontosabb, hogy az orvosod és/vagy szülésznőd tudjon róla, hogy gátvédelemben szeretnél szülni.

Hogy sikerül-e vagy nem, azt a helyzet dönti el.

A kérdésedre egyébként azért nehéz a válasz, mert nincs két egyforma nő, most mi számít "szűknek"?

Az enyém talán szűk volt, de tág biztos nem.

Én gátvédelemmel terveztem az elsőt is, de kitolás közben kezdett leállni a baba szíve (26 óra vajúdás után), így sürgősségi gátmetszés+oxitocin+doki kinyomta a hasamból két fájás alatt a babát. Szakadtam és repedtem tovább sajnos.

A második és harmadik babát gátvédelemben szültem, csak a régi gátseb mentén repedtem, mindkétszer két öltés kellett.

Szerintem megpróbálni mindenképp érdemes. Egy jó orvos csak akkor vág, ha nagyobb a szakadás kockázata vágás nélkül. De ez meg csak közben derül ki, bármennyire is eltervezzük...

Szép szülést!

2012. jún. 18. 17:38
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Angliában fogok szülni, itt amúgy is csak akkor vágnak, ha már nagyon muszáj, gátvédelem pártiak úgy tudom, csak tartok ettől, hogy annyira fog feszülni, és nem fog kiférni a feje, hogy mégis vágás lesz a vége, és bár tudom, hogy a baba érdekében mindent, azért eléggé félek tőle, hogy belém nyiszálnak
2012. jún. 18. 17:44
 9/12 anonim ***** válasza:

7 vagyok

Abban a pillanatban nem érzel semmit, hidd el.

Amúgy a baba fejkörméretén is sok múlik.

Nekem a 4 kilós babám sokkal könnyebben kibújt, mint a kisebb. A fej e1 cm-el kisebb volt. :o) (Persze lehet, hogy nem csak ezen múlt, de mégis...)

2012. jún. 18. 17:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Lesz, ami lesz, túl kell éljem, csak kíváncsi voltam, hogy van e valaki, akinek mégis sikerült vágás nélkül megúszni így. Látom valaki ezen a szón lovagol, hogy ezt írtam,hogy szűk, de nem tudtam máshogy megfogalmazni.. mi más szót tudnék erre használni? :)
2012. jún. 18. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!