Okozhatta-e a szülésznő a párom méhszáj, nyak repedését azzal, hogy túl korán kezdte a párommal kitolatni a gyereket, illetve a másik szülésznő, aki nyomással próbálta a babát világra segíteni?
Hogy sok no miert nem erez tolofajast?Mert van egy szakasza amit a szulesnek amit ugy hivnak,hogy "pihenj es leggy halas".ezt a szakaszt nagyon sok orvos nem ismeri el.Picit leallnak a fajasok,es nincs meg tolofajas.es akkor nyomatnak,mert azt hiszik az a jo.
Haboritatlan szulesnel egeszen maskepp alakulnak a dolgok,pont azert,mert nem avatkoznak be.
Ezt mi nok kell kiharcoljuk,hogy korhazi szuleseknel is legyen meg valamennyire a haboritatlansag.A nok igenis tudnak szulni,ha hagyjak nekik.
Amiről írsz, arról nem hallottam (pihenj és légy hálás), csak azt tudom, hogy én szuper alternatív körülmények között szültem, eddig is, természetes szülés párti orvossal és szülésznővel, gyertyafényes szobában, vajúdtam kádban, szülőzsámolyon állva, kutyapózban, és mindenhogy, szóval tutira nem erőszakolnak semmit, hanem hagyják a maga ütemében haladni a dolgokat, csak vészhelyzetben avatkoznak közbe.
Ezért is vagyok most 40+3 hetesen még mindig itthon, és nem indították meg a szülést, sőt, be sem fektettek...
Én nem érzek tolófájást. Azért is biztos, mert az előző szülésemnél még mondta is a szülésznő kitolás közben, hogy ha fáradt vagyok, akkor kihagyhatok egy fájást, nem kell nyomnom. Ezt meg is tettem, és közben sem éreztem semmilyen székelési ingert, vagy ehhez hasonlót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!