Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Okozhatta-e a szülésznő a...

Blasko Gergely kérdése:

Okozhatta-e a szülésznő a párom méhszáj, nyak repedését azzal, hogy túl korán kezdte a párommal kitolatni a gyereket, illetve a másik szülésznő, aki nyomással próbálta a babát világra segíteni?

Figyelt kérdés
Nekem úgy tűnt, hogy a szülésznő nagyon sietett valahova,3 ujnyi tágulásnál már burkot akart repeszteni. A szülés megkezdésénél a páromnak még nem voltak tolófájásai! A szülésznő viszont utasította a nyomásra. Abban sem vagyok biztos, hogy addigra eltűnt a méhszáj. A fájások 3-4 percesek voltak.

2012. máj. 17. 09:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%

Nem lehet, h azért volt siettetett a szülés, mert a szülésnő eszlelte a problémát? Nem minden kórházban van jelen orvos a szülésnél. Pl a Dél-Pestiben nincs.

A rengeteg vér a repedéstől van. Én arra gondolnék, h a pici keze előesett és ezért volt gyors szüléslevezetés. A magzat ujjai, könyöke pedig híresen jól szét tudják szántani a hüvelyt és méhszájat.

Valószínűleg a hirtelen születés egy kicsit megviselte a babát, de gondolj bele, h egy rendellenesen előre esett kar és a várakozás még rosszabbat tett volna.

Inkább a szülésznőket, főszülésnőt, osztályvezető orvost kérdezd, ahelyett, h ide írogatsz. Itt csak diploma és oklevél nélküli anyákkal találkozol meg rengeteg "lehet"-tel.

2012. máj. 17. 10:14
 12/27 anonim ***** válasza:
Bocs a hibákért, gyorsan gépeltem :)
2012. máj. 17. 10:16
 13/27 A kérdező kommentje:
Fogadott szülésznőnk volt. Orvost csak akkor hívták be, mikor a szülésznő úgy ítélte meg, hogy nem lesz képes összevarrni a méhszájat. mindez a Dél-pestiben volt. Azt sem mondtam még, hogy nem az első gyermek volt.
2012. máj. 17. 10:34
 14/27 A kérdező kommentje:
A keze a helyén volt. Azért írok ide, mert nem akarok túl nagy hülyeséget kérdezni tőlük, itt legalább hallok 1-2 tapasztalatot,illetve tudok tájékozódni, hogy ez mennyire normális. Persze nem akarom kihagyni az orvosokkal való konzultációt sem.
2012. máj. 17. 10:39
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ajjaj. A Dél-Pestit fel is lehetne jelenteni...

Protokoll ugyanis, hogy a kitolásnál orvosnak jelen KELL lenni, kötelező!

A varrást elvileg végezheti a szülésznő, ki van rá képezve, csak nem "szokás", mert az orvos szokta csinálni. Legalábbis nekem ezt mondta a szülésznőm. (Másik nagy bp-i kórház)

Sőt, ha jól tudom felvételkor is orvosnak kell vizsgálnia, bár egyik gyerekemmel ez nálam is elmaradt, siettünk már a szülőszobára amikor beértünk...

2012. máj. 17. 10:40
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy egyes kórházakban nem kell jelen lenni, de én biztosan nem szülnék ilyen helyen.

Nálunk is az a protokoll, hogy felvételkor orvosi vizsgálat van és kitoláskor orvosnak jelen kell lennie. Szerencsére.

Lehet, hogy nincs diplomám, de nem hinném, hogy olyan dolgokat írnék le (legalábbis én), amihez orvosi diploma kellene. Az, hogy a szülés előtt tájékozódik egy kismama arról, hogy mi a protokoll az adott intézményben, miként is zajlanak az események és még nem fogadott team esetén is alapvető joga, hogy tájékoztassák az eseményekről. Az én dokim (több kismama elmondása szerint is) végig mondja, hogy mire miért van szükség.

33 hetes kismama

2012. máj. 17. 10:59
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy orvosnak jelen kell lenni a kitolásnál. Nálunk mindig van szülésnél orvos, sőt az osztályra, csak orvos (orvosi vizsgálat után) vehet fel kismamát. Igaz szülésnél, van olyan amelyik csak áll a szobában és utasításokat ad, vagy még azt sem, de jelen van. A szülésznő meg akár fogadott akár nem, szépen elmondja, hogy mi következik, mit miért csinál. Pedig egy sokat szidott megyeszékhelyi kórház.
2012. máj. 17. 12:29
 18/27 krisztivan ***** válasza:
Nálam sem tünt el a méhszáj és nagyon magasan fennt volt.Próbanyomást kellett csinálnom.Mintha szülnék de mondta is a doki,hogy ne ijedjek meg mert még nem fogok szülni.Egy nyomásra eltünt a méhszájam.3 ujjnyira nyitva voltam amikor burkot repesztett és kb.4 ujjnyira amikor oxit bekötötték.12h-20.15-re lett meg a fiam.A dokim is a hasamon volt két kézzel és nyomott velem együtt,ha ezt nem teszi ki se jött volna a fiam:-))Remélem választ fogsz kapni a kérdéseidre,de szerintem inkább fokuszálj a gyönyörű babátokra és a párodra akinek biztosan nagyon kell apa és a párja is:-)Gratulálok:-))
2012. máj. 17. 13:36
 19/27 anonim ***** válasza:
Meg kérdezhetem,hogy melyik szülésznőnél szültetek?Sajnálom ami veletek történt!!!
2012. máj. 17. 17:42
 20/27 anonim ***** válasza:

egyet is értek, meg nem is.

A burokrepesztéssel segített volna szülésznő, mert attól lejjebb kerül a baba, és jobban nyomja a méhszájat, amivel az jobban tágul. El kellett volna mondania, és akkor talán a párod belemegy.

Viszont -ha egy nő nem is érez tolónyomást- egy szülésznőnek látnia KELL, hogy eltűnik a méhszáj, nekem kb. akkor kezdett el készülődni, mikor azt mondta "papírvékony". De még akkor se állt neki rögtön,csak ott sertepertélt körülöttem.

Szóval szerintem okozhatta sajnos a repedést a siettetés.

2012. máj. 17. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!