Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárkor átvágják az izmokat...

Császárkor átvágják az izmokat vagy csak széthúzzák? Mitől függ- Kórháztól, orvostól? Kinek hogy csinálták? Mert olvastam, hogy valakinek csak széthúzták nem vágták át?

Figyelt kérdés
És hány rétegben varrnak? Milyen varratokkal? Felszívódóval, de csak belül, kívül meg kiszedik?

2012. jún. 15. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem! Mi az hogy "csak széthúzzák"?

Engem "vágtak". Ha nem vágják át az izmot hogy férnek a gyerekhez???

Azt nem tudom hány rétegben varrtak össze,de a dokim csak a külső varratot szedte ki. Gondolom a többi felszívódott.

2012. jún. 15. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, pontosan vágnak -e át izmokat, de ha valamennyit igen, akkor sem annyit, mintha hosszában vágnának. Ez előbbi a bikinivonal-metszés, ami sokkal gyorsabban regenerálódik, mint a hosszanti, függőleges vágás. Nekem kétszer volt így császárom, annyit tudok, hogy széthúzzák az izmokat (nem tudom, vágtak is -e), illetve a húgyhólyagot is "félreemelik", van egy külső (hasi) vágás és egy belső (méh) vágás, nekem még lógott egy elvezetőcső is a hasamból, amiből a vér távozott. Belül felszívódó varratom volt, kívül amikor kiszedték: egyet vágott rajta, és kihúzott vmi érdekes, damilszerűséget. 7-10 nap után szedte ki a doki a varratot, akkor már simán össze volt forrva a seb. Nagyon hamar regenerálódik, ha nincs komplikáció, az elején rossz érzés, ha pl. köhögni, tüsszögni, nevetni kell, és ha felállni fekvő helyzetből......jajjjjjjj......
2012. jún. 15. 22:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Én is csodálkoztam, hogy ilyen is van, de itt olvastam. Talán hozzászól majd valaki, akinek úgy csinálták.
2012. jún. 15. 22:37
 4/11 anonim ***** válasza:
43%
Nekem azt mondta az orvos hogy nem vágtak izmot. Külső varratot egy hét után szedték ki.
2012. jún. 15. 23:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Természetesen át kell vágni, különben nem férnének a méhhez. Bőr, zsír, izom, hashártya, és csak ezután jön a méh. Széthúzás csak a laparoszkópos műtéteknél működik, az is csak úgy, hogy az eszköz tetején "lándzsa" szerű van, ami csak kis helyen vágja szét az izmokat, inkább szétszedi. Lehet az izmot feszegetni, de a vágás elkerülhetetlen.
2012. jún. 15. 23:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Erre gondolsz,idézet egy cikkből:

A has megnyitása után a zsírt csak középen, érmentes területen vágják át, a hashártyát pedig úgy vágják, hogy sem a zsírréteg, sem a hashártya felett futó erek és idegek nem sérülnek. Az egyenes hasizmokat szétválasztják, majd ujjaikkal erőteljesen széthúzzák. Közben arra is ügyelnek, hogy az izmokat tápláló erek ne sérüljenek. Ezután a hashártyát ujjal nyitják meg, kézzel tágítják, majd pár pillanat múlva a méh következik.

A méhen két centiméteres vágást ejtenek, majd kézzel tágítják a nyílást, s kiemelik a magzatot. A műtétnek ez a része csupán négy-öt percet vesz igénybe, majd ezután következik a méhlepény eltávolítása, a seb elvarrása. A méh a szülést követő órákban erőteljesen összehúzódik, ezért a méhvarratok három-négy órával a szülés után már meglazulnak. A varratsor feladata tehát főként az aktuális vérzés csillapítása, és nem a későbbi heg szilárdságának biztosítása. Az új műtét során a hashártyákat sem egyesítik. Kiderült ugyanis, hogy a hashártya a beavatkozást követően magától záródik, összenövések pedig többnyire nem keletkeznek, míg a hagyományos technika alkalmazása esetén éppen a varratok feszülése, a vérellátási zavarok vezetnek sok esetben összenövésekhez. A baba kiemelése után még körülbelül tíz-tizenöt percet vesz igénybe a műtét az utolsó öltés megtételéig. Az operáció után négy-hat órával már fel is lehet kelni. Így a szoptatás korai megkezdésének és a baba ellátásának sincs semmi akadálya.

A vágás maga 3 centis volt,ezt tágították ki.

15 hónapos a kisfiam,semmi nem látszik belőle.

Biztosan kórházfüggő,hogy hol,milyen a protokoll.

Én a Telkiben szültem,dr.Fenyőházi Jenő volt az orvosom.

2012. jún. 15. 23:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem vágták át az izmokat, csak széthúzták. Ezt az orvostól tudod majd megkérdezni, ők milyen technikával dolgoznak. Így a felépülés is sokkal gyorsabb. Belső varrat felszívódó, a külsőt az 5. napon vették ki, mielőtt haza mentem.
2012. jún. 16. 08:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem sem vágták át a hasizmot hanem széthúzták. Ez butaság amit itt előttem írtak, semmi köze, hogy hosszában vagy keresztben vágnak. Persze van belső varrat, nagyon sokáig éreztem is, jóval feljebb mint ahol a külső vágás van. De belül varrják a méhet, a belső szöveteket gondolom össze varrják, és a külső bőrt.Ez sztem kórház függő. Nekem a Pétrffyben csinálták. Sokkal könnyebb így a felépülés.
2012. jún. 16. 10:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Belül felszívódó volt az tuti,kívül pedig kapocs.Császár után 4.napon szedték ki a kapcsokat.Azt,hogy mit vágtak nem tudom :(
2012. jún. 16. 20:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Izmot nem vágtak nekem sem, varrták a méhemet, valamelyik szövetet, és a külső varratok voltak, azt 7 nap után szedte ki, ja és volt drén cső is, amin tisztult a seb, 2 napig volt bent, utána kihúzták. Nem fájt semmi, sem a varrat szedés, sem ez a drén kihúzás.
2012. jún. 16. 22:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!