István kórházban szült valaki EDA-val (nem császár
esetén)? Mennyi vajúdás után adnak, lehet-e kérni, vagy
csak császárhoz kapható?
Egyik ismerosom az Istvanban szult termeszetes uton EDA-val Pop Andreanal. Kell egy bizonyos foku tagulas, ami elott nem adjak be.
2012. ápr. 29. 20:26
Az Istvánban 24 órában elérhető az EDA,2-2.5 ujjnyi tágulásnál adják legkorábban(ez nem a vajúdás hosszától függ).
2012. ápr. 29. 21:18
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az orvosom azt mondta nem kívánságműsor az EDA, mert az Istvánban nem adják csak úgy. Ezt én úgy értelmeztem hogy nem kérhető.
A 2. vagyok.Hát,elég furi a dokid,mert az Istvánban 24 órában elérhető.Én a 3. gyerekemet fogom ott szülni,és az előzőekben sem volt ezzel gond.Az én dokim azért kérte,hogy szóljak előre ha szeretném az EDA-t,mert a pénzhiány miatt néha kevés az a szett,amivel beadhatják,ezért Ő mindig tart 2-3-at bent.Igaz,mivel azt Ő veszi a saját pénzéből(2008-ban 5000 ft-ért lehetett kapni),ki kell neki fizetni(ami teljesen evidens).Én az elsőnél kértem és kaptam,a 2.-nak is úgy indultam,de olyan gyors volt a szülés,hogy nem volt rá szükség.Most is lebeszélem,de remélem most sem fog kelleni.
2012. ápr. 30. 11:22
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi az infot, rá fogok kérdezni megint. Már a tudat is megnyugtatna hogy elérhető szükség esetén.
Bocsáss meg Kérdező (és mindannyina): ez a "nem kívánságműsor" - megjegyzés, amelyet nagyon gyakran idéznek orvosoktól, mind nyelvi, mind etikai értelemben a legnagyobb pökhendi durvaságok egyike. Szerencse, hogy nekem még nem mondta senki..nem tette volna zsebre, amit kap.
Azt pedig ne hagyd, hogy "doktor úr őnagysága" egy foga között odavetett primitívséggel intézze el a fájdalomcsillapításra formált törvényes, jogos igényedet. Elég legyen már abból, hogy a nők szenvedésén akarjanak pénzt megspórolni..érzéstelenítés nélkül vágjanak, varrjanak, altatás nélkül kaparjanak méhet - mert a nő úgyis állat, aki mindent kibír:(
Ne hagyd magad félresöpörni. Ember vagy a javából, aki anya lesz.
2012. máj. 1. 14:37
Szia!
Októberben szültem ott.6ujjnyira voltam kitágulva mikor bementem.Másfél óra múlva kértem EDA-t,mert már nagyon fájt,mire közölték velem,hogy most már nem tudnak adni,mert mindjárt szülök és mivel nagy a baba nem tudnám kinyomni!
Rá egy óra múlva meg is érkezett a fiam 4,5kg-al és 63cm-rel!
Úgyhogy tényleg nem osztogatják szívesen!
De én azt tanácsolom,hogy ne hagyd magad!
Ha én tudom előre akkor már akkor kértem volna mikor beértem!
Könnyű szülést kívánok!
2012. máj. 4. 16:29
Utolsónak:mármint 6 centire,mert max. az 5 ujjnyi,ami 10 centinek felel meg.
2012. máj. 4. 19:12
Én úgy tudom, hogy minimum 2 ujjnyira már ki kell tágulni, csak akkor adnak, de viszont ha már nagyon ki van tágulva az ember akkor sem adnak, mert nem megy ki a hatása mire jönnek a tolófájások, mert ugye bár azt érezni kell!Szerintem a "nem kívánság műsor" az ilyen dolgokra vonatkozik.
2012. máj. 4. 21:01
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, közben máj. 2-án megérkezett a lányom EDA nélkül, vákummal és megérte. Boldog babavárást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések: