Ha az első babám születésekor elsődleges fájásgyengeségem volt (1,5ujjnyit tágultam 16órányi vajúdás után), akkor a másodiknál is az lesz?
1. baba: 16 óra, szenvedés non-stop, már úgy szedték ki belőlem szó szerint a babámat :S
2. baba: gyönyörű tágulás, 3 óra alatti szülés.
Szóval az elsővel megjártam a "pokol bugyrait", a másodikkal meg egy szép, könnyű, szinte "nagykönyvi" szülés.
Azt mondják, h az első baba "utat csinál" a a 2-nak. Ez nem szent alapigazság, de sok esetben így van!
(Persze kb. 5 éven belüli szüléseknél, mert azt meg a kórházban hallottam, h nagy korkülönbségnél pl. 10 év olyan a második , mintha az első baba lenne)
Az első babám nyolcórás mega-oxitocininfúzió után született meg, igaz, nem császárral, de szinte úgy könyökölte ki belőlem az orvos, tíz évvel később a második teljesen simán, gyorsan, könnyen, természetesen.
Szerintem a lelki felkészülés is sokat számít!
Az elsőnél beparáztam, hogy én erre még nem vagyok kész (pedig csak egy héttel jött hamarabb), a másodiknál kismamajógára jártam, tudatosan készültünk a szülésre, nekem ez nagyon bejött, csodaszép szülésem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!