Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért volt programozott vagy...

Miért volt programozott vagy sürgősségi császárod? Hogy élted meg?

Figyelt kérdés
Milyen indokkal csinálják ezeket?csak érdeklődés szinten kérdezem.már van egy babám 9hós lesz sima úton és mostanában annyit hallok programozott ill. sürgősségi császárról de pontosan nem tudom mit értsek ez alatt.
2012. jún. 2. 10:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Sürgősségi volt, a baba szívhangja 40-re esett, 4-szer a nyakán volt a zsinór.

Hogy éltem meg? Örültem, hogy él a lányom.

2012. jún. 2. 17:08
 12/19 anonim ***** válasza:
35.héten elkezdett leválni a placenta, így lett sürgősségi császárom. Hogy hogy éltem meg? Nagyon gyorsan mentek az események, hajnal 4 körül indultunk itthonról és 5.55-kor megszületett a fiam. Szóval nagyon gondolkodni se volt időm, csak sodródtam az árral. Így utólag jobb volt mint amire számítottam, és hál istennek mindketten jól vagyunk:-)))
2012. jún. 2. 17:44
 13/19 anonim ***** válasza:
A nővérem először hüvelyi úton szült. Másodjárais spontán beindult a szülés, de 2 ujjról egyszerűen nem tágult tovább és mindegy fájásnál leesett a baba szívhangja, emiatt döntöttek a császár mellett. Ekkor rettenetesen kivolt, komoly depressziója lett, aminek persze nem ez volt az egyedüli kiváltó oka, de nagyon rosszul élte meg. Harmadjára is spontán indult, de úgy felment a vérnyomása, hogy egyszerűen nem tudták gyógyszeresen rendezni + az előző császár 14 hónapja volt, emiatt döntöttek ismét császár mellett. A negyedik szülés már programcsászár volt, azt mondták 2 műtét után már nem szülhet hüvelyi úton.
2012. jún. 2. 19:52
 14/19 A kérdező kommentje:

Húú hát nem is tudom mit mondjak.

Kedves 13:15ös azért ez szép amit abba a kórházba művelnek h ott hagynak miközben szóltál h mi a helyzet....

13:48as...tudod ha én ezt hallottam volna tuti beparáztam volna...eleve nem értem h mi az h nincs idő császárra??....

És akinek altatásba volt amikor felébredt egyből vitték a babáját?nehéz a felépülés?

2012. jún. 3. 09:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Amugy anno én is sürgősségi császárral születem 33.ik hétre.faros voltam egészen au 10ig aztán ahogy megfordultam a rövid köldökzsinór végett leszakadt a méhlepény anyát el öntötte a vér nagyon megijedt.ő nagyon nehezen viselte azt hitte elveszít.
2012. jún. 3. 10:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem semmi amiket írtatok. Főleg akit vakbéllel műtöttek, és rá se b@sztak...

Nálunk úgy indult a dolog, hogy a 37. hétig még csak a gondolat sem merült fel bennem, hogy császárral szülök. Akkor közölte a doki az uh-n, hogy faros lett, és ha így marad akkor császár lesz. Mondta, hogy itt a kh-ban senki nem vezet le faros szülést 1. babánál. Én viszonylag alacsony és vékony vagyok, a baba meg nagy, nem mer senki kockáztatni, mert engem is nagyon ki kéne tekerni, hogy kiférjen a baba, ill félő, hogy neki is baja lesz. Nem vállaltuk a kockázatot, hogy esetleg tolószékből nézem a sérült gyermekünket.

A 38-39 héten fejvégű volt. A 40. és 41. heti uh-n faros. Ez volt hétfőn. Mondta a doki, hogy szerdán reggel császár! Kedd hajnalban elfolyt a magzatvíz, azonnal irány a műtő. Innentől számítva 1 óra és 17 perc múlva felsírt a kislányunk. Örültem, hogy végre kint van, ugyanis belekakilt a vízbe.

Nehezen tudtam feldolgozni, mert én tényleg mindvégig hüvelyi szülésre készültem, de az vigasztalt, hogy így egészséges lányunk születhetett. Ki tudja, lehet ott maradtunk volna, ha nincs a császár...

2012. jún. 3. 12:31
 17/19 anonim ***** válasza:

első baba 2010. április, elfolyt a magzatvíz, nem volt fájás, nem tágultam. Volt zselé, volt oxtocin és semmivel semmi nem történt. Ez reggel volt este 7 után lett császár. Szűk 1 ujjnyira tágultam csak ki.

Most 2. terhesség, progis császár lesz, ha nem gondolja máshogy a fiatal úr... Nagy baba lesz, nem akarja a doki hogy sima szülés legyen, nehogy repedjen valami régi heg.

Első is nagy baba volt.

Hogy éltem meg? Mikor reggeltől körülöttem már mindenki megszült, cserélődtek a kismamák, akkor este már úgy voltam, hogy mindegy hogy hogy, csak én is szeretném már karomban tartani a babámat. Valami legyen már. Legalább vajúdnék vagy valami, vagy vinnének a műtőbe... Tehetetlenség az rossz. Szóval altatásos császár lett, de úgy fogtam fel, hogy végre kint van a drágám és mindegy hogy hogyan, de velünk van....

Ez úgymond sürgősségi császár volt, mert nem volt már magzatvíz sem, de nem ment volna simán az előbb leírtak miatt. A mostani programozott lesz, mert ugye előre kinéznek egy napot majd és bemegyek és bumm meglesz.

2012. jún. 4. 13:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Sűrgősségim volt. 1 héttel túlhordásban voltam, baba sehol. Magzatvíz vizsgálaton látták, hogy zavaros a víz, így műtöttek. Mekkora mázlim volt! Így fogtam fel, ugyan is utána kiderült, hogy mindössze 10! cm volt a köldökzsinór, ha akartam se tudtam volna megszülni, sőt ki tudja, akár ott is maradhattunk volna! Különösebben nem kellett hogy megélnem. Ez is egy szülési forma, és mind2-re készültem, számítottam, hiszen nem tudhattam, hogy melyik lesz.
2012. jún. 5. 00:03
 19/19 anonim ***** válasza:

A fiam harántfekvésben feküdt, szóval már a 32. héten mondta a doki, hogy császár lesz. Be voltam tojva, meg el voltam keseredve, meggyőződésem volt, hogy NEKEM nem lesz császárom... Na tessék. Aztán a vége felé úgy nézett ki mégis lehet rendes szülés, mert befordult a bébi, akkor már a sima szüléstől paráztam! Pár nappal a vége előtt viszont a doki mondta, hogy igaz, hogy befordult, de egyáltalán nincs beilleszkedve, úgyhogy maradt a császár, pont a kiírt napon kellett mennem műtétre. Kiderült, hogy azért nem akart beilleszkedni, mert lóbébi volt (4700 gramm és 60 cm)... Akkor már örültem, hogy bele se kezdtünk a sima szülésbe, tuti úgyse sikerült volna.

A tesónál eleinte meg akartam próbálni a hüvelyi szülést, de aztán rájöttem, hogy "biztonságosabb" a császár ha már az első is az volt. Úgyhogy megint programozott volt, 4000 grammos lett a lányom (szintén jó nagy), és a doki mondta, hogy amikor felnyitott, olyan vékony volt a heg, hogy a gyerek átlátszott rajta. Szóval lehet, hogy megrepedt volna szüléskor. Szóval a másodiknál is örültem, hogy végül nem próbálkoztam!

2012. jún. 7. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!