Okozhatta-e a szülésznő a párom méhszáj, nyak repedését azzal, hogy túl korán kezdte a párommal kitolatni a gyereket, illetve a másik szülésznő, aki nyomással próbálta a babát világra segíteni?
Nem lehet, h azért volt siettetett a szülés, mert a szülésnő eszlelte a problémát? Nem minden kórházban van jelen orvos a szülésnél. Pl a Dél-Pestiben nincs.
A rengeteg vér a repedéstől van. Én arra gondolnék, h a pici keze előesett és ezért volt gyors szüléslevezetés. A magzat ujjai, könyöke pedig híresen jól szét tudják szántani a hüvelyt és méhszájat.
Valószínűleg a hirtelen születés egy kicsit megviselte a babát, de gondolj bele, h egy rendellenesen előre esett kar és a várakozás még rosszabbat tett volna.
Inkább a szülésznőket, főszülésnőt, osztályvezető orvost kérdezd, ahelyett, h ide írogatsz. Itt csak diploma és oklevél nélküli anyákkal találkozol meg rengeteg "lehet"-tel.
Ajjaj. A Dél-Pestit fel is lehetne jelenteni...
Protokoll ugyanis, hogy a kitolásnál orvosnak jelen KELL lenni, kötelező!
A varrást elvileg végezheti a szülésznő, ki van rá képezve, csak nem "szokás", mert az orvos szokta csinálni. Legalábbis nekem ezt mondta a szülésznőm. (Másik nagy bp-i kórház)
Sőt, ha jól tudom felvételkor is orvosnak kell vizsgálnia, bár egyik gyerekemmel ez nálam is elmaradt, siettünk már a szülőszobára amikor beértünk...
Lehet, hogy egyes kórházakban nem kell jelen lenni, de én biztosan nem szülnék ilyen helyen.
Nálunk is az a protokoll, hogy felvételkor orvosi vizsgálat van és kitoláskor orvosnak jelen kell lennie. Szerencsére.
Lehet, hogy nincs diplomám, de nem hinném, hogy olyan dolgokat írnék le (legalábbis én), amihez orvosi diploma kellene. Az, hogy a szülés előtt tájékozódik egy kismama arról, hogy mi a protokoll az adott intézményben, miként is zajlanak az események és még nem fogadott team esetén is alapvető joga, hogy tájékoztassák az eseményekről. Az én dokim (több kismama elmondása szerint is) végig mondja, hogy mire miért van szükség.
33 hetes kismama
egyet is értek, meg nem is.
A burokrepesztéssel segített volna szülésznő, mert attól lejjebb kerül a baba, és jobban nyomja a méhszájat, amivel az jobban tágul. El kellett volna mondania, és akkor talán a párod belemegy.
Viszont -ha egy nő nem is érez tolónyomást- egy szülésznőnek látnia KELL, hogy eltűnik a méhszáj, nekem kb. akkor kezdett el készülődni, mikor azt mondta "papírvékony". De még akkor se állt neki rögtön,csak ott sertepertélt körülöttem.
Szóval szerintem okozhatta sajnos a repedést a siettetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!