Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mrlyik fáj jobban? ( a császár...

Mrlyik fáj jobban? ( a császár, vagy a vajúdás)

Figyelt kérdés

Mert a császár után fáj a heg, de a vajúdás után mi fáj?

Melyik gyorsabb?

Hallottam a császár utáni őrzőről, ott mit lehet csinálni?

2012. márc. 28. 21:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A vajúdás fáj, a császár nem - kapsz érzéstelenítést. A császár után nagyon szar, nem mondanám hogy fáj, inkább kellemetlen, a heg szintúgy.

Nem tudom mi az az őrző.

2012. márc. 28. 21:42
 2/15 anonim ***** válasza:

1. A vajúdás a tágulást jelenti, ez sokszor van császár elött is.

2. Feltélezem a hüvelyi szülesre gondoltál - az után általában a gátseb fáj.

3. Attól függ, hogy milyen a szülés. lehet mindkettö igen gyors is, de tarthat sokáig is, igy megmondani nem lehet.

4. Egyik sem jobb vagy rosszabb - mindkettöt próbáltam, igencsak mindegy.

"Hallottam a császár utáni őrzőről, ott mit lehet csinálni?"

Ez nem tudom, mi akarna lenni - engem nem öriztek sehol....

2012. márc. 28. 21:45
 3/15 A kérdező kommentje:
Elnézést, megfigyelő
2012. márc. 28. 21:46
 4/15 anonim ***** válasza:

a császár után nem csak a heg fáj,hanem minden a hasad körül.és minden mozdulat szenvedés 1-2napig.Nyílván a császár a gyorsabb (főleg ha programozott)

Az őrző az azért őrző,mert megfigylnek hogy minden renben veled a műtét után. azon kívűl hogy fekszel mást nem csinálsz.

A vajúdás mindenkinél más. valaki bele akar halni,más csak egy erős mensi fájásnak érzi. a gátmetszés után fájhat gondolom. ebből kimaradtam mert végülis császároztak,de a vajúdást megtapasztalhattam..!

2012. márc. 28. 21:47
 5/15 anonim ***** válasza:
Császár után 6 órán át vannak úgynevezett őrzőben az anyukák. Legalább is a mi klinikánkon. :) Mit lehet ott csinálni??? Semmit, várni, míg kimegy az érzéstelenítés/felébredsz.
2012. márc. 28. 21:47
 6/15 anonim ***** válasza:

Nemhogy arra gondol amikor császár után betolják a kismamikat valami külön szobába 12 órára? Nálunk legalább is ezt hívják annak, de nem hinném, hogy a mozdulatlan fekvésen kívül lehet mást csinálni.

Nekem egyébként csak "sima" szülésem volt, az első természetesen ment, kevésbé fájt, de volt gátsebem. A 2.-at indították baromira fájt, de legalább gyors volt. Viszont utána már ugrálni tudtam. Volt 3 császáros szobatársam, abból az egyik a 3. gyerekét szülte így egy idősebb nő volt, ő össze vissza hajlongott miután felállhatott. A másik szenvedett ugyan de elvolt a 3. egy fiatal csaj meg felállni sem tudott. Neki nagyon szar volt, kiszolgáltatott volt. Amikor rá néztem akkor nagyon örültem, hogy nekem sima szülésem volt.

Egyébként szerintem egyik sem könnyű mindegyik szívás, de itt úgy is az a lényeg ami utána jön :)

2012. márc. 28. 21:52
 7/15 anonim ***** válasza:
A császárt leírták előttem. Őrző: ezek szerint nincs mindenhol. Az első szülésem császár volt, Pesten a SOTE I-en. Ott van őrző. A császáros kismamákat oda viszik fel műtét után. Nekem du. kettőkor született a babám és másnap de.10-ig voltam ott. utána kerültem át a gyerekágyas osztályra. Az őrzőben aludtam. Tök kóma voltam. 6 óra elteltével talpra állított egy nővér, hogy tegyek pár lépést és mosakodjak meg felül. Utána mehettem vissza aludni. A császárt (érzéstelenítést) ki kell pihenni. A második szülésem spontán volt. Még kb.3 órát maradtunk a szülőszobán családilag, baba-mama-papa, majd a gyerekágyas osztályra kerültünk. Annyira nem voltam fáradt és csak néhány órát aludtam. Hajnalban született a babám. A császár után picit hamarabb gyógyultam. Másnap már fent voltam. A spontán szülés után viszont nagyon sokáig fájtam, alig tudtam menni és ülni egyáltalán nem.
2012. márc. 28. 21:53
 8/15 ZsZs27 ***** válasza:
A császárnak van annyi hátránya, hogy nagyon sokáig érzékeny lehet a heg környéke. Majdnem egy éve szültem, néha még mindig fáj ha véletlenül megnyomom, vagy megeröltetm. Sima szülésem ugyan nem volt, de ismerek olyan anyukát, akinek mindkettő volt, és neki pl. a császár után volt jobb. Neki a természetes szülésnél nagyon szétrepest a gátja. Nálunk egy teljes napot vannak őrzőben a szülést követően, nekem pl. nem is volt szabad, csak másnap felkelnem. A melyik gyorsabb relatív. Barátnőm elment NST-re, (csak egy kicsit fájt a dereka) aztán be is fektették szülőszobára, 2 óra múlva megvolt a baba. Az előkészítéssel, műtéttel és az azt követő egy órás megfigyeléssel együtt nekem se volt gyorsabb. A heg inkább csak addig fáj igazán, amíg ki nem szedik a varratokat. Utána sokkal jobb.
2012. márc. 28. 22:17
 9/15 anonim ***** válasza:
Első válaszoló azt írta a császár után "nem fáj, inkább kellemetlen"... Na, ezt azért nem mondanám! Nekem fogalmam sincs milyen lehet vajúdni, mert mindkét gyerekem programozott császárral született, de azt hiszem a császár utáni majd' 24 órás kínszenvedés felér ugyanennyi vajúdással :(
2012. márc. 28. 22:21
 10/15 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem, hogy nálunk is volt "őrző", pár óra megfigyelés a műtő melletti kis szobában, amíg elmúlik az érzéstelenítő hatása. Én magán klinikán voltam, ott aztán mindent lehetett csinálni. Kis orvosi vizsgálat után hozták a babót, szoptatni is próbálkoztunk, végig bent volt velem Apa is és látogatót is fogadhattam (igaz, egyszerre csak egyet).
2012. márc. 28. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!