Császárkor átvágják az izmokat vagy csak széthúzzák? Mitől függ- Kórháztól, orvostól? Kinek hogy csinálták? Mert olvastam, hogy valakinek csak széthúzták nem vágták át?
Nem igazán értem! Mi az hogy "csak széthúzzák"?
Engem "vágtak". Ha nem vágják át az izmot hogy férnek a gyerekhez???
Azt nem tudom hány rétegben varrtak össze,de a dokim csak a külső varratot szedte ki. Gondolom a többi felszívódott.
Erre gondolsz,idézet egy cikkből:
A has megnyitása után a zsírt csak középen, érmentes területen vágják át, a hashártyát pedig úgy vágják, hogy sem a zsírréteg, sem a hashártya felett futó erek és idegek nem sérülnek. Az egyenes hasizmokat szétválasztják, majd ujjaikkal erőteljesen széthúzzák. Közben arra is ügyelnek, hogy az izmokat tápláló erek ne sérüljenek. Ezután a hashártyát ujjal nyitják meg, kézzel tágítják, majd pár pillanat múlva a méh következik.
A méhen két centiméteres vágást ejtenek, majd kézzel tágítják a nyílást, s kiemelik a magzatot. A műtétnek ez a része csupán négy-öt percet vesz igénybe, majd ezután következik a méhlepény eltávolítása, a seb elvarrása. A méh a szülést követő órákban erőteljesen összehúzódik, ezért a méhvarratok három-négy órával a szülés után már meglazulnak. A varratsor feladata tehát főként az aktuális vérzés csillapítása, és nem a későbbi heg szilárdságának biztosítása. Az új műtét során a hashártyákat sem egyesítik. Kiderült ugyanis, hogy a hashártya a beavatkozást követően magától záródik, összenövések pedig többnyire nem keletkeznek, míg a hagyományos technika alkalmazása esetén éppen a varratok feszülése, a vérellátási zavarok vezetnek sok esetben összenövésekhez. A baba kiemelése után még körülbelül tíz-tizenöt percet vesz igénybe a műtét az utolsó öltés megtételéig. Az operáció után négy-hat órával már fel is lehet kelni. Így a szoptatás korai megkezdésének és a baba ellátásának sincs semmi akadálya.
A vágás maga 3 centis volt,ezt tágították ki.
15 hónapos a kisfiam,semmi nem látszik belőle.
Biztosan kórházfüggő,hogy hol,milyen a protokoll.
Én a Telkiben szültem,dr.Fenyőházi Jenő volt az orvosom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!